Hjem » Bagværk » Hvidløgsbrød med urter

Hvidløgsbrød med urter

Det er sæson for grillmad, og det betyder også lækre madbrød som tilbehør. Dette hvidløgsbrød med urter smager helt fantastisk, det er smukt at se på, og så er det nemt at lave. Læs med her og se hvordan du laver det lækreste madbrød med hvidløg og krydderurter.

flettet hvidløgsbrød med urter

Skønt brød til grillmad

Vi elsker hvidløgsbrød herhjemme. Og vi elsker krydderurter, vi har nemlig en masse skønne i haven.

Dette madbrød med hvidløg og krydderurter er blevet en ny favorit til grillmaden. Det er nemlig både virkelig lækkert og så er det nemt at lave. Tilmed ser det fantastisk ud når det kommer på bordet.

Vi har her brugt persille, purløg, timian og koriander, men du kan bruge en blanding af de krydderurter du allerbedst selv kan lide eller måske dem du har i haven. Om foråret er det fantastisk at lave med ramsløg for eksempel.

Brødet er snoet, og det ser fantastisk flot ud, men det giver altså også noget til smagen og teksturen. Det giver nemlig flager af sprødt brød i kanten, og det er helt fantastisk at brække fra hinanden og dyppe i en god pesto eller en Tzatziki.

snoet hvidløgsbrød med persille, purløg, timian og koriander

Ingrediensnoter

Krydderurter – Her kan du bruge en god blanding af de urter du bedst kan lide. Vi har her brugt en blanding af persille, purløg, koriander og timian. Heldigvis har vi mange krydderurter i haven, så vi gik bare ud og plukkede en god håndfuld.

Hvidløg – I sådan et madbrød hører der hvidløg til. Mængden er her meget afbalanceret, du kan med fordel tilføre mere hvis du virkelig elsker hvidløgssmagen.

Hvordan laver man hvidløgsbrød med urter?

Det første du skal gøre er at lave dejen. Det er hurtigt klaret hvis du har en røremaskine til rådighed. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve i 30 minutter.

Derefter rulles dejen ud til en rektangel og smørres med hvidløgs/kryddersmør. Dejen rulles til en roulade, som deles på midten og snos sammen.

Det færdigsnoede brød skal nu efterhæve inden det skal bages.

Når det er bagt er det klar til at servere.

Se den fulde opskrift med billeder af hvordan du snor brødet længere nede på siden her.

snoet hvidløgsbrød med krydderurter

Ofte stillede spørgsmål

Kan hvidløgsbrødet fryses ned?

Ja du kan sagtens fryse det færdige hvidløgsbrød ned. Kom det i en frysepose og så i fryseren.

Kan jeg lave brødet med færdigkøbt kryddersmør?

Ja det kan du sagtens gøre. Hvis du ikke vil købe mange forskellige slags krydderurter, kan du nøjes med for eksempel persille, det giver en skøn smag.

Andre madbrød du måske vil synes om

flettet hvidløgsbrød med urter

Opskrift på det bedste madbrød med hvidløg

Her får du vores opskrift på et smukt og lækkert snoet hvidløgsbrød med masser af havens krydderurter.

Det er nemt at lave, og så smager det helt fantastisk.

Prøv for eksempel at servere det som tilbehør til grillmaden eller som madbrød til en gryderet eller en suppe.

Hvis håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal servere et god hvidløgsflutes for familien.

flettet hvidløgsbrød med urter
5 fra 1 stemme

Hvidløgsbrød med urter

Opskrift på hvidløgsbrød med krydderurter
Det bedste madbrød med hvidløg og masser af krydderurter. Det er nemt at lave og det er det perfekte tilbehør til grillmad. Et hvidløgsflute er noget hele familien elsker, og du kan bruge de urter du allerbedst kan lide eller dem du har i haven.
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 40 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 brød
Kalorier 1953 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 325 g hvedemel

Hvidløgs/kryddersmør:

  • 80 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl blandede krydderurter

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken let i mikroovnen så den er lillefingervarm.
  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig. 
  • Lad dejen hæve lunt i 30 minutter mens du går videre med kryddersmørret.
    hvidløgsbrød - den lækreste opskrift på pull apart hvidløgsbrød

Hvidløgs/kryddersmør:

  • Kom smør, hakkede krydderurter og presset hvidløg i en skål. Rør det sammen til en ensartet hvidløgssmør med en gaffel.

Formning af brødet:

  • Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud til en rektangel på cirka ½ cm i tykkelsen.
    hvidløgsbrød med urter step 1
  • Smør hvidløgs/kryddersmørret ud i et jævnt lag på dejen.
    hvidløgsbrød med urter step 2
  • Rul dejen sammen fra den korte side til en roulade.
    hvidløgsbrød med urter step 3
  • Skær rouladen igennem på midten, men lad den sidde sammen i den ene ende.
    hvidløgsbrød med urter step 4
  • Sno de to ender sammen, og lad åbningerne i dejen vende opad. Tryk enderne godt sammen.
    hvidløgsbrød med urter step 5
  • Dæk brødet med et viskestykke, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 225 grader.
  • Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
  • Serveres lunt eller afkølet.

Nutrition

Serving: 1brødKalorier: 1953kcalKulhydrater: 271gProtein: 46gFedt: 76gMættet fedt: 45gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 3gKolesterol: 192mgNatrium: 3002mgKalium: 1101mgFibre: 13gSukker: 16gA-vitamin: 7599IUC-vitamin: 20mgCalcium: 488mgJern: 19mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brød med krydderurter, Brød til grillmad, Flettet brød med hvidløg, hjemmelavet hvidløgsbrød, Hvidløgsflute, Nemt tilbehør til grillmad, pull apart brød, Snoet brød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.