Kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke

Vi elsker pizza herhjemme, og kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke er mors favorit herhjemme. Den smager simpelthen helt fantastisk, og så er den bare virkelig enkel og med få ingredienser. Det er en variation af en helt klassisk hvid pizza, men her er tilføjet skinke. Hvis man ikke er til skinke, kan man sagtens lave den som en vegetarpizza uden skinke. Det smager også skønt.

Vi spiser rimelig tit pizza, og det er blevet oftere efter vi har investeret i en lækker pizzaovn, så det kun tager 60 sekunder at bage en pizza med lækker sprød og knasende bund. Så er det altså bare nemt at lave en stak pizzaer til hele familien.

opskrift på kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke

Kartoffelpizza opskrift

Her er vores version af en lækker kartoffelpizza. Vi bruger som regel vores pizzadej med tipo 00 mel til at lave denne pizza, men hvis alt er stresset og travlt, så har vi også en hurtig pizzadej.

Hvis du ikke er til skinken, så kan du udelade skinke og lave en pizza med kartofler mozzarella og rosmarin, det smager også helt fantastisk.

opskrift på kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Kartoffelpizza med rosmarin opskrift

Simpel og lækker pizza med en fantastisk smag!
Ret Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Keyword Pizza
Samlet tid 2 timer
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej Klik på link for opskrift
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 store kartofler
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt groft
  • 100 g prosciutto di parma lufttørret skinke

Fremgangsmåde

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Pensel pizzabunden med olivenolie og fordel kartofler skåret i tynde skiver (2mm på mandolinjern).
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det på pizzaen.
  • Bræk rosmarinen i mindre kvaste og fordel den på pizzaen, hak evt. rosmarin hvis du vil have en bedre fordeling.
  • Drys pizzaen med groft salt og fordel mindre stykker af lufttørret skinke øverst.
  • Bag pizzaen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
  • Dryp evt. med lidt olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Pizza på grill, i ovn eller i pizzaovn

Vi har for nyligt fået en helt fantastisk pizzaovn (reklamelink) som vi bruger til alle vores pizzaerne. Hvis man ikke er så heldig at have en lækker pizzaovn, så kan man bruge en ovn med en varm pizzasten eller bageplade, eller man kan bage sin pizza på en kulgrill eller gasgrill med en bagesten i.

Det vigtigste, når man bager pizza er at ovnen er virkelig varm, så den skal skrues helt op og være godt varm inden du sætter pizzaen ind. Hvis du bruger en pizzasten, er det vigtigt at den er rigtig varm inden du sætter pizzaen ind på den. På den måde får du den sprødeste bund, og den lækreste pizza.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares