Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Pizzadej Tipo 00 – sprød og lækker pizzabund

Pizzadej Tipo 00 – sprød og lækker pizzabund

4.80

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.80

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi har for nyligt investeret i en virkelig fantastisk pizzaovn, og derfor har vi selvfølgelig spist en del pizza. Jagten blev hurtigt sat ind på at udvikle den perfekte pizzadej, og den har vi nu – pizzadej tipo 00 kalder vi den.

Vi har tidligere lagt en opskrift her på siden på en hurtig pizzadej, men denne her giver altså en helt anden smag og konsistens på bunden. Fordi den får lov til at hæve længere tid og over flere omgange, så bliver bunden altså bare helt fantastisk smagfuld og sprød. Hvis du synes, kan du også lave denne dej som koldthævet pizzadej, og udvikle endnu mere på smagen natten over i køleskabet.

pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn
pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn

Pizzadej Tipo 00 opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig sprød pizzadej tipo 00 – den er nem at lave, men man skal lige huske hævetiden og gå i gang i god tid. Den lange hævetid er vigtig for at udvikle en god smag i pizzabunden, men også for at få de rigtige luftbobler i den færdige pizza.

pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn
4.80 fra 5 stemmer

Pizzadej med tipo00 opskrift

Giver en super sprød og lækker pizzabund
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Frokost, Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Antal 4 Pizzaer
Kalorier 462 kcal

Ingredienser

 • 500 g tipo00 mel, eller tipo0
 • 8 g gær, alm. gær
 • 1 g sukker
 • 2 spsk olivenolie
 • 320 ml vand, koldt
 • 7 g salt

Sådan gør du

 • Bland vand, gær, sukker samt olivenolie i en skål og rør rundt til gær og sukker er opløst.
 • I skålen til røremaskinen blandes mel samt salt grundigt.
 • Tilsæt vandet med det opløste gær, sukker samt olivenolie til melet under omrøring. Dejen skal nu æltes Ca.10 – 15 min. Eller til den slipper skålen helt og er blevet helt glat.
 • Placer dejen i en beholder og dæk den til med husholdningsfilm. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur i Ca.1 time.
 • Efter dejen er hævet, deles den i 4 portioner. Hver portion dej foldes /strammes op og formes til en kugle. Smør den evt. med lidt olivenolie så den ikke klæber fast.
 • Nu skal dejen efterhæve overdækket i Ca. 1 – 2 timer før den er klar til brug.
 • Når dejen har hævet er den klar. Husk at dejen ikke må rulles ud, det er bedre at trykke med fingerspidserne til grundformen er på plads og derefter strække dejen i hænderne. På den måde bevarer man mest mulig luft i dejen.

Bagning

 • Bag din pizza i en brandvarm ovn, pizzaovn eller grill. Det er forskelligt hvor længe den skal bage, det vigtigste er at den er meget varm, du bager den på en varm sten eller bageplade, og at du holder godt øje med den. Vend evt. pizzaen undervejs for at få en jævn bagning.

Noter

Koldhævning
Skulle man nu have lyst til at koldhæve dejen, så halverer man, mængden af gær og fjerner sukker. Første hævning foregår ved stuetemperatur 1 time. Dejen deles herefter og formes, og derefter hæver den på køl i 12 timer. Dejen tages ud af køleskabet 30 min. til en time før den skal bruges. 

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Kalorier: 462kcalKulhydrater: 96gProtein: 13gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 685mgKalium: 146mgFibre: 4gSukker: 1gCalcium: 19mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Pizza
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Koldhævet pizzadej tipo 00

Denne dej bliver også rigtig lækker som koldhævet pizzadej tipo 00. Hvis du vil langtidshæve natten over i køleskabet, skal du halvere mængden af gær, og undlade at komme sukker i dejen. Første hævning foregår som beskrevet, men anden hævning foregår i køleskabet ca. 8-12 timer.

Hjemmelavet pizzadej

Hvorfor overhovedet lave sin egen pizzadej tænker du måske? Du kan jo nemt købe en færdig dej i supermarkedet til din pizza. Men når du først har smagt en pizza bagt med denne bund, så går du aldrig i supermarkedet for at købe pizzadej. Det giver et helt andet resultat med hjemmelavet pizzadej. Den smager af mere og så bliver den helt perfekt sprød og med lækre luftbobler i. Det her er uden tvivl den bedste pizzadej vi nogensinde har prøvet, og vi laver den igen og igen.

Hvis du er meget i tidsnød, og ikke har tid til den lange hævetid, så prøv i stedet vores hurtige pizzadej.

Vil du prøve at lave hjemmelavet pizzasauce, så klik her og få vores opskrift.

Vegansk pizzadej

Ud over at være uimodståeligt lækker og verden bedste pizzadej, så er denne opskrift altså også en vegansk pizzadej. Der er kun gær, mel, sukker, olie, salt og vand i, og den kan altså sagtens spises af veganere, hvis du laver den med vegansk topping på.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

17 kommentarer til “Pizzadej Tipo 00 – sprød og lækker pizzabund”

 1. Hej!
  Jeg er ved at lave dejen, og kom til at tænke på… Kan dejen gemmes til dagen efter selvom man ikke har reduceret gæren? Eller sker der noget i den proces der ikke er god?
  En anden ting er, Hvor længe skal den ca bage i en normal varmluftovn?
  På forhånd tak.
  Tina

  Svar
  • Det kan godt ske at dejen overhæver hvis du gemmer den til dagen efter.
   Hvis din ovn er forvarmet, og pladen er godt varm, skal den typisk bages 10-15 minutter. Så kan du løfte den og mærke efter om den er sprød under bunden.
   God fornøjelse med det 🙂
   Mvh Tina

   Svar
 2. Skal pizzaen lægge direkte på den varme bageplade? Eller skal der være bagepapir på? 🙂
  Og er det 10-15 min ved almindelig ovn eller varmluft ovn? 🙂

  Svar
  • Hej Pernille

   Tænd ovnen på fuld knald og giv den ca. 10 minutter uden varmluft. Dejen skal direkte på bagepladen, drys den evt med lidt mel inden du lægger pizzaen på. Bagepladen skal være varmet op inden du lægger pizzaen på den. Bagepapir kan nemt brænde, så det anbefaler vi ikke. Pizzaen skal muligvis vendes undervejs, det kommer meget an på din ovn. Hold godt øje med den under bagningen 🙂 Vi bager den altid i pizzaovn, der tager det 1-2 minutter, men den bliver også meget varm.

   God fornøjelse med det.
   Mvh Tina

   Svar
 3. 4 stars
  Super god opskrift.. Jeg synes dog ikke i har i det i skriver når i skriver:

  “Hjemmelavet pizzadej

  Hvorfor overhovedet lave sin egen pizzadej tænker du måske? Du kan jo nemt købe en færdig dej i supermarkedet til din pizza. Men når du først har smagt en pizza bagt med denne bund, så går du altid i supermarkedet for at købe pizzadej”

  Jeg går IKKE i supermarkedet for at købe dej efter denne opskrift 🙂

  Svar
  • Hej Claus

   Tak for din kommentar og din feedback. Vi er glade for at du kan lide opskriften, og godt spottet med vores lille fejl, den må vi hellere lige rette til aldrig 😉
   Haha, god aften!

   Mvh Tina

   Svar
 4. Super god opskrift. Jeg lavede mini pizzaer til madpakken og bunden blev ikke træls og tør👏🏻👏🏻
  Lavede også pizza snegle og de er gode selv efter en tur i fryseren👏🏻

  Svar
  • Hej Tina
   Tusind tak for din kommentar, det er vi rigtig glade for at høre. Det er bare en super god bund 🙂 Godt tip med pizzasnegle, det har jeg ikke prøvet med denne dej endnu, men det vil jeg da gøre 😀

   Kærlig hilsen Tina

   Svar
  • Hej Michael.

   Jeg tror ikke der sker noget ved at den står og koldhæver så længe som der står i noter omkring koldhævning, så skruer man ned for mængden af gær. Du kan jo bare bruge en smule under halvdelen, så tror jeg nok at den bliver rigtig god 🙂

   Mvh.

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar
  • Hej Dennis.

   Det kan være rigtig svært at svare på hvad der gik galt. Mit bedste bud er at dejen skal æltes mere. Men når det så er sagt, så er der også stor forskel på hvor meget vand mel af forskellige mærker kan optage. Op på hesten og prøv igen måske med en smule mindre vand og lidt mindre olie.

   De bedste hilsner

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar
  • Hej Lars.

   Jeg har før frosset dejen ned efter første hævning, altså når den er formet i kugler. Det har virket rigtig fint at tage den op, og så lade den tø op og efterhæve ved stuetemperatur.

   De bedste hilsner

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.