Oksecuvette på grill

Rosastegt oksecuvette på grill. Næst efter culotte, så er cuvettesteg på grill et af de hele stykker kød jeg sætter mest pris på. Serveret sammen med en god kartoffelsalat, eller sprøde pommes frites og en god sauce bearnaise, så er det rigtig hyggemad! Det er ikke svært at lave en perfekt grillet cuvette!

Oksecuvette på grill - Nem opskrift på perfekt grillet cuvettesteg

Hyggeaften med cuvette på grillen

Jeg elsker rødt kød, og specielt når det bliver lavet på grillen. Sådan har vi alle 4 det faktisk, ja egentlig også Lasse-hunden. Når der står cuvettesteg på menuen, så er det som regel op til en weekend, eller i weekenden. For mig er det rigtig hyggemad, specielt når et bliver serveret med en god salat, fritter og hjemmelavet bearnaise.

Cuvette på grill

Hvad er oksecuvette?

Cuvetten kan man vel kalde for culottens lillebror, den sidder fortil på låret, og er et godt billigere alternativ, til den noget dyrere culotteudskæring. Cuvettestegen er et super godt stykke kød, med masser af smag. Den minder meget om culotte i smag og struktur, og skal da også tilberedes på samme måde som culotten.

Reverse sear oksecuvette

Cuvette vs culotte?

Det er smag og behag. Culotten er som udgangspunkt et mere mørt stykke kød, da det ikke er så aktiv en muskel som cuvetten. Når det så er sagt, så kan man sagtens være heldig at få fat i en rigtig mør og velsmagende cuvette. Og så er der den fordel ved cuvetten at den er langt billigere end culotten.

Grillet cuvette

Hvordan laver man oksecuvette på grill?

Når jeg laver cuvette på grillen, så krydrer jeg den normalt kun med salt, peber, og en gang imellem lidt revet hvidløg og krydderurter. Jeg synes at det er synd at krydre den alt for meget, så man overdøver smagen af kødet. Når det så er sagt, så er det jo fuldstændigt frit, hvordan man ønsker at krydre den. Jeg er sikker på at en oksecuvette gnedet ind i en god rub også bliver rigtig god.

Her kommer en lille gennemgang af de ting jeg plejer at bruge, og fremgangsmåderne til de forskellige tilberedningsmetoder.

  • Oksecuvette
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløg
  • Smør, kun hvis du vælger at lave din cuvette reverse sear.
  • Frisk rosmarin

Oksecuvetten pudses for sener samt hinder på bagsiden, fedet på overfladen ridses og gnides derefter ind i en smule olie, og krydres derefter med salt og peber og evt. knust hvidløg og rosmarin.

Cuvetten kan tilberedes på flere forskellige måder.

Traditionel tilberedning af okseculotte på grill

Grillen forvarmes til 200 grader sat op til indirekte varme.

Cuvetten brunes af på alle sider over direkte varme inden den flyttes ind, og grilles videre ved indirekte varme. Cuvetten grilles herefter til kernetemperaturen er 56 grader. Den tages af grillen og trækker herefter ti minutter utildækket inden den skæres ud og serveres.

Færdigtilberedt cuvette

Reverse searing af oksecuvette

Reverse sear metoden er rigtig velegnet hvis du har en træpillegrill, men kan også anvendes på gas- og kulgrill. Her forvarmes grillen/smokeren til 135 grader, hvorefter cuvettestegen røges/grilles ved svag indirekte varme, til kernetemperaturen er på 54 grader.

Cuvetten tages af og trækker i mens grillen varmer op til højste varme. Der placeres en støbjernspande på grillen. Kom smør på panden sammen med rosmarin og hvidløg og lad smørret bruse op. Nu vendes cuvetten i smørret inden den brunes af på alle sider over direkte varme 3-5 minutter, til kernetemperaturen er 56 grader.

Lad derefter cuvetten trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.

udskæring af cuvette

Oksecuvette på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på den perfekte cuvette på grill. Server den sammen med sprøde pommes frites og en lækker salat til et godt glas rødvin. Vi håber du får lyst at grille oksecuvette næste gang du starter grillen op.

Oksecuvette på grill - Nem opskrift på perfekt grillet cuvettesteg

Oksecuvette på grill opskrift

Rosastegt grillet cuvettesteg
5 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Cuvettesteg, Grillet cuvette, Oksecuvette, Oksecuvette på grill, Reverse sear
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 1 time 15 minutter
Hviletid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk oksecuvette, Ca. 1,2 kg
  • 100 g smør
  • Rosmarin, frisk
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Forberedelse af cuvetten:
    Inden oksecuvetten skal på grillen, Fjernes hinder og sener på bagsiden. Hvis der sidder en hinde over fedet på overfladen, så fjernes denne også dog uden at fjerne selve fedtet. Derefter ridses fedet, og cuvettestegen krydres med salt og peber. Hvis du steger din cuvette på indirekte varme som første metode herunder, kan du med fordel gnide stegen ind i knust hvidløg og hakket rosmarin inden tilberedning.
  • Indirekte på gas og kulgrill:
    Grillen forvarmes til ca. 200 grader sat op til indirekte varme.
    Cuvetten placeres på grillen, og grilles til kernetemperaturen ligger på 56 grader. Når kernetemperaturen er nået, tages cuvetten af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    Den kan også afsluttende brunes af over direkte varme hvis den ikke har fået nok farve.
  • Tilberedning efter reverse sear metoden:
    1. Smokeren/gillen forvarmes til 135 grader, cuvetten røges/grilles ved indirekte varme, til kernetemperaturen er på 54 grader.
    2. Cuvetten tages af og trækker utildækket i mens grillen varmer op til høj varme.
    3. Der placeres en støbjernspande på grillen. Kom smør på panden sammen med rosmarin og hvidløg og lad smørret bruse op. Cuvetten vendes i smørret inden den grilles over direkte varme.
    4. Cuvetten brunes af på grillen på alle sider over direkte varme i 3-5 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader. Lad derefter cuvetten trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Næringsværdi

Kalorier: 651 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 62 g | Fedt: 43 g | Mættet fedt: 21 g | Kolesterol: 249 mg | Natrium: 531 mg | Kalium: 963 mg | Sukker: 1 g | A-vitamin: 625 IU | C-vitamin: 1 mg | Calcium: 78 mg | Jern: 5 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

God sauce til grillet oksecuvette

Når man nu har gjort sig den umage, at grille en lækker cuvette, så skal den også serveres med en god sauce til. Her er madelskernes forslag til 3 saucer der passer rigtig godt til en grillet okse- eller kalvecuvette.

  • Chimichurri – En lækker frisk Argentinsk sauce med masser af knald på smagen. Den passer rigtig godt til grillet oksekød og fisk.
  • Bearnaise – Den klassiske lækre fede sauce, passer rigtig godt til cuvettesteg serveret med lækre sprøde pommes frites.
  • Portvinssauce – Skal det være ekstra lækkert, så er en portvinssauce at anbefale. Server den til cuvetten sammen med Pommes fondant eller pommes Anna.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg