Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Kartoffelpizza med pesto

Kartoffelpizza med pesto


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker pizza herhjemme, og kartoffelpizza er en af favoritterne som vi laver igen og igen. Denne variation er en nem og lækker kartoffelpizza med pesto, læs med her og få vores opskrift.

kartoffelpizza med pesto og parmesan på tallerken

Lækker vegetarpizza

Denne pizza er en af vores favoritter når vi snakker vegetarpizza. Vi laver kartoffelpizza i mange afskygninger, og denne smager skønt af grøn pesto.

Det er selvfølgelig at foretrække at lave pestoen selv, men du kan også sagtens købe et glas god pesto og bruge hvis du hellere vil det.

Prøv den gerne næste gang der står pizza på menuen hjemme hos Jer.

tallerken med kartoffelpizza

Ingrediensnoter

Pizzadej – Vi laver altid vores egen pizzadej, vores favorit er denne pizzadej med tipo 00 hvedemel. Hvis du har mod på det, så prøv at lave din pizzadej selv, det løfter altså lige pizzaen til en ny højde.

Kartofler – Kartoflerne skal skæres i helt tynde skiver. Det nemmest at gøre på mandolinjernet.

Pesto – Vi bruger en lækker grøn pesto. Du kan lave den selv eller købe den færdig i supermarkedet. Find vores opskrift på grøn pesto her.

Ost – Vi bruger en blanding af mozzarella og parmesan. Det giver den rigtige ostede fornemmelse på pizzaen og en virkelig lækker smag.

Hvordan laver man kartoffelpizza med pesto?

Det er faktisk ret simpelt at lave denne lækre pizza. Først skal dejen laves. Se her hvordan du laver den bedste pizzadej.

Når dejen er trykket ud til runde pizzaer, smørres de med olivenolie, og herefter fordeles tynde skiver af kartofler ovenpå. Vi skærer altid kartoflerne på 2 mm på mandolinjernet, det giver lækre tynde og ensartede skiver. Sørg også for at kartoflerne ikke overlapper hinanden for meget, de skal nemlig gerne nå at blive tilberedt mens pizzaen bages.

Ovenpå kartoflerne kommes ost, rosmarin og lidt salt, og så skal pizzaen i ovnen eller i pizzaovnen. Vi bruger vores Ooni Koda 16 pizzaovn (reklamelink) til at bage pizzaerne.

Når pizzaerne er bagt, fordeles pestoen på toppen, og så er de klar til at spise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kartoffelpizza med pesto på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Hvis der er noget pizza tilbage, så må du endelig ikke smide det ud. Gem det i køleskabet, og spis det næste dag. Det smager også dejligt koldt på madpakken.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

pizza med pesto og kartofler

Tips og tricks til opskriften

  • Brug din yndlingspesto, enten en hjemmelavet eller en færdigkøbt. Pestoen smager virkelig igennem, så vælg gerne en god kvalitet.

Serveringsforslag

  • Server som aftensmad for din familie eller til en pizzanight for gode venner.
  • Hvis du gerne vil have lidt tilbehør til, kan en grøn salat være en fin løsning, men tilbehør behøves egentlig ikke.

Elsker du kartoffelpizza? Prøv også vores opskrift på Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke

Hvid pizza med pesto
Vegetarisk pizza med pesto

Opskrift på pizza med kartoffel og pesto

Her får du vores virkelig nemme, men også virkelig lækre, opskrift på kartoffelpizza med pesto. Det er sådan en pizza vi alle 4 elsker herhjemme, og derfor kommer den også ofte på bordet når det er pizzaaften.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere pizzaen for din familie.

kartoffelpizza med pesto og parmesan på tallerken
5 fra 2 stemmer

Kartoffelpizza med pesto

Opskrift på kartoffelpizza med pesto
Lækker pizza med kartofler, pesto, ost og masser af god smag. Server den for familien til pizzaaften, som en vegetarisk pizza der bare smager fantastisk.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1368 kcal

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej, klik på link for opskrift
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 kartofler, store
  • 250 g frisk mozzarella
  • 70 g parmesan, revet
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • salt, groft
  • 180 g grøn pesto

Sådan gør du

  • Lav pizzadejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten.
    Når dejen er klar, rulles eller trykkes dejen ud til runde pizzabunde. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter hvilken størrelse du laver dem i.
    1 portion pizzadej
  • Skær nu kartoflerne i helt tynde skiver på 2 mm, brug gerne mandolinjernet hvis du har sådan et. Det gør det noget nemmere at lave ens skiver.
    3 kartofler
  • Smør pizzabundene med olivenolie og fordel så kartoffelskiverne ovenpå.
    3 spsk olivenolie
  • Bræk mozzarellaen i små stykker, og fordel så mozzarellaen rundt på pizzaerne. Drys også med revet parmesan.
    250 g frisk mozzarella, 70 g parmesan
  • Hak rosmarinen og fordel den på pizzaerne. Drys lidt groft salt på toppen.
    1 stængel frisk rosmarin, salt
  • Bag pizzaerne på en varm bagesten, en varm bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. De skal have omkring. 8-10 minutter men hold godt øje med dem, så de ikke bliver sorte.
    I en varm pizzaovn skal pizzaerne kun have 1-2 minutter. Husk at de skal vendes jævnligt, så afbagningen bliver jævn, og de ikke bliver sorte nogen steder.
  • Når pizzerne kommer ud af ovnen, fordeles pestoen ovenpå, og nu er pizzaerne klar til servering.
    180 g grøn pesto

Noter

Pizzaovn

Vi bager altid vores pizzaerne i vores lækre pizzaovn. Vi har en Ooni Koda 16 pizzaovn (reklamelink), og der kan være nogle lækre store pizzaer i. Det er bestemt en pizzaovn vi kan anbefale hvis du vil have en ovn der laver lækre pizzaer med sprød bund på 1-2 minutter.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1368kcalKulhydrater: 173gProtein: 48gFedt: 55gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gKolesterol: 65mgNatrium: 3223mgKalium: 738mgFibre: 9gSukker: 22gA-vitamin: 1477IUC-vitamin: 32mgCalcium: 615mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.