Populært:

Pizza

Hjemmelavet pizza

Der er altså ikke meget der slår en god hjemmelavet pizza med sprød kant og lækkert fyld. Vi bager ofte pizza herhjemme, og det er noget både børn og voksne elsker at spise.

Vi elsker også at servere pizza for gæster, især om sommeren hvor vi kan tænde op i pizzaovnen og sidde på terrassen og servere de varme pizzaer direkte fra ovnen.

Læs med her og få vores bedste opskrifter på hjemmelavet pizza, samt tips til hvordan du får dem bedre end pizzamandens.

pepperoni pizza med tomatsovs og ost på skærebræt

Opskrifter på hjemmelavet pizza, pizzadej og pizzasauce

Hjemmelavet pizza

Der er altså ikke meget der slår en god hjemmelavet pizza med sprød kant og lækkert fyld. Vi bager ofte pizza herhjemme, og det er noget både børn og voksne elsker at spise.

Vi elsker også at servere pizza for gæster, især om sommeren hvor vi kan tænde op i pizzaovnen og sidde på terrassen og servere de varme pizzaer direkte fra ovnen.

Læs med her og få vores bedste opskrifter på hjemmelavet pizza, samt tips til hvordan du får dem bedre end pizzamandens.

pepperoni pizza med tomatsovs og ost på skærebræt

Introduktion til hjemmelavet pizza

Der findes nærmest uendelige muligheder når du går i gang med at bage dine egne pizzaer. Du kan lave dem lige præcis som familien bedst kan lide dem, og så er det både billigere og meget lækre end dem fra pizzeriaet.

Hvis du rigtig vil blive god til at lave pizza, så bør du skrive en pizzaovn på ønskesedlen. Det gør det altså både hurtigere at lave pizzaer til hele familien, men de bliver altså også bare bedre. Vi har haft pizzaovn i en del år nu, og har ikke købt pizzaer siden, så den investering er tjent ind mange gange.

pizzabund med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet pizza

Der er så mange fordele ved at lave hjemmelavet pizza frem for at bestille dem færdige. For det første smager de bedre, det synes vi i hvert fald, og derudover så er det meget billigere, og det kan vi jo godt lide. Når man laver pizzaerne selv kan man også få dem i den perfekte tykkelse, bagt lige som man godt kan lide den, og med den mængde fyld man helst vil have. Vi elsker at lave hjemmelavet pizza, og med nogle få simple tips og vores gode opskrifter, kan du også lave dem derhjemme til din familie.

Ingredienser til pizzadej

De rigtige ingredienser er afgørende for at lave den perfekte pizzadej, og det er derfor vigtigt at vælge dem med omhu. Herunder kan du finde en liste over de nødvendige ingredienser til pizzadej samt tips og tricks til at tilpasse dem efter dine præferencer og behov.

Det første og vigtigste ingrediens til pizzadej er mel. Det bedste mel til pizzadej synes vi er tipo 00 mel, som er en type fintmalet hvedemel med en høj proteinprocent. Det høje proteinniveau gør, at dejen bliver mere elastisk og kan strækkes ud til en tynd, sprød bund. Hvis du ikke kan finde tipo 00 mel, kan du også kigge efter det der mange steder hedder pizzamel.

Gær er også en nødvendig ingrediens til pizzadej. Det bedste er at bruge frisk gær, det gør vi oftest. Hvis du ikke kan finde frisk gær, kan du bruge tørgær som alternativ.

Vand er en anden vigtig ingrediens. Det bedste er at bruge koldt vand, da det giver dejen en bedre konsistens og gør den mere elastisk. Salt og olie er også nødvendigt til en god dej. Salt giver dejen smag, mens olien gør dejen mere blød og nemmere at arbejde med.

Opskrifter på pizzadej

Det er altafgørende at få lavet en god bund til din pizza. Den rigtige pizzadej er helt essentiel for at få en god pizza ud af ovnen i sidste ende. Vi har et par opskrifter du bør prøve her. En virkelig lækker pizzadej med Tipo 00 hvedemel, som giver de allerbedste pizzaer, og så en lidt hurtigere version hvis du har rigtig travlt og vil skære ned på hævetiden.

Vores bedste opskrifter på pizzadej

Æltning og hævning af pizzadej

Når du har samlet alle ingredienserne efter opskriften, er det vigtigt at blande dem grundigt sammen og ælte dejen rigtig godt, indtil den er glat og elastisk. Vi anbefaler at du ælter din dej på en maskine, da det er svært at ælte den nok i hånden. Vi bruger vores Wilfa Probaker røremaskine (reklamelink), hver gang vi laver pizza herhjemme.

Det er også meget vigtigt at dejen får lov til at hæve, både for at udvikle gæren og give den rette luftighed, men også for at udvikle smagen, så bunder bliver helt perfekt. Vi hæver vores dej i hævekasser. De er nemme at stable, og de kan også gå i køleskabet hvis man vil lave koldthævet pizzadej. Find de smarte hævekasser til pizza her (reklamelink).

Pizzatopping

Sammen med bunden, er toppingen er afgørende for smagen og karakteren af den pizza du laver, og der er et væld af muligheder. Her er nogle populære og velsmagende toppings, som du kan bruge til at lave din egen hjemmelavede pizza. Husk det kun er fantasien der sætter grænsen, og det handler om at afprøve og eksperimentere for at finde dine egne favoritter.

Pizzasauce

Tomatsovs er en af de mest almindelige pizzatoppings og en base i mange af vores pizzaopskrifter. Tomatsaucen kan være enten glat eller chunky, afhængigt af hvad du bedst kan lide, og den kan krydres med urter og krydderier som oregano, basilikum og hvidløg for ekstra smag. Vi anbefaler selvfølgelig at du får efter den hjemmelavede version, så du kan sætte dit eget præg på pizzasaucen.

Ospkrifter på pizzasauce

Brunede kartofler er en fast del af menuen Mortensaften herhjemme. Vi laver som regel den ekstralækre version med fløde, fordi det bare smager fantastisk! Du kan også vælge vores opskrift på den traditionelle version med sukker og smør, eller hvis det er nødvendigt lave dem i ovnen.

Vores bedste opskrift på tomatsauce til pizza

Ost

Ost er en anden vigtig pizzatopping, og mozzarella er den mest almindelige type ost, der bruges på pizzaer. Den er mild og smelter godt, hvilket gør den til en perfekt ingrediens til pizzaer. Du kan også tilføje andre typer ost som cheddar, parmesan og feta for ekstra smag og variation.

Vi er blevet glade for at lave pizza med dehydreret mozzarella, så afgiver den ikke så meget væske, men du kan også sagtens bruge frisk mozzarella fra supermarkedet, bare husk den skal dryppe godt af inden den bruges på pizzaen.

Kød

Kød er selvfølgelig også en populær pizzatopping, og der er mange muligheder at vælge imellem, fx pepperoni, bacon, skinke, oksekød eller pølser. Hvis du ønsker en mere sund pizza, kan du også bruge kylling eller kalkun. Det vigtigste er at vælge det kød i best kan lide, og så hold det simpelt. Det er ofte de simple pizzaer der ender med at blive de bedste.

Grøntsager

Grøntsager er en sund og velsmagende pizzatopping, som giver pizzaen en frisk smag, og så gør det noget for farverne. Du kan bruge alle slags grøntsager som peberfrugter, løg, svampe, oliven, artiskokker, spinat og meget mere. Du kan også bruge friske krydderurter som basilikum, oregano og persille for ekstra smag. Vi er også blevet rigtig glade for at komme kapers på vores pizzaer, det giver en virkelig god smag.

Bagning af pizza

Det er super vigtigt at få bagt din pizza helt rigtigt, men der er mange måder at gøre det på. Vi bager altid pizza i vores pizzaovn (reklamelink), men du kan også bage den i ovnen eller måske på grillen.

Tips til at bage din pizza perfekt

  1. Forvarm din ovn - Sørg for at forvarme din ovn til mindst 250 grader celsius, helst med varmluft, før du bager din pizza. Hvis du bager i en pizzaovn eller på grillen, er det også vigtigt at varme den godt op inden du går i gang med bagningen. En godt forvarmet ovn hjælper med at opnå en sprød og jævnt bagt bund.
  2. Brug en bagesten eller en pizzasten - En bagesten eller en pizzasten hjælper med at opnå den bedste resultat, da den absorberer overskydende fugt og giver en jævn varmefordeling. På den måde får du den bedste, sprøde bund. Forvarm bagestenen sammen med ovnen inden du lægger din pizzadej på den.
  3. Gå med simple pizzatoppings - Sørg for ikke at komme for meget topping på din pizza, da det kan gøre bunden blød og tage længere tid at bage. Vælg toppings, der passer godt sammen og ikke gør din pizza for tung eller er for våde så bunden bliver blød. Hellere simpelt fyld og så en perfekt bagt bund, så kommer man altså langt.
  4. Hold øje med pizzaen under bagning - Hold øje med din pizza, mens den bager. Tag den ud, når skorpen er gyldenbrun og fyldet er boblende. Hvis du bager i pizzaovn, er det nødvendigt at vende den undervejs for at få den helt jævnt bagt.
  5. Lad pizzaen hvile før servering - Lad din pizza hvile i et par minutter, før du skærer den ud. Dette hjælper med at bevare saftigheden i bunden, og gør det lettere at skære pizzaen ud i stykker.

Servering og opbevering af pizza

Når din pizza er færdigbagt, skal du lade den hvile i et par minutter, før du skærer den ud. Dette hjælper med at bevare saftigheden og gør den nemmere at skære ud. Herefter kan du skære den ud og servere den straks.

Hvis du har rester af din pizza, kan du opbevare dem i køleskabet i en lufttæt beholder i op til tre dage. Du kan opvarme pizzaen i ovnen når den skal spises, eller du kan servere den kold. Sådan et stykke kold pizza smager altså også skønt, og det er super godt på madpakken til børnene.

Pizza i madpakken

Du kan selvfølgelig bruge alle vores pizzaopskrifter her på siden og give dem med i madpakken. Pizza er altid et hit hos vores børn, og de dage bliver madpakkan altid spist op. Men der er også mange madpakkevenlige versioner af pizza du kan lave, hvis du ikke bare vil lave store pizzaer og skære ud. Alle vores pizzaopskrifter kan desuden laves i minipizzaer til madpakken.

Opskrifter på madpakkepizza

Pizza i madpakken er altid et hit. Du kan bage almindelige pizzaer og skære dem ud til madpakken, eller du kan prøve nogle af disse populære madpakkepizzaer. Det er noget vores børn elsker at få med i madkassen til frokost.

Vores bedste opskrifter på pizza til madpakken

Klassiske pizzaer

Der er ikke noget bedre end de helt klassiske pizzaer når man bare trænger til noget godt, hyggeligt og velkendt. Der er bare noget med det helt simple fyld, og så en god sprød bund, der bare smager godt.

Opskrifter på klassiske pizzaer

Her er nogle af de klassiske favoritter når vi snakker pizza. Det er dem der altid er et hit hos både store og små, her kan du ikke så galt i byen.

Børnevenlige pizzaer

Herhjemme spise vi ret ofte pizzaer. I starten lavede vi ofte nogle specielle pizzaer til børnene med for eksempel pølser eller andre ting vi troede de gerne ville have, men vi fandt hurtigt ud af, at de faktisk bare gerne vil have de samme pizzaer som os voksne. Så vi har udfaset børnepizzaerne, da de aldrig blev spist før de andre var væk.

Familievenlige pizzaer

Vi laver kun pizzaer som hele familien elsker at spise. Her får du nogle af vores favoritter, som næsten altid er på menuen når vi skal lave pizza herhjemme. Det er nemlig vores favoritpizzaer!

Find din egen favorit

Hvis der er en ting vi har fundet ud af når det kommer til pizza, så er det at det er vigtigt at eksperimentere og prøve sig frem for at finde frem til sine egne favoritter.

Du kan derfor bruge vores opskrifter her på siden som en inspiration, og så tilpasse dem så de passer til Jeres familien og hvad I godt kan lide. Du skal ikke være bange for at prøve noget nyt, måske det bliver en ny familiefavorit!

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken type mel skal jeg bruge til pizza?

Når du skal bage pizza, er det vigtigt med noget godt mel for at få den rigtige konsistens og elasticitet i dejen. Vi bruger ofte det der hedder pizzamel eller Tipo 00 hvedemel. Det kan man købe i mange supermarkeder. Hvis du vil have fat noget virkelig god mel, så kan det bestilles online. Der anbefaler vi du vælger Caputo mel (reklamelink), som er vores favorit.

Hvor mange grader skal en pizza have?

Din pizza skal bages ved høj varme! Så skru helt op for din ovn, det er lidt forskelligt hvor højt de kan komme op i temperatur, men 250-275 grader skal ovnen op på. Hvis du bager i en pizzaovn, kan den komme helt op på 500-600 grader, og så går det noget hurtigere at bage din pizza. Høj varme i kort tid er hemmeligheden bag en god pizza!

Kan jeg bage flere pizzaer i ovnen på samme tid?

Ja det kan du godt. Husk at sætte ovnen på varmluft, og byt så rundt på pladerne cirka halvvejs for at sikre at de begge bliver godt bagt.


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.