Pizzadej Tipo 00 – sprød og lækker pizzabund

Vi har for nyligt investeret i en virkelig fantastisk pizzaovn, og derfor har vi selvfølgelig spist en del pizza. Jagten blev hurtigt sat ind på at udvikle den perfekte pizzadej, og den har vi nu – pizzadej tipo 00 kalder vi den.

Vi har tidligere lagt en opskrift her på siden på en hurtig pizzadej, men denne her giver altså en helt anden smag og konsistens på bunden. Fordi den får lov til at hæve længere tid og over flere omgange, så bliver bunden altså bare helt fantastisk smagfuld og sprød. Hvis du synes, kan du også lave denne dej som koldthævet pizzadej, og udvikle endnu mere på smagen natten over i køleskabet.

pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn
pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn

Pizzadej Tipo 00 opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig sprød pizzadej tipo 00 – den er nem at lave, men man skal lige huske hævetiden og gå i gang i god tid. Den lange hævetid er vigtig for at udvikle en god smag i pizzabunden, men også for at få de rigtige luftbobler i den færdige pizza.

pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pizzadej med tipo00 opskrift

Giver en super sprød og lækker pizzabund
Ret Frokost, Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Keyword Pizza
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Portioner 4 Pizzaer

Ingredienser

  • 500 g tipo00 mel eller tipo0
  • 8 g gær
  • 1 g sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 320 ml vand koldt
  • 7 g salt

Fremgangsmåde

  • Bland vand, gær, sukker samt olivenolie i en skål og rør rundt til gær og sukker er opløst
  • I skålen til røremaskinen blandes mel samt salt grundigt
  • Tilsæt vandet med det opløste gær, sukker samt olivenolie til melet under omrøring. Dejen skal nu æltes Ca.10 – 15 min. Eller til den slipper skålen helt og er blevet helt glat
  • Placer dejen i en beholder og dæk den til med husholdningsfilm. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur i Ca.1 time.
  • Efter dejen er hævet, deles den i 4 portioner. Hver portion dej foldes /strammes op og formes til en kugle. Smør den evt. med lidt olivenolie så den ikke klæber fast.
  • Nu skal dejen efterhæve overdækket i Ca. 1 – 2 timer før den er klar til brug.
  • Når dejen har hævet er den klar. Husk at dejen ikke må rulles, det er bedre at trykke med fingerspidserne til grundformen er på plads og derefter strække dejen i hænderne. På den måde bevarer man mest mulig luft i dejen.

Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Koldhævning
Skulle man nu have lyst til at koldhæve dejen, så halvere man, mængden af gær og fjerner sukker. Første hævning foregår ved stuetemperatur 1 time. Dejen deles og formes, og derefter hæver den på køl i 12 timer. Dejen tages ud af køleskaber 30 min. til en time før den skal bruges. 

Koldhævet pizzadej tipo 00

Denne dej bliver også rigtig lækker som koldhævet pizzadej tipo 00. Hvis du vil langtidshæve natten over i køleskabet, skal du halvere mængden af gær, og undlade at komme sukker i dejen. Første hævning foregår som beskrevet, men anden hævning foregår i køleskabet ca. 8-12 timer.

Hjemmelavet pizzadej

Hvorfor overhovedet lave sin egen pizzadej tænker du måske? Du kan jo nemt købe en færdig dej i supermarkedet til din pizza. Men når du først har smagt en pizza bagt med denne bund, så går du altid i supermarkedet for at købe pizzadej. Det giver et helt andet resultat med hjemmelavet pizzadej. Den smager af mere og så bliver den helt perfekt sprød og med lækre luftbobler i. Det her er uden tvivl den bedste pizzadej vi nogensinde har prøvet, og vi laver den igen og igen.

Hvis du er meget i tidsnød, og ikke har tid til den lange hævetid, så prøv i stedet vores hurtige pizzadej.

Vegansk pizzadej

Ud over at være uimodståeligt lækker og verden bedste pizzadej, så er denne opskrift altså også en vegansk pizzadej. Der er kun gær, mel, sukker, olie, salt og vand i, og den kan altså sagtens spises af veganere, hvis du laver den med vegansk topping på.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares