Vi elsker pizza herhjemme, og kartoffelpizza er en af favoritterne som vi laver igen og igen. Denne variation er en nem og lækker kartoffelpizza med pesto, læs med her og få vores opskrift.
Lækker vegetarpizza
Denne pizza er en af vores favoritter når vi snakker vegetarpizza. Vi laver kartoffelpizza i mange afskygninger, og denne smager skønt af grøn pesto.
Det er selvfølgelig at foretrække at lave pestoen selv, men du kan også sagtens købe et glas god pesto og bruge hvis du hellere vil det.
Prøv den gerne næste gang der står pizza på menuen hjemme hos Jer.
Ingrediensnoter
Pizzadej – Vi laver altid vores egen pizzadej, vores favorit er denne pizzadej med tipo 00 hvedemel. Hvis du har mod på det, så prøv at lave din pizzadej selv, det løfter altså lige pizzaen til en ny højde.
Kartofler – Kartoflerne skal skæres i helt tynde skiver. Det nemmest at gøre på mandolinjernet.
Pesto – Vi bruger en lækker grøn pesto. Du kan lave den selv eller købe den færdig i supermarkedet. Find vores opskrift på grøn pesto her.
Ost – Vi bruger en blanding af mozzarella og parmesan. Det giver den rigtige ostede fornemmelse på pizzaen og en virkelig lækker smag.
Hvordan laver man kartoffelpizza med pesto?
Det er faktisk ret simpelt at lave denne lækre pizza. Først skal dejen laves. Se her hvordan du laver den bedste pizzadej.
Når dejen er trykket ud til runde pizzaer, smørres de med olivenolie, og herefter fordeles tynde skiver af kartofler ovenpå. Vi skærer altid kartoflerne på 2 mm på mandolinjernet, det giver lækre tynde og ensartede skiver. Sørg også for at kartoflerne ikke overlapper hinanden for meget, de skal nemlig gerne nå at blive tilberedt mens pizzaen bages.
Ovenpå kartoflerne kommes ost, rosmarin og lidt salt, og så skal pizzaen i ovnen eller i pizzaovnen. Vi bruger vores Ooni Koda 16 pizzaovn (reklamelink) til at bage pizzaerne.
Når pizzaerne er bagt, fordeles pestoen på toppen, og så er de klar til at spise.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis der er noget pizza tilbage, så må du endelig ikke smide det ud. Gem det i køleskabet, og spis det næste dag. Det smager også dejligt koldt på madpakken.
Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om
- Bøf bearnaise pizza
- Hvid pizza med kartofler
- Pizza margherita
- Pepperoni pizza
- Pizza med parmaskinke og rucola
Tips og tricks til opskriften
- Brug din yndlingspesto, enten en hjemmelavet eller en færdigkøbt. Pestoen smager virkelig igennem, så vælg gerne en god kvalitet.
Serveringsforslag
- Server som aftensmad for din familie eller til en pizzanight for gode venner.
- Hvis du gerne vil have lidt tilbehør til, kan en grøn salat være en fin løsning, men tilbehør behøves egentlig ikke.
Elsker du kartoffelpizza? Prøv også vores opskrift på Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke
Opskrift på pizza med kartoffel og pesto
Her får du vores virkelig nemme, men også virkelig lækre, opskrift på kartoffelpizza med pesto. Det er sådan en pizza vi alle 4 elsker herhjemme, og derfor kommer den også ofte på bordet når det er pizzaaften.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere pizzaen for din familie.
Kartoffelpizza med pesto
Udstyr
Ingredienser
- 1 portion pizzadej, klik på link for opskrift
- 3 spsk olivenolie
- 3 kartofler, store
- 250 g frisk mozzarella
- 70 g parmesan, revet
- 1 stængel frisk rosmarin
- salt, groft
- 180 g grøn pesto
Sådan gør du
- Lav pizzadejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes dejen ud til runde pizzabunde. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter hvilken størrelse du laver dem i.1 portion pizzadej
- Skær nu kartoflerne i helt tynde skiver på 2 mm, brug gerne mandolinjernet hvis du har sådan et. Det gør det noget nemmere at lave ens skiver.3 kartofler
- Smør pizzabundene med olivenolie og fordel så kartoffelskiverne ovenpå.3 spsk olivenolie
- Bræk mozzarellaen i små stykker, og fordel så mozzarellaen rundt på pizzaerne. Drys også med revet parmesan.250 g frisk mozzarella, 70 g parmesan
- Hak rosmarinen og fordel den på pizzaerne. Drys lidt groft salt på toppen.1 stængel frisk rosmarin, salt
- Bag pizzaerne på en varm bagesten, en varm bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. De skal have omkring. 8-10 minutter men hold godt øje med dem, så de ikke bliver sorte.I en varm pizzaovn skal pizzaerne kun have 1-2 minutter. Husk at de skal vendes jævnligt, så afbagningen bliver jævn, og de ikke bliver sorte nogen steder.
- Når pizzerne kommer ud af ovnen, fordeles pestoen ovenpå, og nu er pizzaerne klar til servering.180 g grøn pesto
Noter
Pizzaovn
Vi bager altid vores pizzaerne i vores lækre pizzaovn. Vi har en Ooni Koda 16 pizzaovn (reklamelink), og der kan være nogle lækre store pizzaer i. Det er bestemt en pizzaovn vi kan anbefale hvis du vil have en ovn der laver lækre pizzaer med sprød bund på 1-2 minutter.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her