Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Pizza med oksekød og bacon

Pizza med oksekød og bacon


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt klassisk pizza med oksekød og bacon. En af de bedste pizzaer hvis du spørger mig! Knasende sprød skorpe og bund, masser af smag, præcis som det skal være. Hvis du ikke har prøvet at lave den her pizza før, så kan jeg kun give den mine varmeste anbefalinger, læs med her og se hvor nemt det er.

pizza med oksekød og bacon på tallerken

Pizza uden filter

Jeg elsker vores pizzaovn (reklamelink)! Det har uden tvivl, foruden mine griller, været et af de bedste køb vi har gjort. Det gør forskellen mellem god og fantastisk pizza hvordan den tilberedes. Og jeg må sige at i en pizzaovn bliver de bare lige den tand bedre.

Der er mange pizzaovne på markedet efterhånden, og du skal vælge den der passer til dit budget og behov. Fælles for dem alle sammen er at de vil give dig en masse gode madoplevelser sammen med din familie og venner.

Man har en tildens til at overdrive med fyldet på pizza, men en af hemmelighederne bag en god pizza, er faktisk at der ikke skal så meget til, så “less is more” som jeg også nævner i overskriften. Man skal simpelthen kunne smage de enkelte ingredienser, og med den her pizza er det umami der dominerer.

Og på en pizza med oksekød og bacon er der meget umamismag! Bacon, oksekød, parmesan og også tomatsaucen bidrager, og samlet giver det virkelig lækker pizza med fuld drøn på smagen. Man skal selvfølgelig være glad for kød, der er ikke så meget grønt på den ud over et drys oregano. Når vil laver pizza hjemme hos os, så laver vi normalt omkring 8 pizzaer, så er der til madpakker dagene efter og også en eftermiddagssnack hvis sulten skulle komme over en.

oksekødspizza med bacon

Ingrediensnoter

Pizzadej – Helt fra bunden og hjemmelavet er bedst. Men når det så er sagt, så kan man også springe over og tage hurtig løsningen og bruge en færdigdej fra køledisken. Find vores opskrift på pizzadej her.

Pizzasauce – Hjemmelavet er bedst, og det er få ingredienser der skal til. Det er basen for smagen og en velsmagende pizzasauce gør forskellen, find opskriften på pizzasauce her.

Oksekød – Det er hakket oksekød, vælg den kvalitet og fedtprocent du selv ønsker at bruge.

Bacon – Bacon i skiver. Let forstegt på panden inden de skal pizzaen for at fjerne lidt af væsken.

Mozzarella – Frisk mozzarella delt i mindre stykker. Hvis det skal være rigtig godt, så brug drænet mozzarella. Det kan du køre online, og også i nogle supermarkeder har jeg set.

Parmesan – Ja, de fleste synes nok at det er lidt underligt, men det giver en super lækker smag til den færdige pizza.

Hvordan laver man pizza med oksekød og bacon?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste pizza med oksekød og bacon. Forarbejdet ligger i dejen og hævningen heraf. Sammen med pizzasaucen og den forstegte bacon forberedes de inden man skal begynde på at bage pizzaerne.

Pizzaovnen, ovenen eller grillen forvarmes til højeste varme. På de formede pizzadeje fordeles en passende mængde pizzasauce efterfulgt af mozzarella samt parmesan. Placer derefter små klumper af hakket oksekød og skiver af forstegt bacon på pizzaen. Slut af med et drys tørret oregano og salt.

Bag nu pizzaen til den er færdig og server med det samme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med pizza med oksekød og bacon

Ofte stillede spørgsmål

Kan men gemme resterne af pizza?

Ja, det kan man sagtens. Brug det i madpakkerne, som nem frokost dagen efter, eller frys det ned.

Kan man bruge færdig pizzadej?

Ja, du kan sagtens bruge en færdig pizzadej. Det bliver ikke helt det sammen , men det er faktisk ok hvis man har travlt.

Kan jeg bruge andet end parmesan?

ja, du kan bruge andre hårde langtidslagrede oste med samme resultat.

Andre opskrifter på pizza du måske vil synes om

sprød pizza med italiensk bund og fyld af bacon og oksekød samt ost

Tips og tricks til opskriften

  • Brug hjemmelavet dej for bedste resultat.
  • Prøv at lave din egen pizzassauce, så kan du selv bestemme smagen.
  • Husk at forvarme pizzaovn, ovn og grillen i god tid, så den/pizzastenen er rygende varm.

Serveringsforslag

  • Server sammen med et godt glas rødvin og mere pizza.

Elsker du pizza med oksekød?

Prøv også vores opskrift på Tyrkisk pide med oksekød
tallerken med baconpizza med oksekød
sprød pizzabund med lækker skorpe

Opskrift på pizza med 2 slags kød

Her får du vores opskrift på en af de bedste pizzaer for en sand kødelsker, pizza med oksekød og bacon.

Masser af smag kombineret med en sprød skorpe og bund, så bliver det ikke meget bedre. Prøv den næste gang der stå pizza på menuen.

pizza med oksekød og bacon på tallerken
5 fra 2 stemmer

Pizza med oksekød og bacon

Opskrift på pizza med oksekød og bacon
Helt klassisk pizza med en lækker tomatsauce, ost, oksekød og bacon. "Less is more" siger man, og det er helt rigtig. Ikke så mange ingredienser, men kombinationen fro os kødelskere er bare helt perfekt!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1352 kcal

Ingredienser

Fyld:

  • 200 g bacon
  • 3 dl pizzasauce
  • 150 g frisk mozzarella
  • 100 g parmesan, eller efter smag
  • 300 g hakket oksekød, formes til små klumper
  • 4 tsk tørret oregano
  • Salt

Sådan gør du

  • Pizzadejen laves som beskrevet i opskriften i ingredienslisten. Når dejen er klar, formes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
    1 portion pizzadej
  • Baconskiverne skæres over og forsteges let på en pande, lad dem dryppe af for fedt og stil dem til siden.
    – Grunden til at man gør dette er at mindske mængden af væsken på den færdige pizza.
    200 g bacon
  • Pizzasaucen fordeles derefter ud over ud over bundene.
    3 dl pizzasauce
  • Mozzarallaen skæres i mindre stykker, og fordeles på pizzaerne, efterfulgt af parmesanen.
    150 g frisk mozzarella, 100 g parmesan
  • Fordel derefter små stykker oksekød samt skiver af bacon ud over pizzaerne.
    300 g hakket oksekød
  • Drys hver pizza med ca. 1 tsk tørret oregano og et drys salt.
    4 tsk tørret oregano, Salt
  • Derefter bages pizzaerne en af gangen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en varm pizzaovn skal den have 2-4 minutter alt efter temperatur, husk at vende den jævnligt.
  • Server den færdige pizza med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1352kcalKulhydrater: 147gProtein: 60gFedt: 59gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 133mgNatrium: 3493mgKalium: 588mgFibre: 6gSukker: 21gA-vitamin: 809IUC-vitamin: 5mgCalcium: 528mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.