Madformadelskere / Bagværk / Brød / Pull apart hvidløgsbrød

Pull apart hvidløgsbrød

/5

1 time 40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

1 time 40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det her brød er bare lækkert! Det er nemt at lave, blødt og saftigt inden i, og sprødt og lækkert på toppen. Måske har du set de virale videoer af et lignende brød på de sociale medier, her får du vores version af det populære pull apart hvidløgsbrød.

pull apart hvidløgsbrød med persille brækket i stykker på skærebræt.

Nemt hvidløgsbrød med persille

Det startede med at jeg så en video af den sjove måde at forme brødet her på Instragam. Det skulle jeg selvfølgelig prøve!

Da vi allerede har en super god opskrift på Hvidløgsbrød med urter, tilpassede jeg den opskrift, og formede brødet på denne måde.

Det var overraskende nemt, og så smagte det helt fantastisk.

Toppen på brødet bliver sprødt og knasende, og med et blødt og saftigt indre med alt den gode hvidløgssmør. Mums!

Det skal du altså prøve at lave derhjemme, det vil du ikke fortryde.

det populære hvidløgsbrød fra sociale medier brækket i stykker på skærebræt.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Mælk – Jeg bruger mælk i dejen, hvis du ikke tåler det, kan du også erstatte det med vand.

Hvedemel – Det er en god ide at bruge hvedemel med et højt proteinindhold når du skal bage brød. Så får du den bedste struktur og hævning i brødet. Gå efter en proteinprocent på minimum omkring 12% hvis du kan finde det.

Persille – Jeg kommer persille i min hvidløgssmør, fordi det smager virkelig godt, og så er det også smukt med lidt grønt i brødet. Vil du hellere bruge en anden krydderurt eller helt springe det over, så gør du bare det.

Alternative ingredienser

  • Prøv også at lave brødet med timian, basilikum, purløg eller en blanding af forskellige krydderurter.

Hvordan laver man pull apart hvidløgsbrød?

Det her brød er virkelig nemt, og det tager heller ikke så lang tid at lave.

Først skal du lave dejen. Det er en helt almindelig gærdej, som laves ved at opløse gær i lunt mælk, og tilsætte salt og sukker. Derefter skal der hvedemel i, og så skal dejen bare æltes virkelig godt, og derefter skal den have lov til at hæve.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord. Smør den med en blanding af blødt smør, presset hvidløg og hakket persille, og skær den så ud med en pizzaskærer eller en skarp kniv.

Læg alle stykkerne ovenpå hinanden, og stil dem op på højkant i en brødform der er smurt med smør.

Lad brødet efterhæve i cirka en halv time, og varm i mens ovnen op.

Sæt brødet i ovnen, og bag det i 15-18 minutter til det er gyldent og sprødt på toppen og gennembagt.

Server gerne brødet lunt, og bræk stykker af det ved bordet.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvidløgsbrød der lige er kommet ud af ovnen og stadig er i brødformen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bage brødet på forhånd?

Ja det kan du fint gøre. Det smager virkelig lækkert når det stadig er lidt lunt, så prøv at vent så længe du har mulighed for. Det er dog stadig lækkert når det også er kølet af.


Andre hjemmebagte brød du måske vil synes om

servering af pull apart hvidløgsbrød på træbræt, så man selv kan brække det fra hinanden ved bordet.

Tips og Tricks

  • Brug røremaskinen
    • Dejen her skal æltes rigtig godt for at få den rette struktur, så derfor anbefaler jeg at du bruger en røremaskine til at ælte den på. Du kan nok godt gøre det i hånden, men det kræver nogle gode hænder at ælte så længe.

Serveringsforslag

  • Server brødet som tilbehør til sommerens grillmad.
  • Server som tilbehør til efterårets og vinterens gode gryderetter eller suppe.

Elsker du at prøve virale opskrifter fra Sociale Medier?

Prøv også vores opskrift på Fladbrød med hytteost eller Pasta med bagt feta og tomater

krummen på brødet er svampet og fyldt med den lækre hvidløgs/persillesmør.

Opskrift på nemt hvidløgs/persillebrød

Her får du vores opskrift på et nemt og lækkert brød, som virkelig også smager af noget. Vi elsker at spise det til både grillmad, supper og gryderetter, og hele familien synes det er sjovt at brække det fra hinanden ved bordet.

Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften på vores version af det lækre pull apart hvidløgsbrød.

pull apart hvidløgsbrød med persille brækket i stykker på skærebræt.
Ingen stemmer endnu

Pull apart hvidløgsbrød

Lækker og saftigt hvidløgsbrød med persille og masser af god smag. Brødet er nemt at lave, og man brække stykker af det ved bordet. Genialt til pastaretter, supper eller gryderetter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 brød
Kalorier 1912 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 325 g hvedemel

Hvidløgs/persillesmør:

  • 80 g smør, blødt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl persille

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken let i mikroovnen så den er lillefingervarm.
    2 dl mælk
  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
    25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig. 
    325 g hvedemel
  • Lad dejen hæve lunt i 30 minutter mens du går videre med kryddersmørret.

Hvidløgs/kryddersmør

  • Kom blødt smør, hakket persille og presset hvidløg i en skål. Rør det sammen til en ensartet hvidløgssmør med en gaffel.
    80 g smør, 1 dl persille, 2 fed hvidløg

Formning af brødet

  • Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud til en rektangel på cirka 25×45 cm.
  • Smør hvidløgs/persillesmørret ud i et jævnt lag på dejen.
  • Skær dejen ud i 6×3 stykker. Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv.
  • Smør en brødform på cirka 12×23 cm med sprayfedt eller smør.
  • Læg stykkerne af dej med hvidløgssmør ovenpå hinanden, og stil dem på højkant i brødformen.
  • Dæk brødet med et viskestykke, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 225 grader.
  • Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Serveres lunt eller afkølet.

Se video til opskriften


Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 1912kcalKulhydrater: 275gProtein: 47gFedt: 70gMættet fedt: 42gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 18gTransfedt: 3gKolesterol: 178mgNatrium: 2993mgKalium: 1430mgFibre: 14gSukker: 16gA-vitamin: 10832IUC-vitamin: 135mgCalcium: 487mgJern: 22mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.