Populært:

Pizzasauce

4.50

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget der slår en hjemmelavet pizzasauce når man skal have gang i pizzabageriet derhjemme. Man har fuldstændig kontrol over smagen, og man ved med sikkerhed hvilke råvarer der er i. Det her er sauce til pizzaen på den nemme måde, og jeg garanterer for at i bliver ikke skuffet. Jeg vil sige det er verdens bedste pizzasovs, få vores opskrift her.

pizzasauce med tomat og basilikum til hjemmelavet pizza

Den bedste tomatsauce til hjemmelavet pizza

Smagen af tomat, frisk basilikum og hvidløg er bare det bedste, og i modsætning til købesauce, så er der knald på smagen!

Når man nu kaster sig ud i det, så vil jeg opfordre Jer til at lave en stor portion og fryse overskuddet ned i passende portioner. Så kan man lige luske ud i fryseren, og tage en pose op et par timer inden man skal have gang i ovnen.

Pizza er bare en af vores favoritter herhjemme, og som regel laver vi vores egen tomatsauce. Den er formidabel på alle de klassiske pizzaer, og den smager altså bare af mere når man laver den selv.

Hvis du har rester tilbage af sovsen, så kan du sagtens bruge den i en pastaret, kødsovs eller andet, eller du kan som sagt fryse den ned til næste gang familien efterspørger hjemmelavet pizza.

hjemmelavet pizzasauce i skål med pizza i baggrunden

Ingrediensnoter

Hakkede tomater – Det kan sagtens være dem fra dåse. Det er nemt og billigt, og kan købes i alle supermarkeder.

Sukker – Tilsættes for at balancere smagen fra de syrlige tomater.

Hvidløg – Giver god intens smag til saucen.

Salt og peber – Det er selvfølgelig vigtigt at tilsmage, så man rammer den helt rigtige balance.

Olivenolie – Bidrager også med noget godt til smagen, så vælg gerne en god olivenolie.

Basilikum – Brug gerne frisk hvis du har. I en snæver vending, kan tørret basilikum eller alternativt oregano også bruges.

Hvordan laver man hjemmelavet pizzasauce

Når man laver sin egen sauce til pizza, så er det ikke noget der behøver tage frygtelig lang tid.

Ganske få ingredienser, men alligevel masser af smag, og så giver det bare så meget til pizzaen. Med en god sauce og god ost kommer man rigtig langt!

Fremgangsmåden er ganske enkel. Alle ingredienserne skal i en gryde og koge i 10-15 minutter før saucen blendes og køles af. Nu er den klar til at smøre på pizzaen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pizzasauce i hvid skål med hjemmelavet pizza ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave pizzasauce med friske tomater?

I stedet for tomater på dåse, så kan man sagtens bruge friske tomater. Sådan nogle helt modne tomater lige fra drivhuset, det er bare lækkert! og det vil bare bare gøre saucen endnu bedre.

Hvordan opbevarer man pizzasaucen?

Når saucen er færdig, kan du køle den ned og sætte den i køleskabet. Du kan bruge den direkte fra køl på din pizza, så du kan sagtens lave den i god tid. Du kan også fryse saucen ned til senere brug.

Kan man fryse saucen?

Ja det kan du. Lav derfor gerne en stor portion for at spare på strømmen til tilberedning, og frys den ned i portioner der passer med hvor meget i spiser pr gang.

Hvilke pizzaer kan jeg bruge sovsen på?

Det er jo nærmest kun fantasien der sætter grænsen når vi taler om fyld på pizzaer, men denne sauce er i hvert fald helt oplagt at bruge på Pepperoni pizza, Pizza margherita, Pizza med kødboller og Pizza med parmaskinke og rucola. Den kan også bruges på minipizza, Pita pizza med skinke og ost eller i Pizzasnegle

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet tomatsovs til pizza i skål

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv at komme oregano i saucen i stedet for basilikum, det giver også en fantastisk god smag.
  • Tilføj chili og få en spicy pizzasovs hvis I er til stræk mad.
  • Lav sovsen på forhånd og frys ned i mindre portioner, så er det nemt at tage en portion op nogle timer inden man skal have pizza.

Serveringsforslag

  • Server på din hjemmelavede pizza.
  • Brug på madpakkepizzaer, tortillapizza, pita pizza eller i pizzasneglene.
  • En rest pizzasauce kan blandes med friskkogt pasta til et hurtigt måltid.

Elsker du hjemmelavet pizza? Prøv vores opskrift på pizzadej med Tipo00 mel, den giver en fantastisk god og sprød pizzabund.

pizzabund der er klar til at blive smurt med pizzasauce
pizzabund med hjemmelavet tomatsauce

Opskrift på hjemmelavet sauce til pizza

Her kommer vores bud på en nem og velsmagende pizzasauce, den tager under en halv time at tilberede, og kan bruges til både pizza og pizzasnegle.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, for dine pizzaer bliver altså bare lige lidt bedre med hjemmelavet tomatsovs.

pizzasauce med tomat og basilikum til hjemmelavet pizza
4.50 fra 4 stemmer

Pizzasauce

Opskrift på pizzasauce
Smagfuld og lækker sovs til hjemmelavet pizza. Rester af sovsen kan fryses ned eller spises med kogt pasta, bruges i kødsovs eller andre gryderetter. En portion passer cirka til 4-6 pizzaer.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Pizza, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 1 portion
Kalorier 417 kcal

Udstyr

  • Stavblender

Ingredienser

  • 1 ds hakkede tomater, eller 6 store modne tomater hakket groft
  • 2 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk basilikum, hakket
  • peber, efter smag

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser i en gryde og kog dem ved svag varme i ca. 15 – 20 min.
    1 ds hakkede tomater, 2 tsk sukker, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, 2 spsk olivenolie, 1 spsk frisk basilikum, peber
  • Blend derpå saucen, smag den til med mere salt, peber og sukker hvis nødvendigt. Lad den så køle af.
  • Opbevar den på køl eller frys indtil den skal bruges på pizza eller i pizzasnegle.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 417kcalKulhydrater: 40gProtein: 7gFedt: 29gMættet fedt: 4gNatrium: 2869mgKalium: 1204mgFibre: 8gSukker: 27gA-vitamin: 1216IUC-vitamin: 40mgCalcium: 151mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. marts 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.