Opskrift på TzatzikiDen græske sauce/yoghurtdip med agurk, dild og hvidløg. Den er lækker til de fleste græske retter, lam, grillet kød og meget andet. Skift eventuelt dild ud med andre krydderurter hvis du vil det.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
3,5dlgræsk yoghurt
2fedhvidløg, fintrevet
1agurk
2spskolivenolie
1spskcitronsaft
¼dlfrisk dild, eller anden krydderurt
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Start med at flække agurken på langs og fjern kernerne med en ske.
1 agurk
Riv dernæst agurken på det grove rivejern og pres vandet ud - brug enten et rent klæde eller pres agurken i en si.
Rør derefter yoghurt, det revne agurk, hvidløg, olivenolie, citronsaft og den valgte krydderurt grundigt sammen. Hvis du ikke er til krydderurter, er 1 tsk stødt spidskommen også rigtig lækkert.