Hjemmebagt lækkert og luftigt ciabatta med store huller. Brødet er det perfekte tapasbrød til at spise sammen med pesto og skinke eller til en sandwich.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 8 timert
Samlet tid 8 timert30 minuttermin
Antal 1Brød
Ingredienser
350gvand, 25 grader
11gfint salt
3gsukker
3ggær
400ghvedemel, gerne med højt protienindhold for eksempel manitoba.
Sådan gør du
Bland vand, salt, sukker samt gær i en skål og rør det sammen til det hele er opløst.
350 g vand, 11 g fint salt, 3 g sukker, 3 g gær
Tilsæt melet, og bland det hele sammen til alt melet er vådt. Det er vigtigt at man ikke ælter dejen, melet skal kun lige vendes rundt så det hele er vådt.
400 g hvedemel
Dæk nu skålen til med et låg eller husholdningsfilm og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det burde tage 7 - 9 timer.
Forvarm ovnen til 275 grader med over- og undervarme, gerne en time før der skal bages, og sæt også bagepladen i ovnen for at den bliver godt varm.
Når dejen er hævet op kommes rigeligt mel på et bord og dejen vendes ud på bordet. Dejen er meget våd, så sørg for at have våde fingre. Fold nu dejen 2 gange. Første gang foldes den helt over den ene vej og anden gang modsat.
Nu skal dejen overføres til den forvarmede bageplade. Kom bagepapir på pladen og løft nu dejen hurtigt over på pladen. Det kan godt drille lidt da dejen er meget flydende, og måske skal du lige prøve nogen gange før du helt har teknikken. Det handler om at arbejde hurtigt.
Kom bagepladen i ovnen på andennederste rille og bag brødet ved 275 grader i 18 - 20 min. Det er meningen at brødet skal have de klassiske mørke blærer på overfladen.
Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist inden det skæres ud og serveres.
Noter
1. Bagning - For at få den bedste afbagning er det vigtigt at ovnen er meget varm, og at bagepladen også er varmet godt op inde i ovnen. Du kan med fordel bage brødet på en bagesten med lidt mel på (og springe bagepapiret over), da den kan bliver super varm. Husk at lade stenen varme op i ovnen, så den er virkelig varm når der skal bages. Bag brødet på andennederste rille, for at få en god afbagning i bunden af brødet også.2. Servering - Server brødet lunt i skiver til aftensmaden eller til tapas. Det er også dejligt at bruge til en italiensk sandwich eller til bruschetta.3. Frysning - Brødet holder sig lækkert i en tætsluttende pose i nogle dage, og det kan også fint fryses ned.