Populært:

Wagyu Ribeye på grill

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Wagyupusher.dk.

En gang imellem så er der smagsoplevelser, der er ud over det sædvanlige, og en wagyu ribeye på grill, er bestemt af de helt specielle! Saftig, helt fantastisk mør og med en smag der ikke kan sammenlignes med noget andet kød. Det er sådan jeg vil beskrive den perfekte grillede wagyu steak. Hvis du vil se hvordan du tilbereder en wagyu bøf på grill, så læs med her.

wagyu ribeye på grill med chimichurri og peberfrugter i olie

One steak to rule them all!

Jeg har aldrig før nu smagt wagyu kød, og jeg må indrømme at jeg er overrasket over smag og struktur, sammenlignet med almindeligt kød. Vi har i samarbejde med wagyupusher.dk smidt lidt forskelligt på grillen, og her i første opskrift kigger vi lidt nærmere på en Ribeye bøf MBS 6-7.

Kødet kommer i en kølekasse leveret direkte til døren, nemmere kan det jo egentlig ikke være. Kødet er ikke frossent når det kommer, men iskoldt og kan derfor smides i køleskabet hvor det kan holde sig 5 dage, eller man kan komme det i fryseren hvor det kan ligge i 4 måneder inden det skal spises. Det er sådan det kommer fra wagyupusher.dk, og det fungerer bare!

I mine øjne er en ribeye den bedste bøf man kan få. Der er masser af smag i det fedtmarmorerede kød, og i en wagyu ribeye er der bare skruet op for det hele! Det er uden tvivl den bedste bøf jeg nogensinde har smagt, og jeg kan kun anbefale Jer at prøve det. Det er ikke billigt, men det er alle pengene værd, og du må ikke snyde dig selv for den oplevelse det er at sætte tænderne i så mørt og lækker et stykke kød.

MBS betegnelsen jeg har nævnt herover, dækker over fedtmarmoreringen i kødet. Den går fra 1 til 12, så her er der altså tale om en ribeye der ligger ca. midt på skalaen. Selvom den i rå tilstand umiddelbart ser meget fed ud, så er det slet ikke den oplevelse man får når man spiser bøffen, og fedtet er det der giver meget af smagen til bøffen. Skær det væk du synes er for meget (Først efter den er tilberedt!!), men det fedt der sidder i selve kødet smelter simpelthen på tungen og skal være der.

Jeg håber i får lyst til at prøve at lave en wagyu ribeye på grill, jeg kommer helt sikkert til at gøre det igen! Til vores bøf spiste vi en chimichurri sauce og peberfrugter i olie. Til sådan en god bøf vil man gerne have den gode smag til at træde frem, og det er derfor vigtigt at finde noget tilbehør der ikke overdøver smagen. Sødmen fra peberfrugterne og den friske lidt syrlige sauce passer super godt til det smagfulde kød.

Wagyu ribeye steak grillet og serveret med chimichurri

Ingrediensnoter

Wagyu Ribeye bøf MBS 6-7 – En bøf er nok til 2 personer. Jeg vil anbefale at servere den med et let tilbehør, så det er bøffen der er centrum og ikke bliver overdøvet af alt for kraftige smage. Bøfferne kan købes her.

Hvordan laver man Wagyu Ribeye på grill?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du tilbereder den perfekte wagyu ribeye på grill. Jeg vil helst have den medium rare, og det er også sådan de fleste anbefaler man tilbereder sit wagyukød.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Vi bruger det der hedder reverse seared metoden til at stege bøffen. På den forvaremede grill placeres bøffen over indirekte varme med et stegetermometer i, så man kan holde øje med kernetemperaturen. Tilbered nu bøffen ved lav varme til den ønskede kernetemperatur er nået. Herefter tages bøffen af grillen og skal nu hvile i mens grillen varmer op til høj varme.

En pande eller eller lignende egnet til grill placeres på grillen og varmer med op. Når grillen er helt varm kommes smør, olie, rosmarin samt hvidløg på panden, smørret bruses af og herefter vendes bøffen i smørret, inden den brunes af over direkte varme på begge sider.

Lad nu bøffen hvile utildækket inden den skæres ud og serveres.

udskåret ribeye steak af wagyu med kniv ved siden af på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål til wagyu ribeye på grill

Hvor meget kød skal man beregne pr person?

Kødet smager af rigtig meget, og derfor spiser man ikke nær så meget som man ellers vil gøre. Vi kan normalt godt spise en 350 grams bøf hver, men når det er Wagyu som denne, så er vi to personer om en bøf på 350 gram. Med lidt godt simpelt tilbehør og en wagyu ribeye skåret i skiver behøver man ikke meget mere.

Hvad skal kernetemperaturen på en Wagyu Ribeye være?

Vi vil helst have bøffen medium rare – derfor tager vi bøffen af når kernetemperaturen er 50 grader. Herefter bliver den brunet af på en brandvarm grill, og temperaturen vil stige et par grader yderligere. Vil du have den mere rare end her, kan du tage bøffen af ved 45 grader, og vil du have den mere medium kan du give bøffen til 56 grader. Vi anbefaler ikke at du går meget højere op i temperatur end det.

Kan man stege en Ribeye på en panden i stedet for på grillen?

Ja det kan man sagtens. Wagyupusher.dk har lavet en rigtig fin tilberedningsvideo til hvordan du kan stege din Wagyu Ribeye på panden. Du finder deres video her.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

Wagyu ribeye steak på skærebræt skåret i skiver

Opskrift på grillet wagyu ribeye steak

Her kommer vore opskrift på den perfekte bøf på grill, en wagyu ribeye MBS 6-7. Her er masser af velsmag, og den perfekte struktur i kødet. Hvis du vil have et perfekt resultat hver gang, så skal du prøve vores opskrift på en wagyu ribeye på grill.

wagyu ribeye på grill med chimichurri og peberfrugter i olie
5 fra 2 stemmer

Wagyu Ribeye på grill

Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dk
Opskrift på perfekt tilberedt grillet Wagyu Ribeye
Denne opskrift er lavet med reverse sear-metoden hvor bøffen ved lav indirekte varme tilberedes til kernetemperatur, og efterfølgende brunes af ved høj varme.
– Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere, så benyt et stegetermometer for præcis tilberedning.
Bøffen er tilberedt på en Weber EX6 Smokefire træpillegrill. Her bliver der under tilberedningen tilført røgsmag fra træpillerne. Dette kan også gøres på en gasgrill, her benytter man en røgboks og røgsmuld eller flis, hvis man vil tilføre røgsmag.
– Bøffen kan naturligvis også tilberedes uden røg helt traditionelt over direkte varme. Her vil det også være en god ide at bruge et stegetermometer, for at få den ønskede stegning.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 483 kcal

Ingredienser

  • 350 g Wagyu Ribeye MBS 6-7
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 30 g smør
  • 2 spsk olie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg, hakket groft

Sådan gør du

  • Bøffen tages ud af køleskabet en halv times tid før den skal på grillen.
  • Grillen forvarmes til 120 grader sat op til indirekte varme.
  • Stik et stegetermometer i bøffen så det sidder i center. Herefter placeres bøffen på den forvarmede grill.
  • I den første del af tilberedningen går vi efter en kernetemperatur på 50 grader. Så er bøffen tilberedt medium rare. Når bøffen er halvvejs til de 50 grader vendes den.
  • Info om kernetemperatur:
    Jeg foretrækker en wagyu ribeye tilberedt til medium rare, men hvis du ikke er til en meget rød bøf, så skal du vælge en højere kernetemperatur. Tag bøffen af når den har nået den ønskede kernetemperatur. Det er vigtigt at bøffen får lov til at hvile utildækket inden den brunes af. Under afbruningen vil temperaturen stige 1-2 grader yderligere.
    – Rare – 45 grader.
    – Medium rare – 50 grader.
    – Medium – 56 grader.
  • Når kernetemperaturen på 50 grader er nået, tages bøffen af grillen og placeres utildækket på en tallerken. Varm grillen op til højeste varme. På en Smokefire er det 315 grader.
    – Placer en støbejernspande, eller en pande der kan tåle høj varme på grillen og varm den med op.
  • Efter ca. 10-15 minutter er grillen varmet helt op og er meget varm. Kom smør, olie, rosmarin hvidløg på panden og lad det bruse op.
  • Vend derefter hurtigt bøffen på panden i smørret, og kom den derefter på grillen over direkte varme. Brun den af ca. 1 – 1,5 minut på hver side.
  • Tag derefter bøffen af og og lad den hvile utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Noter

Bøffen i opskriften var ca. 3 cm i tykkelsen. Tilberedningstiden kan variere alt efter tykkelsen på din bøf. Brug et stegetermometer for præcis tilberedning.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 483kcalKulhydrater: 1gProtein: 35gFedt: 38gMættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 139mgNatrium: 198mgKalium: 482mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 416IUC-vitamin: 1mgCalcium: 20mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Wagyu Ribeye på grill”

  1. Jeg har kulgrill og kan ikke bruge ovennævnte metode, men det løser jeg på følgende måde:

    Fuld smæk på grillen – der skal være ekstrem varme på kullene, som lægges i den ene side af grillen.
    Herefter steges bøffen direkte over kullene i 1 minut per side og derefter lægges bøffen væk fra kullene og får indirekte varme resten af tiden. Sæt et stegetermometer i bøffen og tag af grillen ved 49-50 grader kernetemperatur. Lad hvile i 15 minutter inden servering.
    OBS: Hvis bøffen kun er 2 cm tyk, så er den færdig inden du når at hente en ny kold øl i køleskabet, så gå ikke fra grillen overhovedet! Bedste er at stege en bøf på 3 cm eller tykkere.

    Svar
    • Hej Flemming.

      Fint med en beskrivelse af hvordan du opnår samme resultat på en kulgrill.
      Det er altid spændende at høre hvordan andre kommer frem til de gode resultater 🙂
      Jeg vil lave den på en helt traditionel kulgrill næste gang der lander sådan en bøf her på adressen, og så kommer der selvfølgelig en tilføjelse til opskriften.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.