Indhold

Tzatziki

Indhold

Nem tzatziki med masser af smag. Jeg elsker det! Som tilbehør til en grillet lammekølle, en god bøf, eller lidt smag til en bagt kartoffel. Faktisk er det egentlig ikke særlig tit vi spiser det, og det er jo egentlig for dårligt når det nu smager så godt.

Faktisk er jeg ikke særlig vild med surmælksprodukter, jeg ved godt at det er pjat, men det sidder i kroppen som en slags fobi tror jeg. Men lige præcis tzatziki spiser jeg altså med stor fornøjelse, så helt galt kan det jo ikke være.

Vi varierer valget af krydderurter lidt efter hvad det er den skal bruges til, grundopskriften er den samme, men de forskellige krydderier, giver en dejlig variation der passer godt til forskellige retter. Vi kan rigtig godt lide at bruge persille, og på den måde gøre den en smule dansk.

tzatziki opskrift - Nem og lækker opskrift på tzatziki som tilbehør til kød

Tzatziki opskrift

Her er vores bud på en nem og lækker græsk tzatziki opskrift, vi spiser den til mange forskellige retter, og du kan variere krydderurterne alt efter hvilken ret du vil spise den til.

tzatziki opskrift - lækker og nem tzatziki, den gode græske dip
0 fra 0 stemmer

Tzatziki opskrift

Den græske dip – nemt og lækkert!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 3-4 dl græsk yoghurt
 • 2 fed hvidløg, fintrevet
 • 1 agurk
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
 • 3 spsk hakkede krydderurter, prøv med persille, dild, mynte eller koriander
 • Salt og peber, efter smag

Sådan gør du

 • Start med at flække agurken på langs og fjern kernerne med en ske.
 • Riv dernæst agurken på det grove rivejern og pres vandet ud – brug enten et rent klæde eller pres agurken i en si.
 • Rør derefter yoghurt, det revne agurk, hvidløg, olivenolie, citronsaft og den valgte krydderurt grundigt sammen. Hvis du ikke er til krydderurter, er 1 tsk stødt spidskommen også rigtig lækkert i tzaziki.
 • Smag til med salt og peber og sæt den på køl et par timer, så den kan trække lidt smag.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dip
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre græske retter

Hvis du vil gå all in på græsk mad, så kan du for eksempel spise tzatziki med græske frikadeller – det smager utrolig lækkert sammen. Ellers er tzatziki godt til rigtig mange forskellige retter.

Serveringsforslag tzatziki

Vi spiser det ofte som tilbehør til grillmad – det kan for eksempel være grillet kylling eller svinekød eller som lidt lækker dip til en bagt kartoffel. Den kan nemt laves i forvejen, og bliver kun bedre af at stå og trække lidt i køleskabet.

Tzatziki er faktisk bedst på 2. dagen som så meget andet.

Det er også meget lækkert at spise sammen med et godt stykke brød eller flute. Prøv den med vores opskrift på nemme sprøde flutes, de er også altid et hit til en grillaften på terrassen. Tzatziki minder mig altid om sol og sommer, og det er nok også derfor vi oftest spiser det om sommeren, men den holder altså hele året rundt.

Tips og tricks til tzatziki

 • Lav den i god tid, gerne nogle timer eller dagen før den skal spises.
 • Varier opskriften og tilsæt krydderurter der passer til den ret den skal spises til. Vi er glade for persille eller mynte.
 • Prøv at lave den med 1 tsk. spidskommen, det er super lækkert.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. april 2017 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg