Lækker og saftigt hvidløgsbrød med persille og masser af god smag. Brødet er nemt at lave, og man brække stykker af det ved bordet. Genialt til pastaretter, supper eller gryderetter.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet40 minuttermin
Antal 1brød
Ingredienser
Dej:
2dlmælk
25ggær
1tsksalt
1tsksukker
325ghvedemel
Hvidløgs/persillesmør:
80gsmør, blødt
2fedhvidløg
1dlpersille
Sådan gør du
Dej
Lun mælken let i mikroovnen så den er lillefingervarm.
2 dl mælk
Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.
325 g hvedemel
Lad dejen hæve lunt i 30 minutter mens du går videre med kryddersmørret.
Hvidløgs/kryddersmør
Kom blødt smør, hakket persille og presset hvidløg i en skål. Rør det sammen til en ensartet hvidløgssmør med en gaffel.
80 g smør, 1 dl persille, 2 fed hvidløg
Formning af brødet
Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud til en rektangel på cirka 25x45 cm.
Smør hvidløgs/persillesmørret ud i et jævnt lag på dejen.
Skær dejen ud i 6x3 stykker. Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv.
Smør en brødform på cirka 12x23 cm med sprayfedt eller smør.
Læg stykkerne af dej med hvidløgssmør ovenpå hinanden, og stil dem på højkant i brødformen.
Dæk brødet med et viskestykke, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 225 grader.
Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.