Der er ikke noget der slår en hjemmelavet pizzasauce når man skal have gang i pizzabageriet derhjemme. Man har fuldstændig kontrol over smagen, og man ved med sikkerhed hvilke råvarer der er i. Det her er sauce til pizzaen på den nemme måde, og jeg garanterer for at i bliver ikke skuffet. Jeg vil sige det er verden bedste pizzasovs.

Smagen af de gode råvarer
Smagen af tomat, frisk basilikum og hvidløg er bare det bedste, og i modsætning til købesauce, så er der knald på smagen!
Når man nu kaster sig ud i det, så vil jeg opfordre Jer til at lave en stor portion og fryse overskuddet ned i passende portioner. Så kan man lige luske ud i fryseren, og tage en pose op et par timer inden man skal have gang i ovnen.
Hvordan laver man hjemmelavet pizzasauce
Når man laver sin egen sauce til pizza, så er det ikke noget der behøver tage frygtelig lang tid. Ganske få ingredienser, men alligevel masser af smag, og så giver det bare så meget til pizzaen. Med en god sauce og god ost kommer man rigtig langt!
Til denne pizzasauce skal du bruge:
- Hakkede tomater, kan sagtens være dem fra dåse.
- Sukker, for at balancere smagen.
- Hvidløg
- Salt og peber
- Olivenolie
- Basilikum, gerne frisk hvis du har.
Fremgangsmåden er ganske enkel. Alle ingredienserne skal i en gryde og koge i 10-15 minutter før saucen blendes og køles af. Nu er den klar til at smøre på pizzaen.
Pizzasauce opskrift
Her kommer vores bud på en nem og velsmagende pizzasauce, den tager under en halv time at tilberede, og kan bruges til både pizza og pizzasnegle.
I stedet for tomater på dåse, så kan man sagtens bruge friske tomater. Sådan nogle helt modne tomater lige fra drivhuset, det er bare lækkert! og det vil bare bare gøre saucen endnu bedre.
Hvis du mangler en god opskrift på en pizzadej så se vores opskrift på pizzadej med Tipo00 mel.

Pizzasauce opskrift
Ingredienser
- 1 ds hakkede tomater, eller 6 store modne tomater hakket groft
- 2 tsk sukker
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk basilikum, hakket
- peber, efter smag
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser i en gryde og kog dem ved svag varme i ca. 15 – 20 min.
- Blend derpå saucen og lad den køle af.
- Opbevar den på køl eller frys indtil den skal bruges på pizza eller i pizzasnegle.
Nutrition
Hvis du kunne tænke dig at købe din egen pizzaovn, så læs vores anmeldelse af Uuni 3. Her kan du finde masser af info, og læse om vores første år med en pizzaovn i huset.
Tips og tricks til pizzasauce
- Prøv at komme oregano i saucen i stedet for basilikum
- Tilføj chili og få en spicy pizzasovs
- Lav på forhånd og frys ned i mindre portioner
- En rest pizzasauce kan blandes med friskkogt pasta til et hurtigt måltid.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.