Det bedste madbrød med hvidløg og masser af krydderurter. Det er nemt at lave og det er det perfekte tilbehør til grillmad. Et hvidløgsflute er noget hele familien elsker, og du kan bruge de urter du allerbedst kan lide eller dem du har i haven.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet40 minuttermin
Antal 1brød
Ingredienser
Dej:
2dlmælk
25ggær
1tsksalt
1tsksukker
325ghvedemel
Hvidløgs/kryddersmør:
80gsmør
2fedhvidløg
1dlblandede krydderurter
Sådan gør du
Dej:
Lun mælken let i mikroovnen så den er lillefingervarm.
2 dl mælk
Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt og sukker.
25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes på røremaskinen. Ælt ca. 10-15 minutter til dejen er glat og smidig.
325 g hvedemel
Lad dejen hæve lunt i 30 minutter mens du går videre med kryddersmørret.
Hvidløgs/kryddersmør:
Kom smør, hakkede krydderurter og presset hvidløg i en skål. Rør det sammen til en ensartet hvidløgssmør med en gaffel.
80 g smør, 1 dl blandede krydderurter, 2 fed hvidløg
Formning af brødet:
Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud til en rektangel på cirka ½ cm i tykkelsen.
Smør hvidløgs/kryddersmørret ud i et jævnt lag på dejen.
Rul dejen sammen fra den korte side til en roulade.
Skær rouladen igennem på midten, men lad den sidde sammen i den ene ende.
Sno de to ender sammen, og lad åbningerne i dejen vende opad. Tryk enderne godt sammen.
Dæk brødet med et viskestykke, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 225 grader.
Bag dit hvidløgsbrød i ovnen ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.