Madformadelskere / Alle opskrifter / Ribeye på grill

Ribeye på grill

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Medium stegt, saftig og mør som smør. Det er sådan en ribeye på grill skal være. En ribeye er efter min mening en af de bedste bøffer man kan få, og tilberedt på grillen, så bliver det bare ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan man griller den perfekte bøf, så læs med her og få vores opskrift.

perfekt rosa ribeye på grill skåret i skiver med hel grilllet ribeye bøf i baggrunden

Den bedste bøf på grillen

Nu starter den! Grillsæsonen er over os, og den gamle grill bliver støvet af klargjort til sommerens grilleventyr. Der er så meget lækkert man kan grille, men en af favoritterne er helt klart en god bøf.

En grillet ribeye er i min verden den bedste bøf man kan få, specielt hvis man finder en med god fedtmarmorering. Og at der er fedt i, er faktisk vigtigt! Det er fedtet der giver den gode smag, så når du kigger bøffer i køledisken, så gå efter dem med lidt fedt i kødet.

Flammegrillet bøf lyder umiddelbart for nogen lidt voldsomt, men det gør faktisk ikke noget at flammerne får lov til at “kysse” bøffen under tilberedningen. Det er med til at fremhæve grillsmagen, og give den der klassiske smag af grill som vi alle elsker.

Men hvordan griller man så bedst en ribeye? Jo, der er faktisk flere måder at gøre det på.

  • Reverse sear: Bøffen tilberedes ved lav indirekte varme til kernetemperaturen er nået. Herefter brunes den af over direkte meget høj varme. Den her måde at tilberede en bøf på er velegnet til træpillegrill hvor der også kommer røg, der giver en god smag til kødet. Man kan også sagtens laver reverse sear på en kuglegrille eller en gasgrill.
  • Direkte varme: Det er nok den mest anvendte metode. Her grilles bøffen over den direkte varme. Fedtet der drypper ned i kullene, eller på flavorizer bars på gasgrill og giver grillsmagen til kødet. Metoden kræver lidt mere kontrol med kødet, så det ikke bliver overtilberedt. Bøfferne vendes flere gange undervejs.
  • Direkte/Indirekte varme: Bøffen brunes af ved ved høj varme. Efterfølgende tilberedes den til kernetemperatur ved lav indirekte varme.

Fælles for de her metoder at grille en bøf på, er at det godt kan betale sig at bruge et stegetermometer til at følge med i kernetemperaturen på bøffen. På den måde sikrer man at bøffen får den helt rigtige tilberedning.

To mediumstegte ribeye bøffer på grill

Ingrediensnoter

Ribeye – Gå efter bøffer med en god fedtmarmorering. God tykkelse på bøffen, er med til at den ikke bliver tilberedt før den er brunet ordentligt af og har fået en god stegeskorpe.

Salt og peber – Jeg synes at salt og peber skal være udgangspunktet. Når det så er sagt, så kan hvidløg, rosmarin og en god klat smør også løfte smagen.

Sådan griller du en ribeye

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du griller den perfekte ribeye.

Bøfferne tages ud af køleskabet en halv time inden de skal grilles. Herefter forvarmes grillen. Bøfferne krydres, og herefter grilles bøfferne over den direkte varme til de er brunet af. Efter følgende flyttes bøfferne væk fra den direkte varme og tilberedningen fortsættes til den ønskede kerne temperatur er nået.

Bøffer bør trække utildækket i ca. 5 minutter efter de er tages af grillen.

Server den grillede ribeye med dit favorit tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Grillet ribeye bøf skåret i skiver

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan forbereder jeg bøfferne inden de skal grilles?

Det er vigtigt at tage kødet ud af køleskabet cirka 30 minutter før det skal grilles, så det kan få lidt temperatur. Sådan får du en mere jævn stegning af dine bøffer. Derudover skal de krydres med salt og peber inden de skal på grillen.

Hvor lang tid skal ribeye bøffer grilles?

Tilberedningstiden afhænger af tykkelsen på bøffen, hvilken temperatur den har når den kommer på grillen og ikke mindst hvordan du vil have den stegt. Derfor er det også en god ide at bruge et stegetermometer for at sikre den rigtige kernetemperatur når du tager bøffen af.

Andre grill retter du måske vil synes om

bøffer tilberedes ved lav indirekte varme

Tips og tricks til opskriften

  • Brug et stegetermometer når du griller! også selvom det er bøffer. Det er den måde du kan få en perfekt tilberedning hver eneste gang.
  • Husk at lade kødet ligge ude en halv times tid inden det skal på grillen, og husk også at lade det hvile efter tilberedning. Her skal det ligge utildækket, så glem alt om at pakke den ind i staniol. Gør du det, vil bøffen fortsat tilberede, og du risikerer at den bliver overtilberedt.

Serveringsforslag

Leder du efter en ekstra god bøf til en særlig lejlighed?

Prøv at se vores opskrift på Wagyu ribeye med ben
To ribeye på grill der ligger på skærebræt den ene er skåret i skiver

Opskrift på grillet ribeye-bøf

Her kommer vores opskrift på hvordan du griller den perfekte ribeye steak. Du vælger den metode du synes bedst om, og så er det bare om at komme i gang.

Du skal bruge et godt stegetermometer til alle 3 metoder. Jeg vil anbefale dig at anskaffe et trådløst stege termometer det er nemmere at arbejde med og man skal ikke stikke i bøffen flere gange.

perfekt rosa ribeye på grill skåret i skiver med hel grilllet ribeye bøf i baggrunden
5 fra 3 stemmer

Ribeye på grill

Opskrift på ribeye på grill
Sådan griller du den perfekte ribeye. En ribeye steak skal være medium tilberedt, mør og saftig, og så skal den serveres med lidt godt tilbehør. En grillet okse-steak er bare guf!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 625 kcal

Ingredienser

  • 2 ribeye bøffer, cirka 300 gram pr stk.
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

Tilberedning over direkte/indirekte varme:

  • Grillen forvarmes til 300 grader.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
    2 ribeye bøffer
    rå ribeye bøffer på skærebræt
  • Bøfferne drysses med salt og peber efter smag. Grillristen pensles med olie så bøffen ikke brænder fast. Man kan også bruge et stykke køkkenrulle dyppet i olie.
    Salt, Peber
  • Efterfølgende kommes bøfferne på grillen og brunes af over den direkte varme ca. 1-2 minutter på hver side. Efterfølgende flyttes bøfferne væk fra den direkte varme og temperaturen skrues ned. Bøfferne grilles nu færdige over indirekte varme (med lukket låg) til kernetemperaturen er 54-55 grader.
  • Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen. Lad bøfferne hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.

Tilberedning med Reverse sear metoden (velegnet til træpillegrill):

  • Grillen forvarmes til 125 grader.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
  • Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
  • Kom bøfferne på grillen (indirekte varme). Tilbered nu bøfferne til kernetemperaturen er ca. 53 grader. Når kernetemperaturen er nået tages bøfferne af grillen, og der skrues op til højeste varme.
    bøffer tilberedes ved lav indirekte varme
  • Når grillen er helt varm Kommes bøfferne på den meget varme grill og brunes nu af ca. 1 – 2 minutter på hver side.
  • Når bøfferne er brunet kort af tages de af grillen og skal nu hvile utildækket i ca. 5 minutter inden de serveres.

Tilberedning over direkte varme:

  • Grillen forvarmes til 300 grader, Sat op til direkte varme.
  • Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter får de skal grilles.
  • Grillristen smøres op med olie inden bøfferne kommes på. Bøfferne krydres med salt og peber efter smag.
  • Kom nu bøfferne på grillen over direkte varme og grill dem ca. 1 minut på den ene side. Bøfferne drejes 90 grader og grilles igen 1 minut på samme side. Gentag processen for den anden side. Sådan drejes, vendes og grilles bøffen til kerne temperaturen er mellem 54-55 grader.
    – En Ribeye steak på ca. 300 g., skal have ca. 6-7 minutter på grillen.
  • Når bøffen har fået den ønskede kernetemperatur tages de af grillen, og skal herefter hvile i ca. 5 minutter inden de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 625kcalKulhydrater: 1gProtein: 60gFedt: 42gMættet fedt: 19gKolesterol: 183mgNatrium: 350mgKalium: 811mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 48IUCalcium: 23mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. april 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.