Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Hovedretter / Wagyu ribeye med ben på grill

Wagyu ribeye med ben på grill

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Wagyupusher.dk.

Verdens bedste bøf skal selvfølgelig på grillen! Wagyu ribeye med ben er den nye favorit, og den smager bare godt! Serveret med noget helt simpelt tilbehør, og så ellers bare nydelsen af den mest møre, saftige bøf du kan forstille dig. Hvis du vil se hvordan du tilbereder en wagyu ribeye med ben på grillen, så læs med her og få vores opskrift.

wagyu ribeye med ben på grill skåret i skiver på skærebræt

3 på stribe

Vi har igennem de seneste uger haft et samarbejde med Wagyupusher kørende. Det startede med en wagyu ribeye, så blev det til wagyu flap meat, og som finalen, nu en wagyu ribeye på ben. Jeg er for at sige det mildt, virkelig imponeret over wagyu kød. Det har fuldstændigt rykket min opfattelse af hvad godt kød er. Smagen, strukturen og den mørhed man får i wagyu kød, er uden sammenligning med noget andet.

Men hvorfor skal man bruge så mange penge på kød? Jo, det skal man fordi den oplevelse må man ikke snyde sig selv for. Og er man som mig glad for en god bøf, så spar hellere op lidt længere, og giv dig selv en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er ikke sidste gang jeg får wagyu, det er helt sikkert!

Smagen på wagyu-kød kommer jeg til at huske i lang tid, jeg er dybt imponeret over hvor intens en umamismag det kød kan have, og hvor mørt og saftigt det er. Og hvordan skal du så tilberede det?

På grillen selvfølgelig! Vi er jo grillmennesker, men det er smag og behag. Man skal have styr på sine temperaturer, og have et godt stegetermometer. Så kan det ikke gå helt galt. Hvis du ikke vil kaste dig ud i tilberedning på grill, så ligger der på wagyupusher.dk nogle rigtig fine videoer af hvordan man tilbereder deres produkter på panden.

Her på bagkanten af wagyu-eventyret (vi håber selvfølgelig der kommer en fortsættelse snarest 😜), så er jeg glad for at tilberedningerne gik godt. Det er et dyrt stykke kød at ødelægge, men hey! det gik jo godt hele vejen igennem.

Her til finalen havde vi inviteret mine forældre ned på en smagsprøve. De var meget imponerede, og sagde at det var en kæmpe oplevelse, som de aldrig havde regnet med at de skulle få.

Det var faktisk ret sjovt at give mine forældre en madoplevelse man ikke lige får hver dag, og at mennesker sætter pris på den mad man tilbereder er altid helt fantastisk at opleve.

wagyu ribeye på ben skåret ud på skærebræt

Ingrediensnoter

WAGYU RIBEYE MED BEN – MBS 4-5, her snakker man om fedtmarmorering på en skala der går til 12. Den kan købes lige her.

Hvordan laver man wagyu ribeye med ben på grill?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver verdens bedste bøf på grillen. Her i opskriften er bøffen tilberedt efter reverse sear-metoden, det vil sige at den er tilberedt ved lav varme til at starte med og derefter brunet af.

I min opskrift anvender jeg en træpillegrill, der afgiver røg under hele tilberedningen. Hvis du have det samme på en gas-, eller kulgrill, skal du anvende en røgboks med røgsmuld, eller flis.

Du kan finde den fule opskrift nederst på siden.

På en forvarmet grill placeres bøffen væk fra varmekilden, så den tilberede stille og roligt. Når du er halvvejs ved den ønskede kernetemperatur vendes bøffen og tilberedningen fortsætter til den ønskede kernetemperatur er nået.

Bøffen tages så af grillen, der nu varmes op til højeste varme. Kom en pande på grillen under opvarmningen, jeg plejer at bruge en jernpande, der tåler grill.

Når pande og grille er helt varme, kommes smør, hvidløg samt krydderurter på panden, bøffen vendes i det krydrede smør, inden den for kraftig direkte varme brunes af på begge sider.

Når bøffen er brunet af, tages den af grillen hvorefter den skal trække utildækket før den skæres ud og serveres.

wagyu bøf af ribeye med ben på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange personer er en ribeye med ben til?

Hos Wagyupusher siger de at sådan et stykke på 1,1 kg er passende til 2-3 personer. Vi var 4 personer til at spise det, og vi fik alt det kød vi kunne spise. Så jeg vil sige et sted mellem 2-4 personer vil sådan et stykke passe til alt efter hvor meget tilbehør du serverer til.

Hvad skal man servere til wagyu ribeye?

Vælg noget simpelt tilbehør, så kommer kødet rigtig til sin ret. En god pesto og lidt grøntsager og måske en portion flødekartofler så er det helt perfekt.

Andre opskrifter du måske vil synes om

skiver af wagyu ribeye på grill

Opskrift på grillet ribeye på ben

Her får du vores opskrift på en perfekt grillet wagyu ribeye på ben. Det er et super lækkert og mørt stykke kød med masser af smag.

Vi elsker at grille kød, fordi det bare giver denne her fantastisk grillsmag. Det super lækre wagyukød bliver efter vores mening endnu bedre efter en tur på grillen. Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i det, og prøve vores opskrift.

wagyu ribeye med ben på grill skåret i skiver på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Wagyu ribeye med ben på grill

Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dk
Opskrift på Wagyu flat meat på grill
Her får du et mørt og lækkert stykke wagyu ribeye med ben lavet på grillen. Vores opskrift er lavet på en træpillegrill, men du kan sagtens bruge samme metode på din almindelige gasgrill. Server den med let og enkelt tilbehør, og glæd familien med en fantastisk bøf.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 508 kcal

Ingredienser

  • 1,1 kg Wagyu Bone Ribeye MBS 4-5
  • 50 g smør
  • ½ stk hvidløg
  • Frisk timian, eller anden frisk krydderurt efter smag
  • Salt, efter smag
  • Peber, stødt, efter smag

Sådan gør du

  • Kødet tages ud af køleskabet en halv times tid inden det skal på grillen.
    wagyu ribeye med ben klar til grillen
  • Grillen forvarmes til 125 grader sat op til indirekte varme.
    – Denne opskrift er lavet på en Weber Smokefire EX6 træpillegrill. Hvis du skal tilberede den på en gas eller kulgrill, skal du bruge en røgboks samt flis eller smuld, for at for den samme røgsmag.
    – Der er brugt Weber Academy blend træpiller under hele tilberedningen.
  • Kødet placeres på grillen væk fra varmekilden. Her tilberedes kødet til det har en kernetemperatur på ca. 27 grader.
    wagyyu ribeye på grillen tilberedes med reverse sear metoden
  • Vend nu bøffen og fortsæt tilberedningen til kernetemperaturen er 55 grader.
    halvt tilberedt wagyu ribeye med ben
  • Når kernetemperaturen er nået, tages kødet af grillen, lad det ligge utildækket og trække imens grillen varmer op.
  • Varm grillen op til høj varme, placer en pande på grillen under opvarmningen.
    – Jeg plejer at bruge en jernpande der tåler den høje varme.
  • Når pande og grill er helt varme, kommes smør samt hvidløg og frisk timian på panden. Lad det det bruse op og vend derefter bøffen i det krydrerede smør og kom den derefter over den direkte varme. Krydder med salt og peber. Brun hurtigt bøffen af på begge sider til den har fået en lækker gylden farve.
    wagyu ribeye grilles ved direkte varme
  • Når bøffen er brunet af, tages den af grillen og skal nu trække utildækket i Ca. 15 minutter.
  • Når bøffen har trukket, skæres benet fra og bøffen skæres i skiver og serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 508kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 38gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 149mgNatrium: 193mgKalium: 550mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 426IUC-vitamin: 3mgCalcium: 24mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.