Feta smager bare godt, og passer godt i mange sammenhænge. Her får du vores bud på en cremet og lækker fetacreme eller fetadip, som du kan servere til alt fra ovnkartofler og grøntsager til kylling eller tapas. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Fetadip som tilbehør eller til tapas
Vi elsker feta herhjemme, det har bare en skøn smag, som jo selvfølgelig går godt når man skal have græsk mad, men også i mange andre sammenhænge.
Denne fetacreme, eller fetadip som det faktisk er, er super god til alt fra grøntsagsstave eller ovnstegte kartofler til en dressing i en burger eller som dyppelse til tapasbordet.
Derudover så er den virkelig nem at lave, og du kan jo tilsætte præcis de smage du bedst kan lide.
Vi laver den her med tørret dild, men du kan også sagtens bruge frisk dild eller andre krydderurter fra haven. Kun fantasien sætter grænsen, og det er en skøn dip at servere her om sommeren som tilbehør til grillmaden.
Ingrediensnoter
Feta – Brug den feta du bedst kan lide. Det er lækrest med en feta i en hel blok synes vi, men du kan også sagtens bruge tern.
Græsk yoghurt – Den lidt syrlige yoghurt er god til den fede ost, og det giver en super lækker creme. Vi bruger gerne den yoghurt med 10% fedt hvis det er til at få.
Hvidløg – Vi synes en fetacreme med hvidløg er det bedste. Hvis du slet ikke kan lide hvidløg, kan det godt springes over.
Honning – Der skal en lille smule sødt i til at balancere det skarpe og syrlige. Du kan også bruge lidt sukker i stedet hvis du ikke har honning.
Dild – Vi bruger her tørret dild, men du kan også sagtens bruge en håndfuld frisk dild fra haven eller skifte den ud med andre krydderurter.
Hvordan laver man fetacreme?
Det er så nemt at lave en lækker fetacreme som dip eller tilbehør til aftenmaden.
Det hele skal faktisk bare i foodprocessoren eller blenderen, og blendes til en ensartet creme, og så er cremen klar til servering. Husk at smage den til, og hold lidt igen med salten indtil du har smagt på den, da der kan være stor forskel på feta.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige fetacreme skal opbevares i køleskabet indtil servering.
Ja, du kan sagtens lave cremen i god tid og opbevare den i en bøtte med låg i køleskabet. Den har godt af at stå og trække lidt smag i nogle timer inden servering.
Ja. Hvis du har frisk dild kan du med fordel bruge det i stedet for tørret, men du kan også vælge andre krydderurter som persille, mynte eller purløg.
Andre fetaopskrifter du måske vil synes om
- Grillet feta
- Bagt feta med tomat
- Pirogger med spinat og feta
- Vandmelonsalat med feta og mynte
- Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Tips og tricks til fetacreme
- Eksperimenter med andre krydderurter både friske og tørrede. Du kan med fordel vælge en der passer til det, cremen skal serveres til.
- Lav fetadippen på forhånd og sæt den i køleskabet indtil servering.
- Smag til undervejs, og tilsæt mere honning, citron eller salt hvis nødvendigt.
Serveringsforslag
- Server som dip til Græske kartofler eller andre kartofler i ovn
- Lav cremen som en lækker dip til tapasbordet
- Server som dip til chips eller grøntsagsstænger
- Brug som dressing i en græsk burger eller til en Græsk bøf
Elsker du også feta? Så prøv vores opskrift på Grillet feta
Opskrift på fetadip med hvidløg
Her får du vores opskrift på en nem og lækker fetacreme med hvidløg og dild. Den smager så godt, og så er den virkelig nem at lave selv. Du kan sagtens eksperimentere med at bruge andre krydderurter både friske og tørrede.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere denne fetadip for din familie som tilbehør til aftensmaden eller på tapasbordet. Den fungerer bare godt i så mange sammenhænge.
Fetacreme
Ingredienser
- 200 g feta
- 300 g græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- ½ citron, saften, svarende til 1 spsk
- 1 tsk tørret dild
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Bræk fetaen i mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med græsk yoghurt, hvidløg, olie, honning og citronsaft. Blend cremen til den er glat. Alternativt kan du bruge en stavblender.
- Rør dild, salt og peber i cremen og smag den til med mere honning, citron, salt og peber efter smag.
- Server straks eller opbevar cremen i køleskabet indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her