Populært:

Oksecuvette på grill

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Rosastegt oksecuvette på grill. Næst efter culotte, så er cuvettesteg et af de hele stykker kød jeg sætter mest pris på. Serveret sammen med en god kartoffelsalat, eller sprøde pommes frites og en god sauce bearnaise, så er det rigtig hyggemad! Det er ikke svært at lave en perfekt grillet cuvette!

Oksecuvette på grill - Nem opskrift på perfekt grillet cuvettesteg

Hyggemad på grillen

Jeg elsker rødt kød, og specielt når det bliver lavet på grillen. Sådan har vi alle 4 det faktisk, ja egentlig også Lasse-hunden.

Når der står cuvettesteg på menuen, så er det som regel op til en weekend, eller i weekenden. For mig er det rigtig hyggemad, specielt når et bliver serveret med en god salat, fritter og hjemmelavet bearnaise.

Hvad er så en cuvettesteg egentlig?

Cuvetten kan man vel kalde for culottens lillebror, den sidder fortil på låret, og er et godt billigere alternativ, til den noget dyrere culotteudskæring. Cuvettestegen er et super godt stykke kød, med masser af smag. Den minder meget om culotte i smag og struktur, og skal da også tilberedes på samme måde som culotten.

Cuvette på grill

Ingrediensnoter

Oksecuvette – Kan du få hos slagteren eller i supermarkedet.

Olivenolie – Brues til at smørre kødet ind i inden den krydres.

Hvidløg – Giver god smag til kødet.

Smør – Skal kun bruges hvis du vælger at lave din cuvette reverse sear.

Frisk rosmarin – Giver også en super god smag til kødet.

Hvordan laver man oksecuvette på grill?

Når jeg laver cuvette på grillen, så krydrer jeg den normalt kun med salt, peber, og en gang imellem lidt revet hvidløg og krydderurter. Jeg synes at det er synd at krydre den alt for meget, så man overdøver smagen af kødet. Når det så er sagt, så er det jo fuldstændigt frit, hvordan man ønsker at krydre den. Jeg er sikker på at en oksecuvette gnedet ind i en god rub også bliver rigtig god.

Oksecuvetten pudses for sener samt hinder på bagsiden, fedet på overfladen ridses og gnides derefter ind i en smule olie, og krydres derefter med salt og peber og evt. knust hvidløg og rosmarin.

Cuvetten kan tilberedes på flere forskellige måder.

Traditionel tilberedning:

Grillen forvarmes til 200 grader sat op til indirekte varme.

Cuvetten brunes af på alle sider over direkte varme inden den flyttes ind, og grilles videre ved indirekte varme. Cuvetten grilles herefter til kernetemperaturen er 56 grader. Den tages af grillen og trækker herefter ti minutter utildækket inden den skæres ud og serveres.

Reverse searing:

Reverse sear metoden er rigtig velegnet hvis du har en træpillegrill, men kan også anvendes på gas- og kulgrill.

Her forvarmes grillen/smokeren til 135 grader, hvorefter cuvettestegen røges/grilles ved svag indirekte varme, til kernetemperaturen er på 54 grader.

Cuvetten tages af og trækker i mens grillen varmer op til højste varme. Der placeres en støbjernspande på grillen. Kom smør på panden sammen med rosmarin og hvidløg og lad smørret bruse op. Nu vendes cuvetten i smørret inden den brunes af på alle sider over direkte varme 3-5 minutter, til kernetemperaturen er 56 grader.

Lad derefter cuvetten trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Reverse sear oksecuvette

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge culotte eller cuvette?

Det er smag og behag. Culotten er som udgangspunkt et mere mørt stykke kød, da det ikke er så aktiv en muskel som cuvetten. Når det så er sagt, så kan man sagtens være heldig at få fat i en rigtig mør og velsmagende cuvette. Og så er der den fordel ved cuvetten at den er langt billigere end culotten.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

Grillet cuvette

Tips og tricks til opskriften

  • Et stegetermometer er altafgørende når man skal grille oksekød så det bliver perfekt rosastegt. Derfor kan vi kun anbefale at du bruger et stegetermometer og måler kernetemperaturen under tilberedningen.

Serveringsforslag

Vil du servere en god sauce til din oksecuvette?

Når man nu har gjort sig den umage, at grille en lækker cuvette, så skal den også serveres med en god sauce til. Her er madelskernes forslag til 3 saucer der passer rigtig godt til en grillet okse- eller kalvecuvette.

Chimichurri – En lækker frisk Argentinsk sauce med masser af knald på smagen. Den passer rigtig godt til grillet oksekød og fisk.
Bearnaise – Den klassiske lækre fede sauce, passer rigtig godt til cuvettesteg serveret med lækre sprøde pommes frites.
Portvinssauce – Skal det være ekstra lækkert, så er en portvinssauce at anbefale. Server den til cuvetten sammen med Pommes fondant eller pommes Anna.
Færdigtilberedt cuvette
udskæring af cuvette

Opskrift på grillet cuvettesteg

Her kommer vores opskrift på den perfekte cuvette på grill. Server den sammen med sprøde pommes frites og en lækker salat til et godt glas rødvin.

Vi håber du får lyst at grille oksecuvette næste gang du starter grillen op. Det er med garanti noget din familie vil sætte pris på.

Oksecuvette på grill - Nem opskrift på perfekt grillet cuvettesteg
5 fra 10 stemmer

Oksecuvette på grill

Opskrift på oksecuvette på grill
Perfekt rosastegt grillet cuvettesteg, som du kan servere med lækre kartofler, sauce og salat. Det er rigtig hyggemad, som du kan servere for gæster eller familien.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 651 kcal

Ingredienser

  • 1 oksecuvette, Ca. 1,2 kg
  • 1 tsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smør

Sådan gør du

Forberedelse

  • Inden kødet skal på grillen, Fjernes hinder og sener på bagsiden. Hvis der sidder en hinde over fedet på overfladen, så fjernes denne også dog uden at fjerne selve fedtet. Derefter ridses fedet, og cuvettestegen gnides med olie og krydres med salt og peber. Hvis du steger din cuvette på indirekte varme som første metode herunder, kan du med fordel gnide stegen ind i knust hvidløg og hakket rosmarin inden tilberedning.
    1 oksecuvette, 1 tsk olivenolie, Salt, Peber, Frisk rosmarin, 1 fed hvidløg
    Forberedelse af cuvettesteg

Indirekte varme på gas og kulgrill

  • Grillen forvarmes til ca. 200 grader sat op til indirekte varme.
    Cuvetten placeres på grillen, og grilles til kernetemperaturen ligger på 56 grader. Når kernetemperaturen er nået, tages cuvetten af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Den kan også afsluttende brunes af over direkte varme hvis den ikke har fået nok farve.

Reverse sear metoden

  • 1. Smokeren/gillen forvarmes til 135 grader, cuvetten røges/grilles ved indirekte varme, til kernetemperaturen er på 54 grader.
    2. Cuvetten tages af og trækker utildækket i mens grillen varmer op til høj varme.
    3. Der placeres en støbjernspande på grillen. Kom smør på panden sammen med rosmarin og hvidløg og lad smørret bruse op. Cuvetten vendes i smørret inden den grilles over direkte varme.
    4. Cuvetten brunes af på grillen på alle sider over direkte varme i 3-5 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader. Lad derefter cuvetten trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
    100 g smør

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 651kcalKulhydrater: 1gProtein: 62gFedt: 43gMættet fedt: 21gKolesterol: 249mgNatrium: 531mgKalium: 963mgSukker: 1gA-vitamin: 625IUC-vitamin: 1mgCalcium: 78mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. juli 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.