Hjem » Alle opskrifter » Ribeye på grill

Ribeye på grill

Medium stegt, saftig og mør som smør. Det er sådan en ribeye på grill skal være. En ribeye er efter min mening en af de bedste bøffer man kan få, og tilberedt på grillen, så bliver det bare ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan man griller den perfekte bøf på grillen, så læs med her og få vores opskrift.

perfekt rosa ribeye på grill skåret i skiver med hel grilllet ribeye bøf i baggrunden

Den bedste bøf på grillen

Nu starter den! Grillsæsonen er over os, og den gamle grill bliver støvet af klargjort til sommerens grilleventyr. Der er så meget lækkert man kan grille, men en af favoritterne er helt klart en god bøf. En grillet ribeye er i min verden den bedste bøf man kan få, specielt hvis man finder en med god fedtmarmorering. Og at der er fedt i, er faktisk vigtigt! Det er fedtet der giver den gode smag, så når du kigger bøffer i køledisken, så gå efter dem med lidt fedt i kødet.

Flammegrillet bøf lyder umiddelbart for nogen lidt voldsomt, men det gør faktisk ikke noget at flammerne får lov til at “kysse” bøffen under tilberedningen. Det er med til at fremhæve grillsmagen, og give den der klassiske smag af grill som vi alle elsker.

Men hvordan griller man så bedst en ribeye? Jo, der er faktisk flere måder at gøre det på.

  • Reverse sear: Bøffen tilberedes ved lav indirekte varme til kernetemperaturen er nået. Herefter brunes den af over direkte meget høj varme. Den her måde at tilberede en bøf på er velegnet til træpillegrill hvor der også kommer røg, der giver en god smag til kødet. Man kan også sagtens laver reverse sear på en kuglegrille eller en gasgrill.
  • Direkte varme: Det er nok den mest anvendte metode. Her grilles bøffen over den direkte varme. Fedtet der drypper ned i kullene, eller på flavorizer bars på gasgrill og giver grillsmagen til kødet. Metoden kræver lidt mere kontrol med kødet, så det ikke bliver overtilberedt. Bøfferne vendes flere gange undervejs.
  • Direkte/Indirekte varme: Bøffen brunes af ved ved høj varme. Efterfølgende tilberedes den til kernetemperatur ved lav indirekte varme.

Fælles for de her metoder at grille en bøf på, er at det godt kan betale sig at bruge et stegetermometer til at følge med i kernetemperaturen på bøffen. På den måde sikrer man at bøffen får den helt rigtige tilberedning.

To mediumstegte ribeye bøffer på grill

Ingrediensnoter

Ribeye – Gå efter bøffer med en god fedtmarmorering. God tykkelse på bøffen, er med til at den ikke bliver tilberedt før den er brunet ordentligt af.

Salt og peber – Jeg synes at salt og peber skal være udgangspunktet. Når det så er sagt, så kan hvidløg, rosmarin og en god klat smør også løfte smagen.

Sådan griller du en ribeye

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du griller den perfekte ribeye.

Du kan finde den fulde opskrift med mine fortrukne metoder nederst på siden.

Bøfferne tages ud af køleskabet en halv time inden de skal grilles. Herefter forvarmes grillen. Bøfferne krydres, og herefter grilles bøfferne over den direkte varme til de er brunet af. Efter følgende flyttes bøfferne væk fra den direkte varme og tilberedningen fortsættes til den ønskede kerne temperatur er nået.

Bøffer bør trække utildækket i ca. 5 minutter efter de er tages af grillen.

Server den grillede ribeye med dit favorit tilbehør.

Grillet ribeye bøf skåret i skiver

Andre grill retter du måske vil synes om

To ribeye på grill der ligger på skærebræt den ene er skåret i skiver

Opskrift på grillet ribeye-bøf

Her kommer vores opskrift på hvordan du griller den perfekte ribeye steak. Du vælger den metode du synes bedst om, og så er det bare om at komme i gang. Du skal bruge et godt stegetermometer til alle 3 metoder. Jeg vil anbefale dig at anskaffe et trådløst stege termometer det er nemmere at arbejde med og man skal ikke stikke i bøffen flere gange.

perfekt rosa ribeye på grill skåret i skiver med hel grilllet ribeye bøf i baggrunden
4 fra 2 stemmer

Ribeye på grill

Opskrift på hvordan man griller den perfekte ribeye. En ribeye steak skal være medium tilberedt, mør og saftig, og så skal den serveres med lidt godt tilbehør. En grillet ribeye er bare guf!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 625 kcal

Ingredienser

  • 2 stk ribeye, cirka 300 gram pr stk.
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

Tilberedning over direkte/indirekte varme:

  • Grillen forvarmes til 300 grader.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
    rå ribeye bøffer på skærebræt
  • Bøfferne drysses med salt og peber efter smag. Grillristen pensles med olie så bøffen ikke brænder fast. Man kan bruge et stykke køkkenpapir dyppet i olie.
  • Efterfølgende kommes bøfferne på grillen og brunes af over den direkte varme ca. 1-2 minutter på hver side. Efterfølgende flyttes bøfferne væk fra den direkte varme og temperaturen skrues ned. Bøfferne grilles nu færdige over indirekte varme (med lukket låg) til kernetemperaturen er 54-55 grader.
  • Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen. Lad bøfferne hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.

Tilberedning med Reverse sear metoden (velegnet til træpillegrill):

  • Grillen forvarmes til 125 grader.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
  • Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
  • Kom bøfferne på grillen (indirekte varme). Tilbered nu bøfferne til kernetemperaturen er ca. 53 grader. Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen, og der skrues op til højeste varme.
    bøffer tilberedes ved lav indirekte varme
  • Når grillen er helt varm Kommes bøfferne på den meget varme grill og brunes nu af ca. 1 – 2 minutter på hver side.
  • Når bøfferne er brunet kort af tages de af grillen og skal nu hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.

Tilberedning over direkte varme:

  • Grillen forvarmes til 300 grader, Sat op til direkte varme.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
  • Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
  • Kom nu bøfferne på grillen over direkte varme og grill dem ca. 1 minut på den ene side. Bøfferne drejes 90 grader og grilles igen 1 minut på samme side. Gentag processen for den anden side. Sådan drejes, vendes og grilles bøffen til kerne temperaturen er mellem 54-55 grader.
    – En Ribeye steak på ca. 300 g., skal have ca. 6-7 minutter på grillen.
  • Når bøffen har fået den ønskede kernetemperatur tages de af grillen, og skal herefter hvile i ca. 5 minutter inden de serveres.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 625kcalKulhydrater: 1gProtein: 60gFedt: 42gMættet fedt: 19gKolesterol: 183mgNatrium: 350mgKalium: 811mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 48IUCalcium: 23mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med oksekød, Bøf på grill, Grill, Grillet oksekød, Grillmad, rib-eye på grill, Ribeye bøf, ribeye på gasgrill, Ribeye på grill
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.