Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Græsk bøf

Græsk bøf

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En lækker græsk menu, der bare smager helt fantastisk! Græsk bøf med masser af feta, soltørrede tomater og krydderier, er det perfekte bud på lækker og nem aftensmad der smager af sydens sol. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave nogle lækre græske bøffer, så læs med her og få vores opskrift.

græsk bøf serveret med tzatziki, græske kartofler og salat med feta og oliven

For os der elsker Grækenland

Dem der har været så heldige at være på ferie i Grækenland, kender smagene fra det græske køkken. Friske råvare dyrket i den intense sol, det giver bare en anden smag end det man kan købe herhjemme. Men når det så er sagt, så er der masser af muligheder for at lave et godt græsk måltid hjemme i sit eget køkken.

Hjemme hos os er der masser af græsk mad på menuen, den klassiske Gyros, en lækker omgang Stifado, eller noget så simpelt som Tzatziki med et lækkert fladbrød. Mere skal der ikke til at få lidt af den græske stemning og de lækre smage ind.

Et af kendetegnene ved det græske køkken er “Less is more” altså simple opskrifter med få ingredienser, men som alligevel bare smager helt fantastisk. Hvis man aldrig har været i Grækenland, så skal I, når verdenen åbner op, igen ikke snyde Jer selv for en fantastisk oplevelse i verdenshistorie, og mad ud over det sædvanlige.

græsk hakkebøf med feta og soltørrede tomater serveret med tzatziki, græske kartofler og græsk salat

Hvordan laver man græske bøffer?

Det er faktisk ret nemt at lave græske bøffer med feta og soltørrede tomater. Og man kan sagtens lave farsen et par timer i forvejen, den tager ingen skade af at stå på kål og trække inden den formes til bøffer.

Her kommer en kort gennemgang af ingredienserne og en kort beskrivelse af fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Hakket oksekød
  • Æg
  • Hvidløg
  • Soltørret tomater i olie
  • Fetaost, groft hakket
  • Salt
  • Tørret oregano
  • Frisk persille
  • Stødt peber
  • Olivenolie

Og så er det så simpelt at røre alle ingredienserne til farsen grundigt sammen. Bøfferne formes og steges på begge sider i olivenolie
Når bøfferne er stegt på begge sider, er de klar til servering.

tallerken med en græsk bøf, salat, græske kartofler og tzatziki

Tilbehør til græsk bøf

Der er så mange lækre ting man kan spise som tilbehør til en græsk hakkebøf. Og det er vel egentlig kun fantasien der sætter grænsen. Hvis du har lyst til at spise brun sovs til, så er det jo også helt i orden. Men hvis man skal holde stilen og køre det fuldt ud som det perfekte græske måltid, så vil jeg anbefale følgende tilbehør.

Opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater

Her kommer vores version en den bedste opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater. Der er masser af velsmag og serveret sammen med nogle lækre Græske kartofler, en god Græsk salat og Tzatziki, så er det bare en konge måltid!

græsk bøf serveret med tzatziki, græske kartofler og salat med feta og oliven
5 fra 2 stemmer

Græsk bøf

Opskrift på en lækker Græsk inspireret hakkebøf med feta, soltørrede tomater og masser af smag. Vi plejer at servere græske bøffer med tzatziki, græske kartofler og en lækker græsk salat.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Græsk
Antal 4 personer
Kalorier 533 kcal

Ingredienser

Fars:

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 stk æg
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie, drænet og groft hakket
  • 3 spsk feta, groft hakket
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 spsk frisk persille, fint hakket
  • Peber, stødt, efter smag

Til stegning:

  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Ingredienserne til farsen røres grundigt sammen i en skål.
    – Farsen kan stilles på køl inden den skal bruges.
  • Form 4 bøffer af farsen på ca. 2-2,5 cm i tykkelsen.
  • På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme. Steg nu bøfferne 6-7 minutter på hver side.
  • Når bøfferne er færdige er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 533kcalKulhydrater: 3gProtein: 29gFedt: 44gMættet fedt: 15gTransfedt: 2gKolesterol: 159mgNatrium: 1138mgKalium: 534mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 304IUC-vitamin: 4mgCalcium: 111mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere
Kan man spise sovs til græsk bøf?

Jeps! det må være det korte svar. Jeg synes sagtens at man kan lave en sovs til. Det kunne være en lækker pandesovs.

Kan man komme andre krydderurter i fars til græsk bøf??

Ja, det er helt åbenlyst at prøve med mynte, det bruger man meget i Grækenland og det giver også en rigtig lækker smag.

Kan man bruge andet end hakket oksekød?

Hvis man kan få fat i hakket lammekød, så smager det også rigtig godt. ellers kan man prøve at blande hakket svinekød og hakket oksekød, det giver en lidt mere saftig bøf.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.