Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Italiensk Pizzadej med Tipo 00

Italiensk Pizzadej med Tipo 00

4.80

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.80

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som en god hjemmelavet pizza, og den kræver selvfølgelig en god opskrift på pizzabund. Her får du vores version af en Italiensk pizzadej med tipo 00-hvedemel, som giver en sprød og lækker bund. Den er perfekt til at lave pizza til familien i weekenden.

Italiensk pizzadej med tipo 00 hvedemel til hjemmelavet pizza

Den bedste hjemmelavede pizza

Vi elsker pizza herhjemme og får det ret ofte. Selvfølgelig den hjemmelavede slags!

Vi har derfor også investeret i en pizzaovn herhjemme, så vi kan lave sprøde og lækre pizzaer på meget kort tid. I en pizzaovn kan de nemlig bages på 1-2 minutter, så hele familien kan få varme pizzaer.

En god pizza kræver selvfølgelig en mindst lige så god pizzadej, og den har vi opskriften på her. Det er en klassisk Italiensk pizzadej med Tipo 00 hvedemel.

Vi har tidligere lagt en opskrift her på siden på en hurtig pizzadej, men denne opskrift vi deler nu, giver altså en helt anden smag og konsistens på bunden. Fordi den får lov til at hæve længere tid og over flere omgange, så bliver bunden altså bare helt fantastisk smagfuld og sprød.

Hvis du synes, kan du også lave denne dej som koldthævet pizzadej, og udvikle endnu mere på smagen natten over i køleskabet.

hjemmelavet italiensk pizzadej med tipo 00 smurt med hjemmelavet pizzasauce

Ingrediensnoter

Tipo 00 hvedemel – Tipo 00 er meget fintmalet hvedemel, som kan købes i mange større supermarkeder. Alternativt kan du bruge pizzamel, som også kan købes mange steder.

Gær – Vi bruger almindeligt frisk gær i opskriften her.

Olivenolie – Der skal en lille smule olie i, for at give den rigtige elasticitet og konsistens til dejen.

Salt – Salt er vigtigt, så det må du ikke springe over. En pizzadej uden salt får slet ikke den rigtige smag.

Hvordan laver man pizzadej med tipo 00?

Det er ret nemt at lave sin egen pizzadej, og vi anbefaler du laver den i røremaskinen, da den skal æltes i ret lang tid.

Først blander du vand, gær, sukker og olie sammen i en skål og pisker det sammen til sukker og gær er helt opløst. Så røres du mel og salt sammen i røreskålen til røremaskinen, og tilsætter så væsken med gæren.

Nu skal dejen røres sammen og æltes rigtig godt til den danner et fint glutennetværk og slipper skålen. Det tager gerne omkring 15 minutter, alt afhængig af hvilken maskine du har til at ælte dejen.

Efter æltning skal dejen hæve i en times tid inden den deles op, og efterhæver. Når den er efterhævet kan den trykkes ud med hænderne og formes til en lækker bund til din pizza.

Pizzabunden bages i ovnen, på grillen eller som her i pizzaovnen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pizzadej typo 00 til lækker sprød italiensk pizza bagt i vores unni 3 pizzaovn
Vores tidligere pizzaovn, en Uuni 3, som nu er udgået. Vi anbefaler i stedet en Ooni Koda 16 (reklamelink), som vi efterfølgende har investeret i. Den laver helt fantastiske pizzaer til hele familien.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan og hvor længe skal min pizza bages?

Hvor længe din pizza skal bages, afhænger af flere ting, for eksempel fyldet, hvordan du bager den, hvor tyk den er osv. En god tommelfingerregel er altid fuld knald på varmen i ovnen eller på grillen eller hvor du nu bager den. Hold godt øje med den, og vend den undervejs hvis det er nødvendigt. I ovnen skal en pizza måske have 8-10 minutter, hvor den i en pizzaovn skal have 1-2 minutter. Så prøv dig frem og hold godt øje med de første pizzaer du bager så de ikke brænder på.

Kan pizzadejen fryses?

Ja. Du kan fryse ubagt pizzadej og tage den op senere. Lad dem hæve første gang som beskrevet, og når de er formet til kugler, kan de kommes i fryseren. Tag pizzadejen op af fryseren, lad den tø op og derefter efterhæve ved stuetemperatur inden du former din bund.

Kan jeg lave dejen koldthævet?

Denne dej bliver også rigtig lækker som koldhævet pizzadej med tipo 00. Hvis du vil langtidshæve natten over i køleskabet, skal du halvere mængden af gær, og undlade at komme sukker i dejen. Første hævning foregår som beskrevet, men anden hævning foregår i køleskabet ca. 8-12 timer.

Hvorfor lave hjemmelavet pizzedej?

Hvorfor overhovedet lave sin egen dej tænker du måske? Du kan jo nemt købe en færdig dej i supermarkedet. Men når du først har smagt en pizza bagt med denne bund, så går du aldrig i supermarkedet for at købe pizzadej.

Det giver et helt andet resultat med hjemmelavet pizzadej. Den smager af mere og så bliver den helt perfekt sprød og med lækre luftbobler i. Det her er uden tvivl den bedste pizzadej vi nogensinde har prøvet, og vi laver den igen og igen.

Hvis du er meget i tidsnød, og ikke har tid til den lange hævetid, så prøv i stedet vores hurtige pizzadej.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet pizzadej til pizzabunde der trykkes ud med hænderne

Tips og tricks til opskriften

  • Lad vær med at rulle dejen ud med en kagerulle, så trykker du alt luften ud af dejen. Brug i stedet hænderne og tryk forsigtigt dejen ud til en rund pizza. Efter du har trykket den lidt ud, kan du strække dejen til den ønskede størrelse og tykkelse.

Serveringsforslag

Bag din pizza i en pizzaovn derhjemme

Vi laver ofte pizza, og har derfor også en pizzaovn herhjemme. Så kan vi nemlig hurtigt lave pizzaer til hele familien. Det går super hurtigt, og bunden bliver altid sprød og lækker. Vores nye Pizzaovn er en Ooni Koda 16 (reklamelink).
hjemmelavet italiensk pizzadej med pizzasauce der bliver smurt på med ske

Opskrift på den bedste hjemmelavede pizzabund

Her er vores opskrift på en dejlig sprød pizzadej med tipo 00 – den er nem at lave, men man skal lige huske hævetiden og gå i gang i god tid. Den lange hævetid er vigtig for at udvikle en god smag i pizzabunden, men også for at få de rigtige luftbobler i den færdige pizza.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave pizza til familien.

Italiensk pizzadej med tipo 00 hvedemel til hjemmelavet pizza
4.80 fra 5 stemmer

Italiensk Pizzadej med tipo 00

Opskrift på Italiensk pizzadej med tipo 00
Denne pizzadej en super sprød og lækker pizzabund til hjemmelavet pizza. Fyld den med din favorit-topping og bag den i ovnen, i pizzaovnen eller på grillen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 Pizzaer
Kalorier 520 kcal

Ingredienser

  • 500 g tipo 00 mel, eller pizzamel, Tipo 0 eller lignende
  • 8 g gær, frisk gær
  • 1 g sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 320 ml vand, koldt
  • 7 g salt

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, sukker samt olivenolie i en skål og rør rundt til gær og sukker er opløst.
    8 g gær, 1 g sukker, 320 ml vand, 2 spsk olivenolie
  • I skålen til røremaskinen blandes mel samt salt grundigt.
    500 g tipo 00 mel, 7 g salt
  • Tilsæt vandet med det opløste gær, sukker samt olivenolie til melet under omrøring. Dejen skal nu æltes ca.10 – 15 min. Eller til den slipper skålen helt og er blevet helt glat.
  • Placer dejen i en beholder og dæk den til med husholdningsfilm eller et låg. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur i ca.1 time.
  • Efter dejen er hævet, deles den i 4 portioner. Hver portion dej foldes/strammes op og formes til en kugle. Smør den evt. med lidt olivenolie så den ikke klæber fast.
  • Nu skal dejen efterhæve overdækket i ca. 1 – 2 timer før den er klar til brug.
  • Når dejen har hævet er den klar. Husk at dejen ikke må rulles ud, det er bedre at trykke med fingerspidserne til grundformen er på plads og derefter strække dejen i hænderne. På den måde bevarer man mest mulig luft i dejen.

Bagning

  • Bag din pizza i en brandvarm ovn, pizzaovn eller grill. Det er forskelligt hvor længe den skal bage, det vigtigste er at den er meget varm, du bager den på en varm sten eller bageplade, og at du holder godt øje med den. Vend evt. pizzaen undervejs for at få en jævn bagning.

Noter

Koldhævning
Skulle man nu have lyst til at koldhæve dejen, så halverer man, mængden af gær og fjerner sukker. Første hævning foregår ved stuetemperatur 1 time. Dejen deles herefter og formes, og derefter hæver den på køl i 12 timer. Dejen tages ud af køleskabet 30 min. til en time før den skal bruges. 

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1pizzabundKalorier: 520kcalKulhydrater: 96gProtein: 13gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gNatrium: 686mgKalium: 146mgFibre: 4gSukker: 1gC-vitamin: 0.003mgCalcium: 22mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

19 kommentarer til “Italiensk Pizzadej med Tipo 00”

  1. Hej!
    Jeg er ved at lave dejen, og kom til at tænke på… Kan dejen gemmes til dagen efter selvom man ikke har reduceret gæren? Eller sker der noget i den proces der ikke er god?
    En anden ting er, Hvor længe skal den ca bage i en normal varmluftovn?
    På forhånd tak.
    Tina

    Svar
    • Det kan godt ske at dejen overhæver hvis du gemmer den til dagen efter.
      Hvis din ovn er forvarmet, og pladen er godt varm, skal den typisk bages 10-15 minutter. Så kan du løfte den og mærke efter om den er sprød under bunden.
      God fornøjelse med det 🙂
      Mvh Tina

      Svar
  2. Skal pizzaen lægge direkte på den varme bageplade? Eller skal der være bagepapir på? 🙂
    Og er det 10-15 min ved almindelig ovn eller varmluft ovn? 🙂

    Svar
    • Hej Pernille

      Tænd ovnen på fuld knald og giv den ca. 10 minutter uden varmluft. Dejen skal direkte på bagepladen, drys den evt med lidt mel inden du lægger pizzaen på. Bagepladen skal være varmet op inden du lægger pizzaen på den. Bagepapir kan nemt brænde, så det anbefaler vi ikke. Pizzaen skal muligvis vendes undervejs, det kommer meget an på din ovn. Hold godt øje med den under bagningen 🙂 Vi bager den altid i pizzaovn, der tager det 1-2 minutter, men den bliver også meget varm.

      God fornøjelse med det.
      Mvh Tina

      Svar
  3. 4 stars
    Super god opskrift.. Jeg synes dog ikke i har i det i skriver når i skriver:

    “Hjemmelavet pizzadej

    Hvorfor overhovedet lave sin egen pizzadej tænker du måske? Du kan jo nemt købe en færdig dej i supermarkedet til din pizza. Men når du først har smagt en pizza bagt med denne bund, så går du altid i supermarkedet for at købe pizzadej”

    Jeg går IKKE i supermarkedet for at købe dej efter denne opskrift 🙂

    Svar
    • Hej Claus

      Tak for din kommentar og din feedback. Vi er glade for at du kan lide opskriften, og godt spottet med vores lille fejl, den må vi hellere lige rette til aldrig 😉
      Haha, god aften!

      Mvh Tina

      Svar
  4. Super god opskrift. Jeg lavede mini pizzaer til madpakken og bunden blev ikke træls og tør👏🏻👏🏻
    Lavede også pizza snegle og de er gode selv efter en tur i fryseren👏🏻

    Svar
    • Hej Tina
      Tusind tak for din kommentar, det er vi rigtig glade for at høre. Det er bare en super god bund 🙂 Godt tip med pizzasnegle, det har jeg ikke prøvet med denne dej endnu, men det vil jeg da gøre 😀

      Kærlig hilsen Tina

      Svar
    • Hej Michael.

      Jeg tror ikke der sker noget ved at den står og koldhæver så længe som der står i noter omkring koldhævning, så skruer man ned for mængden af gær. Du kan jo bare bruge en smule under halvdelen, så tror jeg nok at den bliver rigtig god 🙂

      Mvh.

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Dennis.

      Det kan være rigtig svært at svare på hvad der gik galt. Mit bedste bud er at dejen skal æltes mere. Men når det så er sagt, så er der også stor forskel på hvor meget vand mel af forskellige mærker kan optage. Op på hesten og prøv igen måske med en smule mindre vand og lidt mindre olie.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Lars.

      Jeg har før frosset dejen ned efter første hævning, altså når den er formet i kugler. Det har virket rigtig fint at tage den op, og så lade den tø op og efterhæve ved stuetemperatur.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.