En lækker græsk menu, der bare smager helt fantastisk! Græsk bøf med masser af feta, soltørrede tomater og krydderier, er det perfekte bud på lækker og nem aftensmad der smager af sydens sol. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave nogle lækre græske bøffer, så læs med her og få vores opskrift.

For os der elsker Grækenland
Alle os der har været så heldige at være på ferie i Grækenland, kender smagene fra det græske køkken. Friske råvare dyrket i den intense sol, det giver bare en anden smag end det man kan købe herhjemme.
Men når det så er sagt, så er der masser af muligheder for at lave et godt græsk måltid hjemme i sit eget køkken.
Hjemme hos os er der masser af græsk mad på menuen, den klassiske Gyros, en lækker omgang Stifado, eller noget så simpelt som Tzatziki med et lækkert fladbrød. Mere skal der ikke til at få lidt af den græske stemning og de lækre smage ind.
Et af kendetegnene ved det græske køkken er “Less is more”, altså simple opskrifter med få ingredienser, men som alligevel bare smager helt fantastisk. Hvis man aldrig har været i Grækenland, så skal I, når verdenen åbner op, igen ikke snyde Jer selv for en fantastisk oplevelse i verdenshistorie, og mad ud over det sædvanlige.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Hakket oksekød – Der må gerne være lidt fedt i kødet, det giver den bedste smag og saftighed. Så du skal ikke gå efter den laveste fedtprocent.
Soltørret tomater i olie – Dem køber du i glas i supermarkedet. De smager altså bare godt i rigtig mange retter.
Fetaost – Fetaen hakkes groft eller smuldres. Det kan være ægte græsk feta eller du kan vælge en puck-ost eller salatost i stedet.
Hvordan laver man græske bøffer?
Det er faktisk ret nemt at lave græske bøffer med feta og soltørrede tomater. Og man kan sagtens lave farsen et par timer i forvejen, den tager ingen skade af at stå på kål og trække inden den formes til bøffer.
Det er virkeligt simpelt at røre alle ingredienserne til farsen sammen. Bagefter formes bøfferne, og steges på begge sider i olivenolie. Når bøfferne er stegt på begge sider, er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeps! det må være det korte svar. Jeg synes sagtens at man kan lave en sovs til. Det kunne være en lækker pandesovs.
Ja, det er helt åbenlyst at prøve med mynte, det bruger man meget i Grækenland og det giver også en rigtig lækker smag.
Hvis man kan få fat i hakket lammekød, så smager det også rigtig godt. ellers kan man prøve at blande hakket svinekød og hakket oksekød, det giver en lidt mere saftig bøf.
Andre Græske madoplevelser

Tips og Tricks
- Vælg de gode råvarer
- Er der noget der er specielt ved det græske køkken, så er det de lækre gode råvarer de har. Så køb noget god feta, lækre soltørrede tomater, det gør altså bare lige det sidste.
Serveringsforslag
- Du kan selvfølgelig servere lige præcis det tilbehør du har lyst til til dine bøffer. Vi anbefaler at du går all in på det græske, og laver Græske kartofler med citron, Græsk salat og en lækker tzatziki.
Elsker du mad med smagen af Grækenland?
Prøv også vores opskrifter på Græske frikadeller eller Græske souvlaki-spyd med svinekød
Opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater
Her kommer vores version en den bedste opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater. Der er masser af velsmag og serveret sammen med nogle lækre Græske kartofler, en god Græsk salat og Tzatziki, så er det bare et kongemåltid!
Vi håber du får lyst til at prøve at lave bøfferne, og servere dem for din familie.

Græsk bøf
Ingredients
Fars
- 600 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, drænet og groft hakket
- 3 spsk feta, groft hakket
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk tørret oregano
- 2 spsk frisk persille, fint hakket
- Peber, stødt, efter smag
Til stegning
- 3 spsk olivenolie
Instructions
- Ingredienserne til farsen røres grundigt sammen i en skål.– Farsen kan stilles på køl inden den skal bruges.600 g hakket oksekød, 1 æg, 1 fed hvidløg, 2 spsk soltørrede tomater i olie, 3 spsk feta, 1,5 tsk salt, 2 tsk tørret oregano, 2 spsk frisk persille, Peber
- Form 4 bøffer af farsen på ca. 2-2,5 cm i tykkelsen.
- På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme. Steg nu bøfferne 6-7 minutter på hver side.3 spsk olivenolie
- Når bøfferne er færdige er de klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her