Fetacreme


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Feta smager bare godt, og passer godt i mange sammenhænge. Her får du vores bud på en cremet og lækker fetacreme eller fetadip, som du kan servere til alt fra ovnkartofler og grøntsager til kylling eller tapas. Læs med her og få vores nemme opskrift.

fetacreme eller fetadip med dild på toppen i skål med sprøde ovnkartofler i baggrunden

Fetadip som tilbehør eller til tapas

Vi elsker feta herhjemme, det har bare en skøn smag, som jo selvfølgelig går godt når man skal have græsk mad, men også i mange andre sammenhænge.

Denne fetacreme, eller fetadip som det faktisk er, er super god til alt fra grøntsagsstave eller ovnstegte kartofler til en dressing i en burger eller som dyppelse til tapasbordet.

Derudover så er den virkelig nem at lave, og du kan jo tilsætte præcis de smage du bedst kan lide.

Vi laver den her med tørret dild, men du kan også sagtens bruge frisk dild eller andre krydderurter fra haven. Kun fantasien sætter grænsen, og det er en skøn dip at servere her om sommeren som tilbehør til grillmaden.

fetacreme i skål med ovnstegte kartofler i baggrunden på fad

Ingrediensnoter

Feta – Brug den feta du bedst kan lide. Det er lækrest med en feta i en hel blok synes vi, men du kan også sagtens bruge tern.

Græsk yoghurt – Den lidt syrlige yoghurt er god til den fede ost, og det giver en super lækker creme. Vi bruger gerne den yoghurt med 10% fedt hvis det er til at få.

Hvidløg – Vi synes en fetacreme med hvidløg er det bedste. Hvis du slet ikke kan lide hvidløg, kan det godt springes over.

Honning – Der skal en lille smule sødt i til at balancere det skarpe og syrlige. Du kan også bruge lidt sukker i stedet hvis du ikke har honning.

Dild – Vi bruger her tørret dild, men du kan også sagtens bruge en håndfuld frisk dild fra haven eller skifte den ud med andre krydderurter.

Hvordan laver man fetacreme?

Det er så nemt at lave en lækker fetacreme som dip eller tilbehør til aftenmaden.

Det hele skal faktisk bare i foodprocessoren eller blenderen, og blendes til en ensartet creme, og så er cremen klar til servering. Husk at smage den til, og hold lidt igen med salten indtil du har smagt på den, da der kan være stor forskel på feta.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med ovnstegte kartofler og fetacreme i skål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man fetacreme?

Den færdige fetacreme skal opbevares i køleskabet indtil servering.

Kan fetacremen laves på forhånd?

Ja, du kan sagtens lave cremen i god tid og opbevare den i en bøtte med låg i køleskabet. Den har godt af at stå og trække lidt smag i nogle timer inden servering.

Kan jeg bruge andet end dild?

Ja. Hvis du har frisk dild kan du med fordel bruge det i stedet for tørret, men du kan også vælge andre krydderurter som persille, mynte eller purløg.

Andre fetaopskrifter du måske vil synes om

skål med fetacreme og ovnkartofler

Tips og tricks til fetacreme

  • Eksperimenter med andre krydderurter både friske og tørrede. Du kan med fordel vælge en der passer til det, cremen skal serveres til.
  • Lav fetadippen på forhånd og sæt den i køleskabet indtil servering.
  • Smag til undervejs, og tilsæt mere honning, citron eller salt hvis nødvendigt.

Serveringsforslag

Elsker du også feta? Så prøv vores opskrift på Grillet feta

fad med fetadip i skål og ovnbagte kartofler
skål med fetacreme med dild og ovnkartofler på fad

Opskrift på fetadip med hvidløg

Her får du vores opskrift på en nem og lækker fetacreme med hvidløg og dild. Den smager så godt, og så er den virkelig nem at lave selv. Du kan sagtens eksperimentere med at bruge andre krydderurter både friske og tørrede.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere denne fetadip for din familie som tilbehør til aftensmaden eller på tapasbordet. Den fungerer bare godt i så mange sammenhænge.

fetacreme eller fetadip med dild på toppen i skål med sprøde ovnkartofler i baggrunden
5 fra 1 stemme

Fetacreme

Opskrift på fetacreme
Cremet og lækker fetadip med hvidløg og dild. Server cremen som dip til chips eller grøntsagsstænger, eller som dressing i en lækker burger eller til en græsk bøf. Den er også helt fantastisk at servere som dyppelse til ovnstegte kartofler og græsk mad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 0 min
Samlet tid 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 personer
Kalorier 230 kcal

Ingredienser

  • 200 g feta
  • 300 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • ½ citron, saften, svarende til 1 spsk
  • 1 tsk tørret dild
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Bræk fetaen i mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med græsk yoghurt, hvidløg, olie, honning og citronsaft. Blend cremen til den er glat. Alternativt kan du bruge en stavblender.
  • Rør dild, salt og peber i cremen og smag den til med mere honning, citron, salt og peber efter smag.
  • Server straks eller opbevar cremen i køleskabet indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 230kcalKulhydrater: 10gProtein: 15gFedt: 15gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 48mgNatrium: 888mgKalium: 146mgFibre: 1gSukker: 7gA-vitamin: 220IUC-vitamin: 3mgCalcium: 336mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dip, Dressing, Fetadip med hvidløg, fetadressing, fetaost creme, Græsk aftensmad, Græsk menu, Nemt tilbehør til grillmad, Rørt feta, Tilbehør til græsk mad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.