Vi er altid pรฅ udkig efter nye ideer til madpakken eller inspiration til mad der er nemt at have med pรฅ tur. Denne opskrift pรฅ skรธnne vegetariske pirogger med spinat og feta er blevet et hit herhjemme. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.
Vegetarisk madpakke
Madpakken mรฅ gerne vรฆre spรฆndende og varieret. Derudover mรฅ den ogsรฅ gerne indeholde noget der er lidt sundt og grรธnt. Pirogger med spinat og feta er en nem mรฅde at fรฅ lidt grรธnt ind i madpakken, og sรฅ er de jo vegetariske, sรฅ her kan alle vรฆre med.
Der er mange bรธrn der er lidt spinatforskrรฆkkede, og derfor henvender denne opskrift sig mรฅske mest til de voksne. Vi voksne herhjemme elsker dem i hvert fald! Der er mรฅske ogsรฅ nogle modige bรธrn der har mod pรฅ at smage?
Piroggerne her er skรธnne at have med i madpakken eller i picnickurven nรฅr man skal pรฅ udflugt. Det er nemt lige at hapse en, og sรฅ smager de altsรฅ bare skรธnt.
Fyldet er simpelt. Hakket spinat og en god feta sรฅ kommer man langt. Du kan ogsรฅ bruge salatost som du enten kรธber i blok eller i terninger. Det er lidt op til dig selv.
Ingrediensnoter
Spinat – Jeg bruger hakket frossen spinat. Det er nemt altid at have i fryseren, og sรฅ kan det sangtens kommer pรฅ panden mens det er frossent. Sรฅ bliver det ikke meget nemmere.
Feta – Du kan bruge din yndlingsfeta eller en salatost. Jeg kรธber gerne en blokost og smuldrer, men du kan selvfรธlgelig ogsรฅ bruge fรฆrdigkรธbte ostetern.
Muskatnรธd – Muskatnรธd og spinat kan bare noget sammen. Det giver et skรธnt pift til smagen. Du kan kรธbe stรธdt muskatnรธd eller en hel og rive den fint selv.
Hvordan laver man pirogger med spinat og feta?
Det er heldigvis ikke sรฅ svรฆrt selv at lave lรฆkre vegetar-pirogger til madpakken.
Fรธrst skal dejen laves. Det gรธr du ved fรธrst at blande lun mรฆlk med gรฆr og sukker og sรฅ skal det stรฅ og trรฆkke i 10-15 minutter indtil de skummer. Sรฅ er gรฆren nemlig godt i gang.
Herefter kommer du det i rรธremaskinen sammen med resten af ingredienserne, og sรฅ skal dejen samles og รฆltes rigtig godt. Nรฅr dejen er รฆltet skal den hรฆve en times tid.
I mens kan du lave fyldet. Fรธrst skal lรธg og hvidlรธg hakkes og steges af pรฅ en pande i lidt olie. Sรฅ tilsรฆttes spinat og fyldet smages til med salt, peber og muskatnรธd.
Nรฅr dejen er hรฆvet deles den i 12 lige store dele, som rulles ud til cirker. Spinatfyldet fordeles og fetaen smuldres ud over. Nu skal piroggerne lukkes. De smรธrres med sammenpisket รฆg rundt i kanten og foldes pรฅ midten inden de trykkes med en gaffel langs med den buede kant.
Piroggerne efterhรฆver mens ovnen varmer op, og sรฅ er det bare at pensle og bage de lรฆkre fyldte pirogger. Nรฅr de kommer ud af ovnen skal de kรธle ned pรฅ en bagerist, og sรฅ kan de spises lune eller kolde.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
De fรฆrdigbagte pirogger skal opbevares i kรธleskabet indtil de skal spises.
Ja det kan du sagtens. Det er faktisk kun fantasien der sรฆtter grรฆnsen.
Nogle af vores favoritter er: Pirogger med oksekรธd, Pirogger med skinke og Pirogger med kylling.
Andre madpakkeopskrifter du mรฅske vil synes om
Opskrift pรฅ vegetar-pirogger med ost og spinat
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkre og smagfulde vegetariske pirogger med spinatfyld og ost. De er ikke svรฆre at lave, og sรฅ smager de bare godt.
Brug dem til ungernes eller din egen madpakke, du kan eventuelt lave en halv portion med spinatfyld og lave en halv portion med kylling, oksekรธd eller skinke for at variere fyldet lidt.
Pirogger med spinat og feta
Ingredienser
Dej:
- 2,5 dl sรธdmรฆlk
- 1 spsk sukker
- 4 g tรธrgรฆr
- 1 รฆg
- 400 g hvedemel
- 40 g smรธr, smeltet
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 spsk olie, til stegning
- 1 lรธg
- 1 fed hvidlรธg
- 900 g frossen hakket spinat
- 1 knsp muskatnรธd
- Salt
- Peber
- 200 g feta
- 1 รฆg, til samling og pensling
Sรฅdan gรธr du
Dej:
- Varm mรฆlken til cirka 35 grader (lillefingervarm), og pisk sukker og gรฆr i med et piskeris. Lad vรฆsken stรฅ i 10 minutter indtil det begynder at skumme, sรฅ er der godt gang i gรฆren. Forbered imens resten af ingredienserne til dejen.
- Nรฅr der er gang i gรฆren, kommes vรฆsken i rรธremaskinen sammen med รฆg, hvedemel, smeltet afkรธlet smรธr og salt. รlt dejen rigtig godt ved middel hastighed i 15-20 minutter eller til den er jรฆvn og glat og slipper skรฅlen.
- Lad dejen hรฆve overdรฆkket ved stuetemperatur i 1 time eller til den har dobbelt stรธrrelse. Forbered i mens spinatfyldet.
Fyld:
- Hak lรธg og hvidlรธg fint. Opvarm olie pรฅ en pande, og steg lรธg og hvidlรธg til lรธgene bliver blanke.
- Tilsรฆt det hakkede spinat, det gรธr ikke noget at det er frossent nรฅr det kommer pรฅ panden. Opvarm spinaten ved middellav varme, og steg det til vรฆsken er fordampet.
- Smag spinatfyldet til med salt, peber og revet muskatnรธd.
Pirogger:
- Del nu dejen i 12 lige store dele. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brรธd med en diameter pรฅ cirka 15 cm.
- Fordel nu spinatfyldet pรฅ dejen, fyldet skal ligge pรฅ den ene side af midten. Herefter smuldres fetaosten ud over spinaten.
- Pisk รฆgget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim. Fold cirklen pรฅ midten, sรฅ du fรฅr en halvmรฅneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. Pรฅ den mรฅde fรฅr du et gaffelmรธnster langs kanten.
- Lรฆg de fรฆrdige pirogger pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir, og lad dem efterhรฆve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
- Pensel piroggerne med sammenpisket รฆg, og bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
- Lad piroggerne kรธle lidt ned pรฅ en rist. Spis dem gerne lune eller lรฆg dem i kรธleskabet hvis de skal med pรฅ madpakken dagen efter.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her