Denne lasagne opskrift er super lækker og passer perfekt både perfekt til en børnefamilie pga. den dejlige runde smag, men også til en god middag med et godt glas rødvin.
Vi elsker lasagne herhjemme. Det er en af de retter vi får igen og igen – det er nemlig både en livret for de voksne og for børnene. Derfor er den tit på madplanen her hos os.
Vi kan godt finde på at afvige lidt fra opskriften, måske tilføje lidt flere grøntsager eller noget i den stil, men hvis vi rigtig skal forkæle os selv og smovse, så holder vi os gerne til den helt klassiske lasagne opskrift. Den er bare en vinder hver eneste gang.
Vi køber som regel mornaysaucen færdig, for at spare tid og undgå for meget stress i ulvetimen. Hvis vi har god tid kan vi dog godt finde på at lave hjemmelavet morneysauce, men vi synes nu at den man køber på kartoner er ganske fin, og smager godt til det her formål.

Lasagne opskrift
Her er vores bud på en lækker familievenlig lasagne. Lasagnen er meget velegnet til at fryse hvis man ikke får spist hele portionen, eller hvis man vil have nem mad i en travl hverdag.
Hvis du er lidt i tidspres og ikke har fået sat lasagnesovsen over i ordenlig tid, kan du spare noget tid ved at koge sovsen i trykkoger. I stedet for at koge 2-3 timer i gryden, kan du give den 45 min i trykkogeren, og på den måde lave en hurtig lasagne.

Lasagne bolognese opskrift
Ingredienser
Kødsovs:
- Olivenolie
- 300 g bacon
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 4 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser hakkede tomater
- 1/2 L rødvin
- 1,5 L oksebouillon
- 2 laurbærblade
- 1/2 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
Til samling:
- 2 kart. morneysovs
- 1 pk lasagneplader
- 100 g grana padano ost
Sådan gør du
Kødsovs:
- Baconen skæres ud i fine tern og steges i en tykbundet gryde i en smule olivenolie.
- Alle grøntsager hakkes fint og tilsættes. Det hele steges i ca. 10 min. Det hakkede oksekød tilsættes og steges til kødet er brunet af.
- Hakkede tomater tilsættes sammen med tomatkoncentrat, rødvin, bouillon, krydderrierne og sukker og det hele koges på svag varme i 2-3 timer. Den sidste time tages låget af gryden for at sovsen tykner lidt.
Samling
- Der kommes et lag sovs i bunden af et fad, efterfulgt af en passende mængde mornay sovs fordelt ud over sovsen. Herefter rives ost ud over, hvorefter processen gentages ca. 6 gange eller efter ønske.
- Lasagnen afsluttes med et lag kødsovs, mornaysovs og masser af revet padano ost. Lasagnen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.
- Lad lasagnen stå og trække 5 minutter efter den kommer ud af ovnen, inden den serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også: Spaghetti bolognese eller Spagetti med kødboller
Tilbehør til lasagne
Vi spiser typisk lasagnen med en grøn salat og et dejligt brød til. Det kan være hjemmebagte flutes som disse. Meget mere behøver man faktisk ikke, og jo så selvfølgelig et godt glas rødvin. Det hører sig til.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️