Pizzasnegle

Hvis du har børn i madpakke-alderen, eller af og til tager på udflugt med mad, ja så er pizzasnegle ikke til at komme uden om. Efter vores mening skal pizzasnegle være svampede og lækre, og med enkelt fyld. Her får du en skøn opskrift på lækre snegle med pizzafyld.

Luftige pizzasnegle med tomatsauce, skinke og ost

Perfekt til madpakken

Vi har lige nu 2 unger der skal have madpakker med. Det har vi nok mange år endnu, så det er med at være lidt kreativ for ikke at køre sur i rugbrødsmadder og agurkeskiver.

Luftige pizzasnegle er perfekte madpakkeideer. De er nemme at lave i en stor portion, og så kan de fryses og tages op efter behov. Med sådan et par snegle i madkassen og lidt gnavegrønt til, så er vores børn i himlen.

Vi kan dog også sagtens finde på at spise pizzasnegle til aftensmad med grøntsager eller en salat. De er også formidable til børnefødselsdagen, sammenskudsgildet i skolen eller til at dele ud i børnehaven.

Pizzasnegl på bagepapir

Hvordan laver man pizzasnegle?

Det er ikke svært at lave lækre pizzasnacks til madpakken. Vi laver gerne en portion sammen med en portion pølsehorn, det er nemlig samme dej. Du kan altså slå to fluer med ét smæk, og begge dele kan fryses ned så du har til hele ugen. Du kan også lave en portion dej, og få 8 pølsehorn og 8 pizzasnegle.

Til opskriften skal du bruge:

  • Æg
  • Letmælk
  • Gær
  • Sukker
  • Bageenzym (reklamelink), kan udelades men bidrager til en bedre hævning.
  • Salt
  • Hvedemel
  • Smør
  • Fyld af: Pizzasauce, skinkestrimer, revet mozzarella og oregano

Først skal dejen laves. Æg og mælk blandes, og gæren opløses heri. Tilsæt bageenzym, sukker og salt, og til sidst melet. Ælt dejen 5 minutter og tilsæt det bløde smør. Så skal dejen æltes godt på maskine i cirka 20 minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager en time til halvanden. Så skal dejen rulles ud, fyldes med pizzasauce, skinke, ost og oregano, og rulles sammen til en lang pølse. Skær pølsen i skiver på cirka 2,5 cm og læg sneglene på en bageplade. Lad dem hæve mens ovnen varmer op, og bag dem 15 minutter ved 200 grader.

færdige pizzasnegle til madpakken

Pizzasnegle opskrift

Her får du opskriften på vores favoritpizzasnegle. De er klassiske med tomatsovs, skinke og ost, og er super lækre og svampede i dejen. Lige som en god snegl skal være!

Luftige pizzasnegle med tomatsauce, skinke og ost
5 fra 1 stemme

Pizzasnegle opskrift

Svampede snegle med lækkert fyld af tomatsauce, skinke og ost
Udskriv Pin
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Bagværk, Madpakke, Pizza
Køkken Dansk
Antal 16 pizzasnegle
Kalorier 161 kcal

Ingredienser

  • 1 æg
  • 185 g letmælk
  • 25 g gær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
  • 10 g sukker
  • 6 g salt
  • 2,5 g bageenzym, (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • 300 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt

Fyld:

  • ½ portion pizzasauce, <– efter vores opskrift her
  • 200 g skinke, i strimler
  • 200 g revet mozzarella
  • Oregano

Sådan gør du

  • Bland æg og mælk sammen, og udrør gæren heri. Tilsæt sukker og salt, og til sidst bageenzym og mel, og ælt dejen i 5 minutter på røremaskinen. Tilsæt det blød smør i tern, og ælt dejen yderligere 15-20 minutter indtil den er glat og smidig og slipper røreskålen. Dejen skal være meget klistret!
  • Kom egen i en skål smurt med lidt smør, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1-1,5 timer.
  • Drys bordpladen med rigeligt mel, og rul dejen ud til et rektangel på cirka 40×40 centimeter. Smør dejen med tomatsauce og drys med skinkestrimer, revet ost og oregano. Rul dejen fra den ene kant til en lang pølse.
  • Skær pølsen i skiver på cirka 2,5 cm og læg pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene hæve i cirka 30 minutter mens du varmer ovnen op til 200 grader.
  • Bag pizzasneglene i cirka 15 minutter ved 200 grader.
  • Lad dem køle af på en rist og server dem, eller opbevar dem i køleskabet indtil de skal i madpakken.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 161kcalKulhydrater: 18gProtein: 8gFedt: 6gMættet fedt: 3gKolesterol: 34mgNatrium: 612mgKalium: 234mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 341IUC-vitamin: 6mgCalcium: 87mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Ideer til madpakken, Madpakkeinspiration, Pizzasnegle
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til pizzasnegle

  • Lav en stor portion og frys dem ned. De er stadig gode efter en tur i fryseren, og så er der nem aftensmad en dag eller nemt indhold til madpakken.
  • Prøv at bag dine snegle i et vaffeljern. Så får du lækre sprøde pizzavafler, dem elsker vores børn.
  • Variér fyldet som du synes og efter ungernes favoritter. Vi er også glade for snegle med pikantost, skinke og rød peberfrugt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg