Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Tarte flambée eller Flammkuchen

Tarte flambée eller Flammkuchen


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Tarte flambée er en slags fransk pizza. I tyskland er den kendt under navnet flammkuchen. Uanset hvad man kalder den, så består den af en sprød bund, smurt med creme faiche og toppet med løg og bacon. Den er ret nem at lave selv, og den smager fantastisk.

Herhjemme er det en af yndlingspizzaerne, som altid er på menuen når vi tænder op i vores pizzaovn (reklamelink). Pizza med creme fraiche, løg og bacon lyder helt skørt hvis man ikke har smagt det før, og det er også hvad vi hører fra vores gæster når vi fortæller om pizzaen. Når vi serverer den har vi derimod aldrig mødt nogen der ikke synes den var god. For det er den nemlig bare! De 3 simple smage går op i en højere enhed, og med en tynd sprød bund, ja så bliver det faktisk ikke meget bedre.

Tarte flambée - opskrift på fransk pizza med løg og bacon - tarte flambee hedder også flammkuchen på tysk

Tarte flambée opskrift

Her er vores bud på en opskrift på tarte flambée. Der er mange måder at lave den på. Både i forhold til dej og fyld. Vi synes at en almindelig pizzadej er ganske udmærket til formålet, og den vi bruger her bliver altid sprød og lækker. Hvis du vil spare tid kan du vælge en hurtig pizzadej.

Nogen vil også sige at creme faichen skal blandes med æggeblomme, men vi synes ikke det gør den store forskel i smagen, og laver den derfor på denne måde med ren creme faiche iblandet muskatnød. Det er en smagssag.

Tarte flambée - opskrift på fransk pizza med løg og bacon - tarte flambee hedder også flammkuchen på tysk
5 fra 1 stemme

Tarte Flambée

Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Ret Frokost, Hverdagsmad
Køkken Fransk
Antal 1 pizza

Ingredienser

  • 1 stk pizzadej, ca. 200 g. er nok til en pizza på 30 cm i diameter.
  • 1 stk stort løg, skåret i meget tynde skiver, brug evt. mandolinjern.
  • 100 – 150 g bacontern, brug gerne en god bacon
  • 1 spsk frisk timian, fint hakket
  • 2 -3 spsk creme fraiche, 18%
  • 1 knsp muskatnød, stødt eller revet på rivejern
  • salt og peber, efter smag

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 250 – 270 grader.
  • Tryk og stræk dejen ud til den er helt tynd og rund Ca. 30 i diameter, som når du laver en dej klar til pizza. Man kan også rulle den ud, man skal bare være forberedt på at dejen kan trække sig lidt sammen når man ruller den.
  • Overfør dejen til et stykke bage papir, man kan selvfølgelig også rulle den direkte på papiret. det her trin springer man over hvis man tilbereder den i en pizzaovn.
  • Bland creme fraiche og muskatnød godt sammen, og fordel det i et jævnt lag ud over dejen. Lad de yderste 1 1/2 cm være fri for fyld.
  • Fordel Løgskiver og dernæst bacontern ud over dejen, slut af med at drysse med den friske timian og evt. en smule salt.
  • Træk nu bagepapiret med "pizzaen" over på en forvarmet bageplade og bag den i 12 – 15 min. eller til den helt gylden og sprød. Dette tager ca. 3 – 5 min. i en pizzaovn afhængig af temperaturen.
  • Server din tarte flambée rygende varm direkte fra ovnen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Når du alligevel har gang i dejen og ovnen, så prøv vores opskrift på kartoffelpizza

Pizzaudstyr

Vi bager alle vores pizzaer på vores pizzaovn Uuni 3 (reklamelink) fra Ooni. Den er helt fantastisk, og vi bruger den ugentligt. Du kan dog sagtens bage din pizza i ovnen eller på grillen med en bagesten. Vi anbefaler at du skærer løg på et mandolinjern for det bedste resultat, vi har et handy lille et af slagsen (reklamelink), som vi virkelig er glade for. Har du ikke et mandolinjern, kan du bruge en kniv.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.