Tarte flambée eller Flammkuchen

Tarte flambée er en slags fransk pizza. I tyskland er den kendt under navnet flammkuchen. Uanset hvad man kalder den, så består den af en sprød bund, smurt med creme faiche og toppet med løg og bacon. Den er ret nem at lave selv, og den smager fantastisk.

Herhjemme er det en af yndlingspizzaerne, som altid er på menuen når vi tænder op i vores pizzaovn (reklamelink). Pizza med creme fraiche, løg og bacon lyder helt skørt hvis man ikke har smagt det før, og det er også hvad vi hører fra vores gæster når vi fortæller om pizzaen. Når vi serverer den har vi derimod aldrig mødt nogen der ikke synes den var god. For det er den nemlig bare! De 3 simple smage går op i en højere enhed, og med en tynd sprød bund, ja så bliver det faktisk ikke meget bedre.

Tarte flambée - opskrift på fransk pizza med løg og bacon - tarte flambee hedder også flammkuchen på tysk

Tarte flambée opskrift

Her er vores bud på en opskrift på tarte flambée. Der er mange måder at lave den på. Både i forhold til dej og fyld. Vi synes at en almindelig pizzadej er ganske udmærket til formålet, og den vi bruger her bliver altid sprød og lækker. Hvis du vil spare tid kan du vælge en hurtig pizzadej.

Nogen vil også sige at creme faichen skal blandes med æggeblomme, men vi synes ikke det gør den store forskel i smagen, og laver den derfor på denne måde med ren creme faiche iblandet muskatnød. Det er en smagssag.

Tarte flambée - opskrift på fransk pizza med løg og bacon - tarte flambee hedder også flammkuchen på tysk
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Tarte Flambée

Ret Frokost, Hverdagsmad
Køkken Fransk
Keyword Pizza
Portioner 1 pizza

Ingredienser

  • 1 stk pizzadej ca. 200 g. er nok til en pizza på 30 cm i diameter.
  • 1 stk stort løg skåret i meget tynde skiver, brug evt. mandolinjern.
  • 100 – 150 g bacontern brug gerne en god bacon
  • 1 spsk frisk timian fint hakket
  • 2 -3 spsk creme fraiche 18%
  • 1 knsp muskatnød stødt eller revet på rivejern
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 250 – 270 grader.
  • Tryk og stræk dejen ud til den er helt tynd og rund Ca. 30 i diameter, som når du laver en dej klar til pizza. Man kan også rulle den ud, man skal bare være forberedt på at dejen kan trække sig lidt sammen når man ruller den.
  • Overfør dejen til et stykke bage papir, man kan selvfølgelig også rulle den direkte på papiret. det her trin springer man over hvis man tilbereder den i en pizzaovn.
  • Bland creme fraiche og muskatnød godt sammen, og fordel det i et jævnt lag ud over dejen. Lad de yderste 1 1/2 cm være fri for fyld.
  • Fordel Løgskiver og dernæst bacontern ud over dejen, slut af med at drysse med den friske timian og evt. en smule salt.
  • Træk nu bagepapiret med "pizzaen" over på en forvarmet bageplade og bag den i 12 – 15 min. eller til den helt gylden og sprød. Dette tager ca. 3 – 5 min. i en pizzaovn afhængig af temperaturen.
  • Server din tarte flambée rygende varm direkte fra ovnen.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Når du alligevel har gang i dejen og ovnen, så prøv vores opskrift på kartoffelpizza

Pizzaudstyr

Vi bager alle vores pizzaer på vores pizzaovn Uuni 3 (reklamelink) fra Ooni. Den er helt fantastisk, og vi bruger den ugentligt. Du kan dog sagtens bage din pizza i ovnen eller på grillen med en bagesten. Vi anbefaler at du skærer løg på et mandolinjern for det bedste resultat, vi har et handy lille et af slagsen (reklamelink), som vi virkelig er glade for. Har du ikke et mandolinjern, kan du bruge en kniv.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares