Pesto er et must have på tapasbordet – og den klassiske pesto med basilikum kan man næsten ikke undvære. Vi planter altid basilikum i drivhuset om sommeren. Det vokser altid godt og giver en kæmpe basilikumbusk, som kan bruges i mange lækre retter hele sommeren. Denne pesto opskrift er en af vores sommerfavoritter – den er simpelthen fantastisk.
Det er en af de her retter vi laver igen og igen, det er nemlig lækkert på et godt ciabattabrød, som smørelse i sandwich, vendt i friskkogt pasta eller små kogte kartofler eller i en masse andre retter. Det er en ret der smager af sol og sommerferie, men som faktisk fungerer rigtig godt hele året rundt.
Pesto opskrift
Her får du vores opskrift på en klassisk basilikumspesto. Den er lækker og cremet og smager godt af alle ingredienserne. Basilikum, pinjekerner, parmesan og alle de andre smage træder hver især frem og giver en meget smagfuld dip.
Pesto opskrift
Ingredienser
- 1 1/2 bundt frisk basilikum
- 40 g pinjekerner, Kan erstattes af smuttede mandler eller cashewnødder
- 20 g parmesan
- 1/2 – 1 fed hvidløg, kan udelades
- 1 dl olivenolie
- salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Skyl basilikummen og kom den sammen med de andre ingredienser i en blender.
- Blend ved højeste hastighed til den ønskede konsistens er opnået. Kom i en skål og fyld olivenolie på til det dækker. Server med det samme
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også vores opskrift på tomatpesto
Pesto med mandler
Du kan lave din pesto på mandler ved at erstatte pinjekernene med mandler. Det smager også rigtig lækker og giver en dejlig og fyldig pesto. Det kan godt være det kræver lidt mere olie når du bruger mandler, så prøv dig lidt frem med mængderne.
Andre lækre tapasretter
Pesto er altid at finde på vores tapasbord, og vi elsker simpelthen at lave tapasretter. Det er sådan et godt koncept at man kan få smagt på en masse forskellig lækker mad i et og samme måltid. Du kan finde alle vores tapasretter her
Til tapas har vi altid et godt brød, derudover er vi blevet rigtig glade for at lave lakserilette, spansk tortilla og den kolde tomatsuppe gazpacho til vores tapasbord. Derudover skal der selvfølgelig være en masse lækre dips og små ting man kan hapse som oliven, søde chilier, soltørrede tomater og måske nogle grøntsager.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️