Madbrød af pestosnegle

Vi elsker at spise gode madbrød til vores aftensmad herhjemme. Sådan en friskbagt brød til en gang suppe eller en gryderet er bare så lækkert. I dag vil vi dele opskriften på et lækkert pestobrød med jer, det er et madbrød af pestosnegle, som man kan brække fra hinanden ved bordet. Læs med her og få vores opskrift.

Madbrød af pestosnegle bagt i fad

Sjove madbrød med god smag

Vi bager en god del af vores brød selv. Det er både sjovt og en del billigere end at købe de færdige løsninger. Især hvis man er glad for god kvalitet og handler i en af de dyre bagerforretninger. Der er altså mange penge at spare ved at gå i køkkenet selv.

Derudover er det jo mega sjovt at eksperimentere med forskellige brød, smage og udformninger, og det gør det jo også endnu sjovere at spise hvis det ser lidt spændende ud. Denne gang blev det til et lækkert pestobrød, som er et madbrød lavet af pestosnegle, som er bagt i et fad. Mums, vi elsker det alle 4, og hvis der er rester går de super godt i madpakken dagen efter.

Pestobrød man kan brække af ved bordet

Hvordan laver man madbrød af pestosnegle?

Det her madbrød er mega nemt at lave. Det er samme dej som vi bruger til vores madpakke-pestosnegle, pizzasnegle eller pølsehorn, så du kan nemt lave dobbelt portion af dejen og bruge den til andre ting også – Så er der også styr på madpakken dagen efter.

Til dette brød skal du bruge:

  • Æg
  • Letmælk
  • Gær
  • Sukker
  • Salt
  • Bageenzym, (reklamelink).
  • Hvedemel
  • Smør
  • Fyld: Pesto og parmesan

Først skal dejen laves. Mælk og æg piskes sammen, og gæren tilsættes. Tilsæt så sukker, salt, bageenzym og hvedemel, og ælt dejen i 5 minutter inden det bløde smør kommes i og æltes med.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, rul den ud, og smør den med pesto og drys med parmesan. Rul dejen til en pølse, skær den ud i 9 dele og læg dem i et fad beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve og bag dem så i cirka 20 minutter ved 200 grader. Vend brødet ud og lad det køle lidt af på en rist inden det serveres.

Brød lavet af pestosnegle med parmesan

Madbrød af pestosnegle opskrift

Her kommer vores opskrift på et super lækkert pestobrød. Det er sjovt at lave, og det smager forrygende. Server det gerne lunt, men sørg for at vend det ud af fadet eller formen du bager det i når det kommer ud af ovnen, ellers kan det blive blødt i bunden hvis dampen ikke kan slippe ud.

Madbrød af pestosnegle bagt i fad
5 fra 1 stemme

Madbrød af pestosnegle opskrift

Blød og lækkert pestobrød med parmesan
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t 20 min
Ret Madbrød
Køkken Dansk
Antal 18 snegle
Kalorier 149 kcal

Ingredienser

  • 1 æg
  • 185 g letmælk
  • 25 g gær
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 2,5 g bageenzym, (reklamelink), kan udelades men bidrager til en bedre hævning
  • 300 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt

Fyld:

  • 150 g pesto, rød eller grøn, evt. hjemmelavet
  • 30 g parmesan, fintrevet

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk sammen. Udrør gæren i væsken. Tilsæt så salt, sukker, bageenzym og til sidst mel. Ælt dejen på røremaskinen til den er sammenhængende, det tager cirka 5 minutter. Tilsæt så blødt smør i tern, og ælt igen. Denne gang skal dejen æltes 15-20 minutter indtil dejen slipper skålen og bliver glat og jævn.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring 1-1,5 timer.
  • Rul dejen ud på et bord drysset med rigeligt med mel, da dejen er ret blød. Dejen rulles ud til et kvadrat på cirka 40×40 cm.
  • Smør dejen med pesto og drys med parmesan. Rul herefter dejen sammen til en pølse. Skær 18 skiver af pølsen, og læg sneglene i 2 ovnfaste fade beklædt med bagepapir. Jeg bruger fade på 23×23 cm, og der kan være 9 snegle i hvert fad.
    Note: Af denne opskrift bliver der 2 brød med 9 snegle i hver. Du kan også vælge at komme sneglene i et større fad, og dermed lave et stort brød, eller at komme dem i en rund springform. Hvis der bliver snegle tilovers som ikke kan være i fadet, kan du bage dem 15 minutter i ovnen, og så er de perfekte til madpakken.
  • Lad brødene hæve i cirka 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 200 grader.
  • Bag de to brød i fadene ved 200 grader i cirka 20-25 minutter, eller de de er gyldne og gennembagte.
  • Tag brødene ud af fadene, og lad dem køle lidt af på en rist. Server dem lune som madbrød for eksempel som tilbehør til supper, gryderetter eller lasagne.

Nutrition

Serving: 1sneglKalorier: 149kcalKulhydrater: 17gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 3gKolesterol: 20mgNatrium: 271mgKalium: 49mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 315IUCalcium: 55mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Madbrød med pesto, Madsnegle, Pestobrød med parmesan, Pestosnegle med parmesan, Snegle med pesto og ost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg