Pizzasnegle

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvis du har børn i madpakke-alderen, eller af og til tager på udflugt med mad, ja så er pizzasnegle ikke til at komme uden om. Efter vores mening skal pizzasnegle være svampede, luftige og lækre, og med enkelt fyld. Her får du en skøn opskrift på lækre snegle med pizzafyld.

Luftige pizzasnegle med tomatsauce, skinke og ost

Perfekt til madpakken

Vi har lige nu 2 unger der skal have madpakker med. Det har vi nok mange år endnu, så det er med at være lidt kreativ for ikke at køre sur i rugbrødsmadder og agurkeskiver.

Luftige pizzasnegle er perfekte madpakkeideer. De er nemme at lave i en stor portion, og så kan de fryses og tages op efter behov. Med sådan et par snegle i madkassen og lidt gnavegrønt til, så er vores børn i himlen.

Vi kan dog også sagtens finde på at spise pizzasnegle til aftensmad med grøntsager eller en salat. De er også formidable til børnefødselsdagen, sammenskudsgildet i skolen eller til at dele ud i børnehaven.

Pizzasnegl på bagepapir

Mere madpakkeinspiration


Ingrediensnoter

Æg – Almindelige friske æg.

Letmælk – Eller sødmælk hvis det er hvad du har. Hvis du ikke vil bruge mælk, kan det erstattes med vand.

Gær – Almindeligt frisk gær. Du kan også bruge tørgær hvis du hellere vil det.

Sukker – Der skal ikke meget sukker i, men gæren skal have lidt at arbejde med.

Bageenzym (reklamelink) – Det kan udelades men bidrager til en bedre hævning, og er med til at give luftigt og lækkert bagværk. Det kan efterhånden købes i mange større supermarkeder.

Hvedemel – Brug gerne mel med et højt proteinindhold når du skal bage.

Smør – Jeg bruger helt almindeligt smør. Undgå at vælge et blandingsprodukt, men vælg rigtig smør når du skal bage.

Pizzasauce, skinkestrimer, revet mozzarella og oregano – Skal bruges som fyld i sneglene. Du kan selvfølgelig vælge andet fyld hvis du hellere vil det.

Hvordan laver man pizzasnegle?

Det er ikke svært at lave lækre pizzasnacks til madpakken. Vi laver gerne en portion sammen med en portion pølsehorn, det er nemlig samme dej. Du kan altså slå to fluer med ét smæk, og begge dele kan fryses ned så du har til hele ugen. Du kan også lave en portion dej, og få 8 pølsehorn og 8 pizzasnegle.

Først skal dejen laves. Æg og mælk blandes, og gæren opløses heri. Tilsæt bageenzym, sukker og salt, og til sidst melet. Ælt dejen 5 minutter og tilsæt det bløde smør. Så skal dejen æltes godt på maskine i cirka 20 minutter til den er jævn og glat og slipper skålen.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager en time til halvanden. Så skal dejen rulles ud, fyldes med pizzasauce, skinke, ost og oregano, og rulles sammen til en lang pølse. Skær pølsen i skiver på cirka 2,5 cm og læg sneglene på en bageplade. Lad dem hæve mens ovnen varmer op, og bag dem 15 minutter ved 200 grader.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

færdige pizzasnegle til madpakken

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevares pizzasnegle?

De færdigbagte pizzasnegle skal opbevares på køl. Her kan de holde omkring 3 dage. De kan også fint fryses ned hvis de skal holde længere.


Andre madpakkeopskrifter du måske vil synes om

Luftige pizzasnegle med tomatsauce, skinke og ost.

Tips og Tricks

  • Lav en stor portion og frys dem ned
    • De er stadig gode efter en tur i fryseren, og så er der nem aftensmad en dag eller nemt indhold til madpakken.
  • Bag sneglene i et vaffeljern
    • Så får du lækre sprøde pizzavafler, dem elsker vores børn.
  • Brug Jeres favoritfyld
    • Veriér fyldet som du synes og efter ungernes favoritter. Vi er også glade for snegle med pikantost, skinke og rød peberfrugt. Strimler af kylling kan også fint bruges hvis man ikke spiser svinekød.

Serveringsforslag

  • Kom dem i ungernes madpakke eller i madkurven når I skal på familieudflugt.
  • Server dem til sammenskudsgildet, børnefødselsdagen eller skolefesten, de er altid et hit hos børnene.
  • Spis dem med gnavegrønt som nem aftensmad.

Elsker dine børn denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Luftige pølsehorn eller Pirogger med skinke
Pizzasnegl på bagepapir.

Opskrift på luftige snegle med pizzafyld

Her får du opskriften på vores favoritpizzasnegle. De er klassiske med tomatsovs, skinke og ost, og er super lækre og svampede i dejen. Lige som en god snegl skal være!

Vi håber du får lyst til at prøve at bage dem. Tag endelig ungerne med i køkkenet, og bag en ordenlig portion til fryseren, de er så lækre at have med i madpakken.

Luftige pizzasnegle med tomatsauce, skinke og ost.
5 fra 3 stemmer

Pizzasnegle

Svampede snegle med lækkert fyld af tomatsauce, skinke og ost. Dejen er luftig og fyldet smager skønt. Vores børn er vilde med at få dem med i madpakken eller på udflugter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Madpakke
Køkken Dansk
Antal 16 pizzasnegle
Kalorier 173 kcal

Ingredienser

  • 1 æg
  • 185 g letmælk
  • 25 g gær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
  • 10 g sukker
  • 6 g salt
  • 2,5 g Bageenzym (reklamelink), , kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • 300 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt

Fyld:

  • ½ portion pizzasauce, <– efter vores opskrift her
  • 200 g skinke, i strimler
  • 200 g revet mozzarella
  • Oregano

Sådan gør du

  • Bland æg og mælk sammen, og udrør gæren heri. Tilsæt sukker og salt, og til sidst bageenzym og mel, og ælt dejen i 5 minutter på røremaskinen. Tilsæt det blød smør i tern, og ælt dejen yderligere 15-20 minutter indtil den er glat og smidig og slipper røreskålen. Dejen skal være meget klistret!
    1 æg, 185 g letmælk, 25 g gær, 10 g sukker, 6 g salt, 2,5 g Bageenzym (reklamelink), 300 g hvedemel, 50 g smør
  • Kom egen i en skål smurt med lidt smør, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1-1,5 timer.
  • Opvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Drys bordpladen med rigeligt mel, og rul dejen ud til et rektangel på cirka 40×40 centimeter. Smør dejen med tomatsauce og drys med skinkestrimer, revet ost og oregano. Rul dejen fra den ene kant til en lang pølse.
    ½ portion pizzasauce, 200 g skinke, 200 g revet mozzarella, Oregano
  • Skær pølsen i skiver på cirka 2,5 cm og læg pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene hæve i cirka 30 minutter mens du varmer ovnen op til 200 grader.
  • Bag pizzasneglene i cirka 15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Lad dem køle af på en rist og server dem, eller opbevar dem i køleskabet indtil de skal i madpakken.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1pizzasneglKalorier: 173kcalKulhydrater: 16gProtein: 8gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 36mgNatrium: 401mgKalium: 97mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 196IUC-vitamin: 0.004mgCalcium: 84mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 7. august 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Pizzasnegle”

    • 5 stars
      Hej Caroline.

      Jeg er glad for at du kunne lide opskriften. De smager nu altså også ret godt 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.