Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke

Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker pizza herhjemme, og kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke er mors favorit herhjemme. Den smager simpelthen helt fantastisk, og så er den bare virkelig enkel og med få ingredienser. Det er en variation af en helt klassisk hvid pizza, her er tilføjet skinke. Hvis man ikke er til skinke, kan man sagtens lave den som en vegetarpizza uden skinke. Læs med her og få vores opskrift.

hvid kartoffelpizza med romarin og skinke

Søndagspizza

Vi spiser rimelig tit pizza, faktisk har vi et koncept der hedder søndagspizza. Der bliver bestemt ikke spist færre pizzaer herhjemme efter vi har investeret i en lækker Uuni 3 pizzaovn, så det kun tager 60 sekunder at bage en pizza med lækker sprød og knasende bund. Så er det altså bare nemt at lave en stak pizzaer til hele familien.

Om søndagen laver vi gerne en masse forskellige pizzaer, så der både er til aftensmaden, og et par stykker til madpakkerne de kommende dage. Ungerne elsker et stykke pizza i madpakken.

pizza med kartoffel og rosmarin

Pizza på grill, i ovn eller i pizzaovn

Vi har som sagt investeret i en helt fantastisk pizzaovn (reklamelink) som vi bruger til alle vores pizzaer. Hvis man ikke er så heldig at have en pizzaovn, så kan man bruge en almindelig ovn med en varm pizzasten eller bageplade, eller man kan bage sin pizza på en kulgrill eller gasgrill med en bagesten i.

Det vigtigste, når man bager pizza er, at ovnen er virkelig varm, så den skal skrues helt op og være godt varm inden du sætter pizzaen ind. Hvis du bruger en pizzasten, er det vigtigt at den er rigtig varm inden du sætter pizzaen ind på den. På den måde får du den sprødeste bund, og den lækreste pizza.

opskrift på kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke

Hvordan laver man verdens bedste kartoffelpizza?

Det første man skal have på plads er selvfølgelig pizzadejen. Vi bruger altid denne opskrift på pizzadej med tipo 00 mel. Den giver sprøde og lækre pizzaer hver gang. Dejen skal have lidt tid til at hæve inden du er klar til at lave dine pizzaer, i mens kan du forberede fyldet.

Til fyld på denne pizza bruger vi:

  • Kartofler, skåret i tynde skiver.
  • Finthakket rosmarin
  • Parmaskinke, serrano eller bacon kan også bruges.
  • Mozzarella
  • Olivenolie
  • Salt

Når dejen er klar, trykkes den ud til en pizza. Undgå at rulle den, det ødelægger noget af dejens struktur og smidighed. Når du har formet din pizza, skal den pensles med olivenolie, inden kartoffelskiverne fordeles oven på. Så skal der mozzarella og rosmarin ovenpå, og til sidst lidt salt og skinken.

Nu skal pizzaen bages. I ovnen tager det måske 8-10 minutter, og hvis du har en pizzaovn kan det gøres endnu hurtigere. Uanset hvordan du bager den, skal du sørge for at ovnen er meget varm inden du går i gang for at få det bedste resultat. Vi elsker en god sprød bund med en lidt sej og luftig skorpe.

Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke og den bedste luftige kant og sprød skorpe

Opskrift på Kartoffelpizza

Her er vores version af en lækker kartoffelpizza. Vi bruger som regel vores pizzadej med tipo 00 mel til at lave denne pizza, men hvis alt er stresset og travlt, så har vi også en hurtig pizzadej.

Hvis du ikke er til skinken, så kan du udelade skinke og lave en pizza med kartofler, mozzarella og rosmarin, det smager også helt fantastisk. Du kan også bruge andre typer af skinke, for eksempel serrano, eller du kan skifte det ud med bacon hvis du synes.

hvid kartoffelpizza med romarin og skinke
5 fra 2 stemmer

Kartoffelpizza med rosmarin

Opskrift på hvid pizza med kartofler, rosmarin og skinke
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 829 kcal

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej, Klik på link for opskrift
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 store kartofler
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt, groft
  • 100 g parmaskinke, eller serrano

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Pensel pizzabunden med olivenolie og fordel kartofler skåret i tynde skiver (2mm på mandolinjern).
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det på pizzaen.
  • Bræk rosmarinen i mindre kvaste og fordel den på pizzaen, hak evt. rosmarin hvis du vil have en bedre fordeling.
  • Drys pizzaen med groft salt og fordel mindre stykker af lufttørret skinke øverst.
  • Bag pizzaen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en varm pizzaovn skal den have 1-2 minutter, husk at vende den jævnligt.
  • Dryp evt. med lidt olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 829kcalKulhydrater: 105gProtein: 34gFedt: 31gMættet fedt: 13gKolesterol: 66mgNatrium: 3840mgKalium: 147mgFibre: 4gSukker: 14gA-vitamin: 642IUC-vitamin: 2mgCalcium: 339mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.