En lækker græsk menu, der bare smager helt fantastisk! Græsk bøf med masser af feta, soltørrede tomater og krydderier, er det perfekte bud på lækker og nem aftensmad der smager af sydens sol. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave nogle lækre græske bøffer, så læs med her og få vores opskrift.
For os der elsker Grækenland
Dem der har været så heldige at være på ferie i Grækenland, kender smagene fra det græske køkken. Friske råvare dyrket i den intense sol, det giver bare en anden smag end det man kan købe herhjemme. Men når det så er sagt, så er der masser af muligheder for at lave et godt græsk måltid hjemme i sit eget køkken.
Hjemme hos os er der masser af græsk mad på menuen, den klassiske Gyros, en lækker omgang Stifado, eller noget så simpelt som Tzatziki med et lækkert fladbrød. Mere skal der ikke til at få lidt af den græske stemning og de lækre smage ind.
Et af kendetegnene ved det græske køkken er “Less is more” altså simple opskrifter med få ingredienser, men som alligevel bare smager helt fantastisk. Hvis man aldrig har været i Grækenland, så skal I, når verdenen åbner op, igen ikke snyde Jer selv for en fantastisk oplevelse i verdenshistorie, og mad ud over det sædvanlige.
Hvordan laver man græske bøffer?
Det er faktisk ret nemt at lave græske bøffer med feta og soltørrede tomater. Og man kan sagtens lave farsen et par timer i forvejen, den tager ingen skade af at stå på kål og trække inden den formes til bøffer.
Her kommer en kort gennemgang af ingredienserne og en kort beskrivelse af fremgangsmåden.
Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.
Du skal bruge:
- Hakket oksekød
- Æg
- Hvidløg
- Soltørret tomater i olie
- Fetaost, groft hakket
- Salt
- Tørret oregano
- Frisk persille
- Stødt peber
- Olivenolie
Og så er det så simpelt at røre alle ingredienserne til farsen grundigt sammen. Bøfferne formes og steges på begge sider i olivenolie
Når bøfferne er stegt på begge sider, er de klar til servering.
Tilbehør til græsk bøf
Der er så mange lækre ting man kan spise som tilbehør til en græsk hakkebøf. Og det er vel egentlig kun fantasien der sætter grænsen. Hvis du har lyst til at spise brun sovs til, så er det jo også helt i orden. Men hvis man skal holde stilen og køre det fuldt ud som det perfekte græske måltid, så vil jeg anbefale følgende tilbehør.
Opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater
Her kommer vores version en den bedste opskrift på græsk bøf med feta og soltørrede tomater. Der er masser af velsmag og serveret sammen med nogle lækre Græske kartofler, en god Græsk salat og Tzatziki, så er det bare en konge måltid!
Græsk bøf
Ingredienser
Fars:
- 600 g hakket oksekød
- 1 stk æg
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, drænet og groft hakket
- 3 spsk feta, groft hakket
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk tørret oregano
- 2 spsk frisk persille, fint hakket
- Peber, stødt, efter smag
Til stegning:
- 3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Ingredienserne til farsen røres grundigt sammen i en skål.– Farsen kan stilles på køl inden den skal bruges.
- Form 4 bøffer af farsen på ca. 2-2,5 cm i tykkelsen.
- På en pande varmes olivenolien op til middelhøj varme. Steg nu bøfferne 6-7 minutter på hver side.
- Når bøfferne er færdige er de klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Jeps! det må være det korte svar. Jeg synes sagtens at man kan lave en sovs til. Det kunne være en lækker pandesovs.
Ja, det er helt åbenlyst at prøve med mynte, det bruger man meget i Grækenland og det giver også en rigtig lækker smag.
Hvis man kan få fat i hakket lammekød, så smager det også rigtig godt. ellers kan man prøve at blande hakket svinekød og hakket oksekød, det giver en lidt mere saftig bøf.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: