Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Kartoffelpizza med bacon

Kartoffelpizza med bacon


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget bedre end en lækker pizza. Kartoffelpizza med bacon er bare en af mange favoritter her i huset. Den kan noget med kombinationen at frisk rosmarin, kartofler i tynde skiver, og så det der salte røgede spark man får fra den sprøde bacon. Hvis du elsker pizza og mangler at prøve noget nyt, så er det her du skal starte.

kartoffelpizza med bacon, rosmarin og mozzarella på tallerken.

Pizza kartofler og bacon

Pizzaovnen står og varmer op, dejen er klar, og alle ingredienserne er forberedte. Så er det pizzatid, og der er ikke noget bedre. Hjemme hos os er pizza rigtig hyggemad, enten spiser vi dem efterhånden som de bliver klar, ellers også laver jeg dem alle sammen og så starter vi fra en ende af.

En god pizza starter med en god dej. Den skal æltes grundigt og spændes op, så den bliver elastisk og smidig, så får man den bedste smag og en knasende sprød skorpe. Du kan også koldhæve dejen for at give den endnu mere smag. Og så er der alt det der med hydrering, altså hvor stor en vandprocent der er i dejen, det er der skrevet bøger om, og jeg vil ikke komme nærmere ind på det her.

Så er der fyldet, og god pizzasauce suppleret med friske råvare, og så er man kørende. Hold det simpelt, så bliver det faktisk bedst. Her i opskriften er det en af vores favoritter der er i spil, nemlig kartoffelpizzaen.

Tynde skiver af kartofler drysset med frisk rosmarin og timian efterfulgt af en mager bacon til at give et salt og røget pift, så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du ikke har prøvet at lave sådan en simpel pizza med få ingredienser, så er det nu du skal kaste dig ud i det.

hjemmebagt pizza med kartofler og bacon på pizzatallerken.

Pizzainspiration


Ingrediensnoter

Dejen – En god dej er vigtig, og jeg vil anbefale at du arbejder med Tipo 00 mel når du skal lave pizzadej. Sørg for at spænde dejen godt op når den formes til kugler og skal hæve. Find vores opskrift på Italiensk Pizzadej med Tipo 00 her.

Kartofler – Jeg plejer bare at bruge helt almindelige kartofler. Bagekartofler kan også bruges. Skær dem på et mandolinjern, så de bliver helt tynde.

Rosmarin og Timian – Dejlige aromatiske krydderurter der giver masser af smag.

Bacon – Bacon i tynde skiver, så det når at blive sprødt, og gerne uden for meget fedt.

Ost – Jeg plejer at bruge mozzarella og parmesan til at give lidt mere knald på smagen.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel bacon med lufttørret skinke.

Hvordan laver man kartoffelpizza med bacon?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver kartoffelpizza med bacon fra bunden.

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at lave dejen til bunden. Den skal stå og hæve i nogle timer inden du kan lave selve pizzaerne. Find opskrift på pizzadej her.

Før du går i gang med dine pizzaer, er det meget vigtigt at varme ovnen eller pizzaovnen i god tid, så varmen kan fordele sig.

Pizzadejen trykkes ud med hænderne til den er tynd og rund med en smule kant yderst. Dejen smøres med en smule olivenolie, og derefter fordeles tynde skiver kartofler, rosmarin, timian samt ost på bunden. Fordel tynde skiver bacon ud på pizzaen og giv den et drys salt, og så er den klar til at komme i ovnen.

Den skal bages ved høj varme til den er sprød og gylden i kanten, når den er bagt færdig, serveres den straks. Den smager nemlig allerbedst lige når den kommer ud af ovnen. Gentag processen til alle pizzaer er bagt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kartoffelpizza med bacon og rosmarin på pizzatallerken.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan gemmer man pizzarester?

Rester af pizza kan holde sig på køl i 2-3 dage eller de kan fryses ned. Jeg plejer at gemme det i plastikbøtter, både på køl og frys.


Andre pizzaer du måske vil synes om

sprød pizza med kartofler og bacon.

Tips og Tricks

  • Brug gode råvare
    • Brug lidt ekstra på råvarene, så bliver resultatet bedre.
  • Brug dehydreret mozzarella
    • Dehydreret mozzarella afgiver ikke så meget væske. Alternativt kan du lade den almindelige mozzarella dryppe af på køl natten over.

Serveringsforslag

  • Server til familieaften eller familiefesten.
  • Eller du kan lave den til til en hyggelig aften med den du holder af.

Elsker du denne pizza?

Prøv også vores opskrifter på Pizza margherita eller Pizza med kødboller

servering af kartoffelpizza med bacon.

Opskrift på bacon/kartoffelpizza

Her får du vores opskrift på en nem og lækker kartoffelpizza med bacon. Det er sådan en pizza som hele familien elsker, og som altid er et hit til pizzaaftenen.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal servere pizza for familien.

kartoffelpizza med bacon, rosmarin og mozzarella på tallerken.
Ingen stemmer endnu

Kartoffelpizza med bacon

Hvid pizza med kartofler og bacon. Det er en nem og lækker pizza, som altid er et hit hos både børn og voksne. Bacon kan også udskiftes med lufttørret skinke.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1202 kcal

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej, Klik på link for opskrift
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 store kartofler
  • 250 g frisk mozzarella
  • 70 g parmesan, revet
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk frisk timian
  • salt, groft
  • 150 g bacon, i skiver

Sådan gør du

  • Dejen laves som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når den er klar, trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Pizzabunden pensles med olivenolie, derefter fordeles kartofler skåret i tynde skiver (2mm på mandolinjern).
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det på pizzaen. drys derefter med revet parmesan.
  • Rosmarin og timian hakkes og fordeles ud over pizzaen.
  • Placer nu skiverne af bacon på pizzaen og giv den et drys salt.
  • Pizzaen bages på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    – I en varm pizzaovn skal den have 1-2 minutter, husk at dreje den jævnligt, så kanterne ikke brænder på.
  • Dryp evt. med lidt olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1202kcalKulhydrater: 144gProtein: 48gFedt: 50gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.1gKolesterol: 86mgNatrium: 3623mgKalium: 171mgFibre: 5gSukker: 19gA-vitamin: 777IUC-vitamin: 6mgCalcium: 543mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.