Populært:

Pizzavafler

5

/5

2 timer 45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Skolestart og madpakketid, det betyder at vi forældre må lægge hovederne i blød for at finde kreative madpakkeideer som de små har lyst til at spise dag efter dag. I dag får du en sjov ide, som er pizzasnegle men bagt i vaffeljern, så de bliver til pizzavafler. Det er altså en sprød pizzasnegl og den smager fantastisk!

Pizzavafler lavet af pizzasnegle i vaffeljern

Madvafler til madpakken

Det er sjovt at have lidt andet end rugbrødsmadder med i madpakken, det synes både børn og voksne nok nogengange. De her pizzavafler er både nemme at lave, og så kan du faktisk lave dem når du alligevel er ved at lave pizzasnegle til fryseren. Det er nemlig “bare” en almindelig pizzasnegl bagt i et vaffeljern.

Som forældre må vi gerne nogen gange springe over hvor gærdet er lavest, og ved at lave en stor portion pizzavafler og smide dem i fryseren med en pose pizzasnegle og pølsehorn, så er du langt med madpakkerne til de næste uger. Det er den samme dej vi bruger til alle tre ting, så det gør det kun endnu lettere.

Sprøde madvafler til madpakken

Hvordan laver man pizzavafler?

De her pizzavafler er nemme at lave, især hvis du allerede er i gang med pizzasnegle, så er det nemlig bare at bage nogle af dem i vaffeljernet, og få sprøde og lækre madvafler med pizzasmag ud af det.

Til vaflerne skal du bruge:

  • Æg
  • Mælk
  • Gær
  • Sukker
  • Salt
  • Hvedemel
  • Smør
  • Fyld af: Pizzasauce, skinkestrimer, revet mozzarella og oregano
Pizzasnegle bagt i vaffeljern giver sprøde madvafler

Start med at lave dejen. Opløs gæren i mælk og æg og tilsæt salt, sukker og hvedemel. Ælt dejen godt og tilsæt så blødt smør og ælt dejen til den er helt glat og slipper skålens sider.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og rul den ud på et meldrysset bord. Smør med pizzasauce og drys med skinke, ost og oregano. Rul dejen til en lang pølse og skær den i skiver på cirka 2,5 cm i tykkelsen.

Lad sneglene hæve i cirka 30 minutter og varm vaffeljernet op. Bag pizzasneglene i vaffeljernet til de er gennembagte og sprøde. Det tager cirka 5 minutter ved middel varme.

Køl dem af på en rist og spis dem med lidt grønt eller gem dem i køleskab eller fryser indtil de skal med i madpakken.

Pizzavafler til madpakken

Pizzavafler opskrift

Her får du vores opskrift på nemme madvafler med pizzasmag. Det er samme opskrift og fremgangsmåde som vores pizzasnegle, så du kan evt. bage en halv portion i ovnen og lave en halv portion i vaffeljern hvis du vil have lidt forskelligt til madpakken.

Pizzavafler lavet af pizzasnegle i vaffeljern
5 fra 1 stemme

Pizzavafler opskrift

Nemme sprøde madvafler med smag af pizza
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Madpakke, Snack
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 16 stk
Kalorier 162 kcal

Ingredienser

  • 1 æg
  • 185 g mælk
  • 25 g gær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
  • 10 g sukker
  • 6 g salt
  • 300 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt

Fyld:

  • ½ portion pizzasauce, <– efter vores opskrift her
  • 200 g skinke, i strimler
  • 200 g revet mozzarella
  • Oregano

Sådan gør du

  • Start med at lave dejen. Bland mælk og æg, og udrør gæren i blandingen. Kom sukker, salt og til sidst hvedemel i, og ælt dejen på maskinen i cirka 5 minutter. Tilsæt så det bløde smør, og ælt dejen til den er jævn, glat og slipper skålen. Det tager cirka 20 minutter. Dejen skal være meget blød.
  • Kom dejen i en skål smurt med lidt smør, og lad den hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
  • Rul dejen ud på et bord drysset med rigeligt mel. Dejen skal udrullet være cirka 40×40 cm. Smør dejen med pizzasauce og drys med skinke, ost og oregano. Rul dejen sammen til en pølse, og skær den ud i skiver på cirka 2,5 centimeter.
  • Stil sneglene på en bageplade og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Varm vaffeljernet op.
  • Læg en pizzasnegl i vaffeljernet og tryk det sammen. Bag pizzavaflen til den er sprød og færdigbagt, det tager cirka 5 minutter. Tag vaflen ud, og lad den køle af på en rist.
  • Server eller opbevar på køl eller frys indtil de skal med i madpakken.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 162kcalKulhydrater: 16gProtein: 8gFedt: 7gMættet fedt: 4gKolesterol: 37mgNatrium: 400mgKalium: 93mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 196IUC-vitamin: 3mgCalcium: 82mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Pizzavafler”

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.