Populært:

Madformadelskere / Grill / Grillet kød, fisk og fjerkræ / Reverse seared oksecuvette

Reverse seared oksecuvette

5

/5

1 time 45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftig, rosa og mør som smør. Det er sådan en reverse seared oksecuvette skal være. Serveret med en cremet hjemmelavet Sauce Bearnaise og sprøde pommes frites, så bliver det ikke meget bedre! Læs med her i opskriften og se hvordan du laver den bedste oksecuvette på grill.

reverse seared oksecuvette skåret i skiver på skærebræt

Sommergrillerier

Jeg elsker at starte grillerne op i løbet af sommeren, det er så hyggeligt når man kan sidde ude på terrassen og følge med i det hele. Men det er heldigvis ikke kun om sommeren at vi griller hjemme hos os, det er hele året! Og sådan skal det være. Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med oksekød, og skal jeg vælge en udskæring som den bedste, så falder valget uden tvivl på Culotte, det kan bare noget!

Men “lillebroren” til culotten, cuvetten er faktisk heller ikke så dårlig. Men der er selvfølgelig forskel. De kommer fra forskellige dele på oksen, der er begge saftige og møre med en god smag og de egner sig rigtig godt til at grille. I dag er det “lillebror” Og når jeg siger sådan, så er det faktisk mest prisen jeg hentyder til, cuvetten er en tand billigere en culotteudskæringen, men kan smage mindst lige så godt.

Når du skal vælge en cuvette i køledisken, så gå efter en med god fedtmarmorering i kødet, jævnt lag fedt på overfladen og uden alt for mange sener på bagsiden. Så burde du være godt hjulpet på vej. Hvis du vil være helt sikker på et stykke smørmørt kød, så kan du købe dem online hos rigtig mange kødgrossister.

Når jeg laver cuvette på grillen, så er det normalt min træpillegrill jeg fyrer op i, den kan bare noget med tilberedningen og smagen af det man griller. Når det så er sagt, så kan du altså sagtens lave dem på gas og kul også, eller for den sags skyld en el-grill.

Tilbehøret skal selvfølgelig også være i orden, så en omgang sprøde Pommes Frites og dertil en hjemmerørt Sauce Bearnaise, og måske lige lidt fine ærter til.

Jeg håber I får mod på at kaster jer ud i reverse seared oksecuvette, det er det hele værd.

skærebræt med perfekt grillet cuvettesteg

Ingrediensnoter

Oksecuvette – Find en på omkring 1300 g. Gå efter mærker som Supreme, Velsmag, eller et lignende kvalitetsstempel.

Salt & peber – Salt og peber, meget mere behøver man ikke. Krydderierne skal ikke overdøve den lækre smag af kødet.

Olivenolie – Olivenolien er bare en binder for salt og peber.

Hvordan laver man reverse seared oksecuvette?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver en reverse seared oksecuvette på grillen. Du skal bruge et stegetermometer eller tilsvarende for at kunne holde øje med kernetemperaturen under tilberedningen.

Grillen skal være sat op til indirekte varme til at starte med, så kødet bliver tilberedt langsomt.

Den forberedte cuvette gnides i en smule olie og dernæst salt og peber efter smag. Placer en temperatursonde i den tykkeste del af cuvetten og kom den på den forvarmede grill.

Tilbered nu cuvetten ved indirekte varme til den ønskede kernetemperatur er nået. Tag cuvetten af, og lad den trække utildækket i mens grillen varmes op til høj direkte varme. Når grillen er helt varm brunes cuvetten hurtigt af på alle sider og stilles derefter til at trække utildækket til skal severes.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

færdigstegt cuvette der hviler på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester?

Rester kan opbevares på køl i op til 3 dage eller de kan fryses ned.

Kan rester af cuvette fryses ?

Ja, det kan det. Skær det i skiver og kom det i en lufttæt beholder. Frys det derefter ned.

Kan jeg bruge andet end salt og peber?

Ja, du kan bruge alt fra hvidløg til en god barbecueblanding.

Hvad kan man bruge rester af cuvette til?

Man kan bruge resterne til en salat, eller man kan stege det på panden sammen krydderier og bruge det i tortillas.

Andre grillretter du måske vil synes om

reverse seared oksecuvette på træskærebræt

Tips og tricks til opskriften

  • Tag cuvetten ud af køleskabet en halv times tid før den skal grilles.
  • Prøv med andre krydderier.
  • Mariner stegen i rødvin natten over, det giver en rigtig lækker smag til kødet.
  • Husk at lade den trække utildækket i mindst 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
  • Hold øje med kernetemperaturen, den skal gerne være 56 grader når man tager den af grillen første gang. Slut-kernetemperaturen efter den er brunet af, skal være omkring 58 grader.

Serveringsforslag

Elsker du at grille?

Prøv også vores opskrift på Flanksteak på grill, som også er et lækkert stykke oksekød at grille.
cuvettesteg lavet med reverse sear metoden
oksecuvette lavet på grillen

Opskrift på perfekt tilberedt cuvette på grill

Her får vores opskrift på reverse seared oksecuvette på grill. Server den som en lækker menu sammen med sprøde pommes frites, grønne ærter og Sauce Bearnaise for familie eller venner.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal have tændt op i grillen.

reverse seared oksecuvette skåret i skiver på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Reverse seared oksecuvette

Opskrift på reverse seared oksecuvette
Lækker måde at tilberede en dejlig cuvettesteg på. Ved at bruge denne metode får du en perfekt rosastegt steg, som smager skønt med pommes frites eller andre kartofler og en god bearnaise sauce.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 342 kcal

Ingredienser

  • 1300 g oksecuvette
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag cuvetten ud fra køl en halv times tid inden den skal på grillen. Skyl den i koldt vand og dup den derefter tør med køkkenrulle.
    1300 g oksecuvette
  • Puds den for sener og fedt på bagsiden og rids fedet på oversiden i tern eller diagonalt, dog uden at skære ned i kødet. Gnid den i olie og derefter i groft salt og peber efter smag.
    Salt, Peber, Olivenolie

Grillen forvarmes til 125 grader sat op til indirekte varme.

  • – Hvis du skal grille på en kul eller gas grill benyttes en røgboks, eller røg flis under tilberedningen for at give cuvetten et strejf af røg.
    – Benytter du en træpillegrill kommer der røg helt af sig selv.
  • Cuvetten kommes nu på grillen og der placeres en temperatursonde i den tykkeste del. Alternativt kan man tjekke temperaturen undervejs med et almindeligt stegetermometer.
  • Grill nu cuvetten til kernetemperaturen er 56 grader. Når temperaturen er nået, tages kødet af grillen og stilles til siden på et skærebræt eller lignende. Lad være med at dække den til eller pakke den ind. Varm nu grillen op til højeste varme.
    – Griller du på en kulgrill kan du 15-20 minutter før cuvetten tages af varme en portion kul op i en grill starter, så du hurtigt kan hæve varmen.
  • Når grillen er helt varm brunes cuvetten hurtigt af over direkte varme. Når den er brunet af stilles den utildækket på et skærebræt og skal nu trække i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
    – Husk at skære skiverne på tværs af kødfibrene.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 342kcalProtein: 45gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 141mgNatrium: 244mgKalium: 696mgCalcium: 52mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.