Klassisk lasagne bolognese

Denne lasagne opskrift er super lækker og passer perfekt både perfekt til en børnefamilie pga. den dejlige runde smag, men også til en god middag med et godt glas rødvin.

Vi elsker lasagne herhjemme. Det er en af de retter vi får igen og igen – det er nemlig både en livret for de voksne og for børnene. Derfor er den tit på madplanen her hos os.

Vi kan godt finde på at afvige lidt fra opskriften, måske tilføje lidt flere grøntsager eller noget i den stil, men hvis vi rigtig skal forkæle os selv og smovse, så holder vi os gerne til den helt klassiske lasagne opskrift. Den er bare en vinder hver eneste gang.

Vi køber som regel mornaysaucen færdig, for at spare tid og undgå for meget stress i ulvetimen. Hvis vi har god tid kan vi dog godt finde på at lave hjemmelavet morneysauce, men vi synes nu at den man køber på kartoner er ganske fin, og smager godt til det her formål.

Opskrift på den bedste klassiske lasagne bolognese

Lasagne opskrift

Her er vores bud på en lækker familievenlig lasagne. Lasagnen er meget velegnet til at fryse hvis man ikke får spist hele portionen, eller hvis man vil have nem mad i en travl hverdag.

Hvis du er lidt i tidspres og ikke har fået sat lasagnesovsen over i ordenlig tid, kan du spare noget tid ved at koge sovsen i trykkoger. I stedet for at koge 2-3 timer i gryden, kan du give den 45 min i trykkogeren, og på den måde lave en hurtig lasagne.

Opskrift på den bedste klassiske lasagne bolognese
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Lasagne bolognese opskrift

Nem og familievenlig på den gode måde!
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword Simremad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 45 minutter
Portioner 6 personer

Ingredienser

Kødsovs:

  • Olivenolie
  • 300 g bacon
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2 L rødvin
  • 1,5 L oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1/2 tsk muskatnød fintrevet
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber

Til samling:

  • 2 kart. morneysovs
  • 1 pk lasagneplader
  • 100 g grana padano ost

Fremgangsmåde

Kødsovs:

  • Baconen skæres ud i fine tern og steges i en tykbundet gryde i en smule olivenolie. 
  • Alle grøntsager hakkes fint og tilsættes. Det hele steges i ca. 10 min. Det hakkede oksekød tilsættes og steges til kødet er brunet af. 
  • Hakkede tomater tilsættes sammen med tomatkoncentrat, rødvin, bouillon, krydderrierne og sukker og det hele koges på svag varme i 2-3 timer. Den sidste time tages låget af gryden for at sovsen tykner lidt.

Samling

  • Der kommes et lag sovs i bunden af et fad, efterfulgt af en passende mængde mornay sovs fordelt ud over sovsen. Herefter rives ost ud over, hvorefter processen gentages ca. 6 gange eller efter ønske. 
  • Lasagnen afsluttes med et lag kødsovs, mornaysovs og masser af revet padano ost. Lasagnen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.
  • Lad lasagnen stå og trække 5 minutter efter den kommer ud af ovnen, inden den serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Spagetti bolognese eller Spagetti med kødboller

Tilbehør til lasagne

Vi spiser typisk lasagnen med en grøn salat og et dejligt brød til. Det kan være hjemmebagte flutes som disse. Meget mere behøver man faktisk ikke, og jo så selvfølgelig et godt glas rødvin. Det hører sig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares