Indhold

Ciabattabrød – Hjemmelavet ciabatta med store lufthuller

Indhold

Ciabattabrød er et af de brød vi bager igen og igen. Mest af alt fordi det er så mega nemt, og så smager det jo bare rigtig lækkert. Vi bager det gerne hvis vi skal spise noget lækkert tapas, for det passer så godt til pesto, skinker og den slags. Det bliver helt i topklasse hvis man lige gnider sådan en skive ristet ciabattabrød med lidt hvidløg!

Vi kan også finde på at bruge brødet til at lave sandwich af eller panini. Det egner sig rigtig godt til en panini med pesto, skinke og frisk mozzarella – Mums!

opskrift på det bedste ciabattabrød - perfekt brød til tapas, brunch eller sandwich

Ciabattabrød opskrift

Her kommer vores ciabattabrød opskrift, den er simpel og nem at lave, men den kræver lidt tålmodighed pga. den lange hævetid. Man kan evt. lave den inden man går i seng, og bage brødet om morgenen, eller lade det hæve mens man er på arbejde, og så bage det om eftermiddagen inden aftensmaden skal laves.

For at få det bedste resultat og den bedste hævning under bagningen, anbefaler vi at du bager dit brød på andennederste rille i ovnen, derudover er det meget vigtigt at ovnen er rigtig godt varm inden du kommer brødet i – det samme gælder bagepladen.

Derudover anbefaler vi at bruge en type hvedemel med et højt indhold af protein, gerne over 12%. Det er vores erfaring, at man får de bedste lufthuller ved at bruge noget ordenligt hvedemel. Det kan for eksempel være en god manitobamel med 14% protein.

opskrift på det bedste ciabattabrød - perfekt brød til tapas, brunch eller sandwich
0 fra 0 stemmer

Ciabattabrød opskrift

Lækkert og luftigt ciabattabrød på den nemme måde!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 8 t
Samlet tid 8 t 30 min
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 1 Brød

Ingredienser

 • 400 g Hvedemel, Gerne med højt protienindhold
 • 350 g Vand, 25 Grader
 • 11 g Fint Salt
 • 3 g Sukker
 • 3 g Gær

Sådan gør du

 • Bland vand, salt, sukker samt gær i en skål og rør det sammen til det hele er opløst.
 • Tilsæt melet og blad det hele sammen til alt melet er vådt, det er vigtigt at man ikke ælter.
 • Dæk nu skålen til med et låg eller husholdningsfilm og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det burde tage 7 – 9 timer.
 • Forvarm ovnen til 275 grader, gerne en time før der skal bages, og sæt også bagepladen i ovnen for at den bliver godt varm.
 • Når dejen er hævet op kommes rigeligt mel på et bord og dejen vendes ud på bordet. Dejen er meget våd, så sørg for at have våde fingre. Fold nu dejen 2 gange. Første gang foldes den helt over den ene vej og anden gang modsat.
 • Nu skal dejen overføres til den forvarmede bageplade. Kom bagepapir på pladen og løft nu dejen hurtigt over på pladen. Det kan godt drille lidt da dejen er meget flydende, og måske skal du lige prøve nogen gange før du helt har teknikken. Det handler om at arbejde hurtigt.
 • Kom bagepladen i ovnen på andennederste rille og bag brødet ved 275 grader i 18 – 20 min. Det er meningen at brødet skal have de klassiske sorte blærer på overfladen.
 • Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist inden det serveres.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Nemme sprøde flutes eller Hurtigt ølandshvedebrød

Ciabattabrød udstyr

Vi laver altid dejen til denne type brød i en af de store plastkasser med låg fra IKEA, de er helt fantastiske til dette formål. Derudover skal du ikke bruge andet end en ovn og så anbefaler vi en god bageplade, gerne en med huller i som denne (reklamelink)

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

4 reaktioner

 1. Når nu man ikke må ælte, så er røremaskinen helt udelukket ikke? Og kan den evt koldhæves?

  1. Hej Gitte.
   Røremaskinen behøver du bestemt ikke. Dejen skal kun røres let sammen så alt melet er vådt.
   Vi har ikke prøvet at koldhæve, hvorfor vil du gerne det?
   Brødet bliver super lækkert og smagfuldt efter en hævetid på 7-9 timer ved stuetemperatur 🙂
   Mvh Tina

 2. Tak for opskriften. Er netop afprøvet med manitoba mel… mums det smagte og piftede spaghetti kødsovsen op? dejligt nemt og simpelt.

  1. Hej Mette
   Dejligt at høre – Vi bruger også ofte manitoba, det fungerer bare rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg