Disse bløde pirogger med kylling og ost er formidable til madpakken. De er nemme at lave, og ungerne kan selv hjælpe til. Denne opskrift er med kylling, grøntsager og cheddarost, som giver smagfuldt og cremet fyld. Læs med her og få vores opskrift.
Ideer til madpakken
Det er ikke altid så let at finde inspiration og gode ideer til ungernes madpakke. Slet ikke hvis man synes at det godt må være lidt sunde madpakker, der mætter godt og som børnene også er vilde med.
Her har vi fundet et hit, som vores unger virkelig elsker. Luftige og bløde pirogger, som her er fyldt med revne grøntsager, kylling og ost. Faktisk Johannes foretrækker dem uden grøntsagerne i, men det glider da ned når mor insisterer på at de skal i, og det ikke kan være anderledes.
Mere madpakkeinspiration
Sådan laves bløde pirogger med grønt, cheddar og kylling
Denne her opskrift er virkelig nem. Det tager lidt tid med hævning osv. af dejen, men altså hvis man har lidt tålmodighed, så går det nemt. Her sætter jeg gerne ungerne til at skrælle gulerødder og lave fyldet mens dejen hæver, så går tiden hurtigt med det.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Mælk
- Sukker
- Tørgær
- Æg
- Hvedemel
- Smør
- Olie
- Kyllingebryst
- Gulerødder og spidskål (eller andre grøntsager)
- Karry
- Salt og peber
- Cheddarost
Hvis du er klar til at lave disse lækre madpakkeboller med fyld, så hop ned til opskriften længere nede på siden her. Det er slet ikke så svært at nå i mål.
Først skal du selvfølgelig have lavet dejen, og når den er ved at hæve, kan du lave fyldet. Når piroggerne er fyldt, skal de efterhæve inden de pensles og bages i ovnen. Nu er de klar til børnenes madpakker eller til en god frokost med en grøn salat til.
Opskriften finder du længere nede på siden.
Opskrift på pirogger med kylling og grøntsager
Her får du vores opskrift på lækre bløde pirogger med kyllingefyld. De er nemme at lave, og er gode at have i fryseren, så er der altid noget lækkert til madpakken. Hvis du vil have fyldet endnu mere findelt, kan du skifte kyllingebryst ud med hakket kyllingefars. Så kan mindre børn også være med.
Pirogger med kylling
Ingredienser
Dej:
- 2,5 dl sødmælk
- 1 spsk sukker
- 4 g tørgær
- 1 stk æg
- 400 g hvedemel
- 40 g smør, smeltet
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 spsk olie, til stegning
- 250 g kyllingebryst
- 200 g gulerod, skrællet og revet
- 100 g spidskål, eller hvidkål
- 1 tsk karry
- Salt og peber
- 75 g cheddarost, revet
- 1 æg, til samling og pensling
Sådan gør du
Dej:
- Varm mælken op til cirka 35 grader (lillefingervarm), og pisk sukker og gær i med et piskeris. Lad væsken stå i 10 minutter indtil det begynder at boble. Forbered imens resten af ingredienserne til dejen.
- Når der er gang i gæren, kommes det i røremaskinen sammen med æg, hvedemel, smeltet afkølet smør og salt. Ælt dejen godt på maskinen ved middel hastighed i 15-20 minutter.
- Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time eller til dobbelt størrelse. Forbered i mens fyldet.
Fyld:
- Skær kyllingen i mundrette strimler, og brun dem af på panden i olien. Hvis du har en rest tilberedt kylling, kan du springe dette skridt over og starte med grøntsagerne. Kom så den kolde kylling direkte i piroggerne når du fylder dem.
- Skræl og riv gulerødderne, og snit kålen fint. Kom det ned sammen med kyllingen og karry, og opvarm 1-2 minutter til kålen er faldet lidt sammen. Tag panden af varmen, og lad fyldet køle lidt ned mens du gør dejen klar.
Pirogger:
- Del dejen i 12 lige store dele. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brød med en diameter på cirka 15 cm.
- Fordel nu fyldet på dejen, fyldet skal ligge på den ene side af midten. Start med grøntsagerne og kyllinge, og top med revet cheddarost.
- Pisk ægget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim. Fold cirklen på midten, så du får en halvmåneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. På den måde får du det karakteristiske mønster langs den buede kant.
- Læg de færdige pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
- Pensel piroggerne med resterne af det sammenpiskede æg, og bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
- Lad piroggerne køle lidt ned på en rist. Spis dem gerne lune eller læg dem i køleskabet hvis de skal med på madpakken dagen efter. Alternativt kan de fryses ned hvis der går længere tid inden de skal spises.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her