Populært:

Madformadelskere / Frokost / Madpakke / Pirogger / Pirogger med spinat og feta

Pirogger med spinat og feta

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi er altid på udkig efter nye ideer til madpakken eller inspiration til mad der er nemt at have med på tur. Denne opskrift på skønne vegetariske pirogger med spinat og feta er blevet et hit herhjemme. Læs med her og få vores opskrift.

pirogger med spinat og feta i madkasse med grøntsager

Vegetarisk madpakke

Madpakken må gerne være spændende og varieret. Derudover må den også gerne indeholde noget der er lidt sundt og grønt. Pirogger med spinat og feta er en nem måde at få lidt grønt ind i madpakken, og så er de jo vegetariske, så her kan alle være med.

Der er mange børn der er lidt spinatforskrækkede, og derfor henvender denne opskrift sig måske mest til de voksne. Vi voksne herhjemme elsker dem i hvert fald! Der er måske også nogle modige børn der har mod på at smage?

Piroggerne her er skønne at have med i madpakken eller i picnickurven når man skal på udflugt. Det er nemt lige at hapse en, og så smager de altså bare skønt.

Fyldet er simpelt. Hakket spinat og en god feta så kommer man langt. Du kan også bruge salatost som du enten køber i blok eller i terninger. Det er lidt op til dig selv.

pirogger med spinat og feta til madpakken

Ingrediensnoter

Spinat – Jeg bruger hakket frossen spinat. Det er nemt altid at have i fryseren, og så kan det sangtens kommer på panden mens det er frossent. Så bliver det ikke meget nemmere.

Feta – Du kan bruge din yndlingsfeta eller en salatost. Jeg køber gerne en blokost og smuldrer, men du kan selvfølgelig også bruge færdigkøbte ostetern.

Muskatnød – Muskatnød og spinat kan bare noget sammen. Det giver et skønt pift til smagen. Du kan købe stødt muskatnød eller en hel og rive den fint selv.

Hvordan laver man pirogger med spinat og feta?

Det er heldigvis ikke så svært selv at lave lækre vegetar-pirogger til madpakken.

Først skal dejen laves. Det gør du ved først at blande lun mælk med gær og sukker og så skal det stå og trække i 10-15 minutter indtil de skummer. Så er gæren nemlig godt i gang.

Herefter kommer du det i røremaskinen sammen med resten af ingredienserne, og så skal dejen samles og æltes rigtig godt. Når dejen er æltet skal den hæve en times tid.

I mens kan du lave fyldet. Først skal løg og hvidløg hakkes og steges af på en pande i lidt olie. Så tilsættes spinat og fyldet smages til med salt, peber og muskatnød.

Når dejen er hævet deles den i 12 lige store dele, som rulles ud til cirker. Spinatfyldet fordeles og fetaen smuldres ud over. Nu skal piroggerne lukkes. De smørres med sammenpisket æg rundt i kanten og foldes på midten inden de trykkes med en gaffel langs med den buede kant.

Piroggerne efterhæver mens ovnen varmer op, og så er det bare at pensle og bage de lækre fyldte pirogger. Når de kommer ud af ovnen skal de køle ned på en bagerist, og så kan de spises lune eller kolde.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pirogger med spinat og feta inden i til madpakken

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pirogger med spinat?

De færdigbagte pirogger skal opbevares i køleskabet indtil de skal spises.

Kan jeg bruge andet fyld til mine pirogger?

Ja det kan du sagtens. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen.
Nogle af vores favoritter er: Pirogger med oksekød, Pirogger med skinke og Pirogger med kylling.

Andre madpakkeopskrifter du måske vil synes om

madkasse med pirogger med spinat og feta samt grøntsager

Opskrift på vegetar-pirogger med ost og spinat

Her får du vores opskrift på lækre og smagfulde vegetariske pirogger med spinatfyld og ost. De er ikke svære at lave, og så smager de bare godt.

Brug dem til ungernes eller din egen madpakke, du kan eventuelt lave en halv portion med spinatfyld og lave en halv portion med kylling, oksekød eller skinke for at variere fyldet lidt.

pirogger med spinat og feta i madkasse med grøntsager
5 fra 1 stemme

Pirogger med spinat og feta

Opskrift på pirogger med spinat og feta
Vegetariske pirogger med fyld af spinat og fetaost. De er perfekt i madpakken, til frokost eller som let aftensmad med en salat til. Det er en god måde at få lidt sund spinat i både voksne og børn.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Madpakke
Køkken Russisk
Antal 12 stk
Kalorier 252 kcal

Ingredienser

Dej:

 • 2,5 dl sødmælk
 • 1 spsk sukker
 • 4 g tørgær
 • 1 æg
 • 400 g hvedemel
 • 40 g smør, smeltet
 • 1 tsk salt

Fyld:

 • 1 spsk olie, til stegning
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 900 g frossen hakket spinat
 • 1 knsp muskatnød
 • Salt
 • Peber
 • 200 g feta
 • 1 æg, til samling og pensling

Sådan gør du

Dej:

 • Varm mælken til cirka 35 grader (lillefingervarm), og pisk sukker og gær i med et piskeris. Lad væsken stå i 10 minutter indtil det begynder at skumme, så er der godt gang i gæren. Forbered imens resten af ingredienserne til dejen.
 • Når der er gang i gæren, kommes væsken i røremaskinen sammen med æg, hvedemel, smeltet afkølet smør og salt. Ælt dejen rigtig godt ved middel hastighed i 15-20 minutter eller til den er jævn og glat og slipper skålen.
 • Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time eller til den har dobbelt størrelse. Forbered i mens spinatfyldet.

Fyld:

 • Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olie på en pande, og steg løg og hvidløg til løgene bliver blanke.
 • Tilsæt det hakkede spinat, det gør ikke noget at det er frossent når det kommer på panden. Opvarm spinaten ved middellav varme, og steg det til væsken er fordampet.
 • Smag spinatfyldet til med salt, peber og revet muskatnød.

Pirogger:

 • Del nu dejen i 12 lige store dele. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brød med en diameter på cirka 15 cm.
  pirogger med spinat of feta step 1
 • Fordel nu spinatfyldet på dejen, fyldet skal ligge på den ene side af midten. Herefter smuldres fetaosten ud over spinaten.
  pirogger med spinat of feta step 2
 • Pisk ægget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim. Fold cirklen på midten, så du får en halvmåneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. På den måde får du et gaffelmønster langs kanten.
  pirogger med spinat of feta step 3
 • Læg de færdige pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
 • Pensel piroggerne med sammenpisket æg, og bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
 • Lad piroggerne køle lidt ned på en rist. Spis dem gerne lune eller læg dem i køleskabet hvis de skal med på madpakken dagen efter.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 252kcalKulhydrater: 32gProtein: 10gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 51mgNatrium: 481mgKalium: 364mgFibre: 3gSukker: 4gA-vitamin: 9009IUC-vitamin: 5mgCalcium: 217mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.