Det er sæson for grillmad, og det betyder også lækre madbrød som tilbehør. Dette hvidløgsbrød med urter smager helt fantastisk, det er smukt at se på, og så er det nemt at lave. Læs med her og se hvordan du laver det lækreste madbrød med hvidløg og krydderurter.
Skønt brød til grillmad
Vi elsker hvidløgsbrød herhjemme. Og vi elsker krydderurter, vi har nemlig en masse skønne i haven.
Dette madbrød med hvidløg og krydderurter er blevet en ny favorit til grillmaden. Det er nemlig både virkelig lækkert og så er det nemt at lave. Tilmed ser det fantastisk ud når det kommer på bordet.
Vi har her brugt persille, purløg, timian og koriander, men du kan bruge en blanding af de krydderurter du allerbedst selv kan lide eller måske dem du har i haven. Om foråret er det fantastisk at lave med ramsløg for eksempel.
Brødet er snoet, og det ser fantastisk flot ud, men det giver altså også noget til smagen og teksturen. Det giver nemlig flager af sprødt brød i kanten, og det er helt fantastisk at brække fra hinanden og dyppe i en god pesto eller en Tzatziki.
Mere bagværk
Ingrediensnoter
Krydderurter – Her kan du bruge en god blanding af de urter du bedst kan lide. Vi har her brugt en blanding af persille, purløg, koriander og timian. Heldigvis har vi mange krydderurter i haven, så vi gik bare ud og plukkede en god håndfuld.
Hvidløg – I sådan et madbrød hører der hvidløg til. Mængden er her meget afbalanceret, du kan med fordel tilføre mere hvis du virkelig elsker hvidløgssmagen.
Hvordan laver man hvidløgsbrød med urter?
Det første du skal gøre er at lave dejen. Det er hurtigt klaret hvis du har en røremaskine til rådighed. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve i 30 minutter.
Derefter rulles dejen ud til en rektangel og smørres med hvidløgs/kryddersmør. Dejen rulles til en roulade, som deles på midten og snos sammen.
Det færdigsnoede brød skal nu efterhæve inden det skal bages.
Når det er bagt lækkert gyldent, er det klar til at servere.
Se den fulde opskrift med billeder af hvordan du snor brødet længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens fryse det færdige hvidløgsbrød ned. Kom det i en frysepose og så i fryseren.
Ja det kan du sagtens gøre. Hvis du ikke vil købe mange forskellige slags krydderurter, kan du nøjes med for eksempel persille, det giver en skøn smag.
Andre madbrød du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Brug de krydderurter I bedst kan lide, og måske dem i allerede har i haven.
- Lav eventuelt et par brød af gangen, og frys det ene ned til en anden god gang.
Serveringsforslag
- Server brødet til grillmad på terrassen
- Spis til en dejlig suppe, for eksempel til suppe fra Toscana
Elsker du hjemmebagt brød som tilbehør til aftensmaden?
Prøv også vores opskrift på Pull apart hvidløgsbrød med mozzarella eller Pull apart hvidløgsbrød
Opskrift på det bedste madbrød med hvidløg
Her får du vores opskrift på et smukt og lækkert snoet hvidløgsbrød med masser af havens krydderurter.
Det er nemt at lave, og så smager det helt fantastisk.
Prøv for eksempel at servere det som tilbehør til grillmaden eller som madbrød til en gryderet eller en suppe.
Hvis håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal servere et god hvidløgsflutes for familien.
Hvidløgsbrød med urter
Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 325 g hvedemel
Hvidløgs/kryddersmør:
- 80 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1 dl blandede krydderurter
Sådan gør du
Dej:
- Lun mælken let i mikroovnen så den er lillefingervarm.2 dl mælk
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.325 g hvedemel
- Lad dejen hæve lunt i 30 minutter mens du går videre med kryddersmørret.
Hvidløgs/kryddersmør:
- Kom smør, hakkede krydderurter og presset hvidløg i en skål. Rør det sammen til en ensartet hvidløgssmør med en gaffel.80 g smør, 1 dl blandede krydderurter, 2 fed hvidløg
Formning af brødet:
- Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud til en rektangel på cirka ½ cm i tykkelsen.
- Smør hvidløgs/kryddersmørret ud i et jævnt lag på dejen.
- Rul dejen sammen fra den korte side til en roulade.
- Skær rouladen igennem på midten, men lad den sidde sammen i den ene ende.
- Sno de to ender sammen, og lad åbningerne i dejen vende opad. Tryk enderne godt sammen.
- Dæk brødet med et viskestykke, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 225 grader.
- Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
- Serveres lunt eller afkølet.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. juni 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Sprødt, saftigt og smagfuldt! Virkeligt nemt at lave!
Hej Jacob
Dejligt at høre at du kan lide brødet 😍 Det er også en af vores favoritter, fordi det er så nemt og bare smager godt!
Tak for din tilbagemelding!
Mvh Tina
Virkelig lækkert brød. Lavede det en dag med tomatsauce i også. Det var ikke et skidt valg😀
Hej Marianne
Tusind tak for din søde kommentar, og tippet med tomatsaucen er hermed givet videre til andre 🙂
Mvh Tina