Madformadelskere / Bagværk / Brød / Ciabattabrød

Ciabattabrød

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Italiensk ciabattabrød er et luftigt brød med store huller, som er perfekt tapasbrød eller til en lækker sandwich.

det bedste ciabattabrød med 2 skiver ciabatta ved siden af på skærebræt.

Mere bagværk

HOP DIREKTE TIL

    Det her brød laver vi altid når vi spiser tapas. Det smager nemlig virkelig godt, og så kan det sættes over om morgenen og være klar til spisetid.

    Opskriften er god fordi

    Nemt – Brødet skal ikke æltes, det hele skal bare blandes sammen og sættes til hævning indtil det skal bages.
    Luftigt – Den lange hævetid giver masser af smag og et luftigt brød med store lufthuller.

    Læseranbefaling

    Ingrediensnoter

    Der skal bruges ganske få ingredienser til at lave dette brød, men de er alle 5 helt nødvendige og kan ikke undværes.

    ingredienser til hjemmelavet ciabattabrød.


    Gær – Vi bruger som regel frisk gær. Tørgær kan også bruges, men så skal der bruges meget lidt, og det kan være vanskeligt at måle af.

    Salt – Salt er vigtigt for den gode smag, så det må du endelig ikke springe over. Det er nemmest med fint salt, da det hurtigere bliver opløst i vandet.

    Sukker – Der skal ikke meget i, men lige nok til at give gæren lidt at arbejde med, så det er også en vigtig ingrediens.

    Hvedemel – Vi anbefaler at bruge en type hvedemel med et højt indhold af protein, gerne over 12%. Det er vores erfaring, at man får de bedste lufthuller ved at bruge noget ordenligt hvedemel. Det kan for eksempel være en god manitobamel med 14% protein.

    Hvordan laver man ciabattabrød?

    Processen med dette brød er så enkel som den næsten kan være. Det er et æltefrit brød, så glem alt om køkkenmaskiner.

    1. Du skal bare blande først vand, gær, salt og sukker godt sammen.
    2. Så tilsættes melet. Så skal melet vendes rundt i væsken til alt melet er vådt.
    3. Så skal dejen bare have lov til at stå og hæve i 8 timers tid.
    4. Herefter er brødet klar til at blive vendt ud på bordet, formet og herefter bagt i en ovn der der rigtig godt varm. Når brødet er kølet ned, er det klar til at skære ud og servere.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Bagning – For at få det bedste resultat og den bedste hævning under bagningen, anbefaler vi at du bager dit brød på andennederste rille i ovnen, derudover er det meget vigtigt at ovnen er rigtig godt varm inden du kommer brødet i – det samme gælder bagepladen. Du kan med fordel bage dette brød på en bagesten, da den kan blive rigtig varm.

    Servering – Server brødet til en lækker tapas (eventuelt ristet og gnedet med hvidløg) eller brug det som tilbehør til bolognese eller lasagne. Det er også rigtig godt til at lave en lækker sandwich med.

    hjemmelavet ciabatta-brød med store huller til tapas.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan ciabattabrød fryses ned?

    Ja det er også super godt at fryse ned. Så får du ikke spise det hele, eller laver du flere brød af gangen, så kan du sagtens komme dem i fryseren.

    Læseranbefaling

    Flere lækre brød

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    det bedste ciabattabrød med 2 skiver ciabatta ved siden af på skærebræt.
    4.75 fra 4 stemmer

    Ciabattabrød

    Hjemmebagt lækkert og luftigt ciabatta med store huller. Brødet er det perfekte tapasbrød til at spise sammen med pesto og skinke eller til en sandwich.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Hævetid 8 timer
    Samlet tid 8 timer 30 minutter
    Ret Brød
    Køkken Italiensk
    Antal 1 Brød
    Kalorier 1471 kcal

    Ingredienser

    • 350 g vand, 25 grader
    • 11 g fint salt
    • 3 g sukker
    • 3 g gær
    • 400 g hvedemel, gerne med højt protienindhold for eksempel manitoba.

    Sådan gør du

    • Bland vand, salt, sukker samt gær i en skål og rør det sammen til det hele er opløst.
      350 g vand, 11 g fint salt, 3 g sukker, 3 g gær
    • Tilsæt melet, og bland det hele sammen til alt melet er vådt. Det er vigtigt at man ikke ælter dejen, melet skal kun lige vendes rundt så det hele er vådt.
      400 g hvedemel
    • Dæk nu skålen til med et låg eller husholdningsfilm og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det burde tage 7 – 9 timer.
      færdighævet ciabattadej
    • Forvarm ovnen til 275 grader med over- og undervarme, gerne en time før der skal bages, og sæt også bagepladen i ovnen for at den bliver godt varm.
    • Når dejen er hævet op kommes rigeligt mel på et bord og dejen vendes ud på bordet. Dejen er meget våd, så sørg for at have våde fingre. Fold nu dejen 2 gange. Første gang foldes den helt over den ene vej og anden gang modsat.
    • Nu skal dejen overføres til den forvarmede bageplade. Kom bagepapir på pladen og løft nu dejen hurtigt over på pladen. Det kan godt drille lidt da dejen er meget flydende, og måske skal du lige prøve nogen gange før du helt har teknikken. Det handler om at arbejde hurtigt.
    • Kom bagepladen i ovnen på andennederste rille og bag brødet ved 275 grader i 18 – 20 min. Det er meningen at brødet skal have de klassiske mørke blærer på overfladen.
    • Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist inden det skæres ud og serveres.

    Tips og noter

    1. Bagning – For at få den bedste afbagning er det vigtigt at ovnen er meget varm, og at bagepladen også er varmet godt op inde i ovnen. Du kan med fordel bage brødet på en bagesten med lidt mel på (og springe bagepapiret over), da den kan bliver super varm. Husk at lade stenen varme op i ovnen, så den er virkelig varm når der skal bages. Bag brødet på andennederste rille, for at få en god afbagning i bunden af brødet også.
    2. Servering – Server brødet lunt i skiver til aftensmaden eller til tapas. Det er også dejligt at bruge til en italiensk sandwich eller til bruschetta.
    3. Frysning – Brødet holder sig lækkert i en tætsluttende pose i nogle dage, og det kan også fint fryses ned.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1brødKalorier: 1471kcalKulhydrater: 309gProtein: 42gFedt: 4gMættet fedt: 1gNatrium: 4290mgKalium: 447mgFibre: 11gSukker: 4gCalcium: 74mgJern: 19mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    18 kommentarer til “Ciabattabrød”

    1. Når nu man ikke må ælte, så er røremaskinen helt udelukket ikke? Og kan den evt koldhæves?

      Svar
      • Hej Gitte.
        Røremaskinen behøver du bestemt ikke. Dejen skal kun røres let sammen så alt melet er vådt.
        Vi har ikke prøvet at koldhæve, hvorfor vil du gerne det?
        Brødet bliver super lækkert og smagfuldt efter en hævetid på 7-9 timer ved stuetemperatur 🙂
        Mvh Tina

        Svar
    2. 5 stars
      Tak for opskriften. Er netop afprøvet med manitoba mel… mums det smagte og piftede spaghetti kødsovsen op! dejligt nemt og simpelt.

      Svar
      • Hej Mette
        Dejligt at høre – Vi bruger også ofte manitoba, det fungerer bare rigtig godt.

        Svar
      • Hej Janna
        Tak for din tilbagemelding, vi er glade for at du synes om brødet 🙂
        Med Venlig Hilsen Tina

        Svar
    3. Glæder mig til at bage dette i aften til vores spaghetti bolognese 😄
      Et lille tip til at dække dejen under hævning er at bruge en skål med lidt højde og så sætte en engangs badehætte over, – dem men typisk får på hoteller osv.
      De lukker stramt til om skålen og hæver “op” sammen med dejen, sikkert pga gæringen der foregår.

      Svar
      • Hej Karin

        Super tip! Det er hermed givet videre til andre.

        Håber dit brød blev super lækkert, det er skønt til en god bolognese.

        God dag
        Mvh Tina

        Svar
      • Hej Mia

        Nej vores bagepapir bliver altså også ret mørkt når brødet bliver bagt. Vi bager det også nogen gange direkte på en pizzasten eller et bagestål med lidt mel under og springer bagepapiret over. Det kan du prøve hvis du har lyst! Håber dit brød blev godt?

        Mvh Tina

        Svar
      • Hej Kirsten.

        Det kan du i princippet godt. Når det så er sagt, så er dejen meget blød, så jeg tror det vil være svært at pensle den.
        Du må næsten prøve dig frem 🙂

        Med venlig hilsen.

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
      • Hej Marianne.

        Det er maxtid med den nævnte mængde gær og sukker. Du kan stille den på køl og dermed forlænge hævetiden, eller skrue ned for mængden af gær og sukker.

        Håber det giver mening 🙂

        Med venlig hilsen

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
    4. Ser virkelig lækkert ud, det skal prøves! Kan jeg bruge tipo 00 mel?
      Min ovn går kun til 250 grader, hvor længe skal det så bages?
      Mvh Annemette

      Svar
      • Hej Annemette

        Så vil jeg tro at brødet skal have 5-10 minutter længere. Du kan holde øje med farven og banket brødet under bunden, det skal lyde hult når det er færdigbagt.

        God fornøjelse med bagningen.
        Mvh Tina

        Svar
    4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.