Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Short ribs på grill

Short ribs på grill

5

/5

8 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

8 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Møre som smør, og med en fantastisk lækker smag af røg. Short ribs på grill er en virkelig lækker spise og helt klart af de ting man bare skal prøve at lave på grillen. Serveret sammen med en grillet majskolbe, masser af smør og en lækker frisk salat, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvordan jeg laver de bedste short ribs på træpillegrill.

short ribs på grill

Sommer, sol og smokefire

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er glad for min Weber Smokefire (reklamelink).

Smagen af røg man får i maden er helt perfekt, og det er efterhånden sjældent at min gasgrill er i spil når der skal et stykke kød på grillen.

Sommeren nærmer sig, og det betyder for rigtig mange at grillerne bliver støvet af og taget frem. Jeg har da også de sidste dage kunne dufte grill, når jeg har været ud og lufte vores Newfoundlænder om aftenen. Det betyder at folk er i gang! Og så er det med at få prøvet en masse nye opskrifter af i løbet af grillsæsonen, så man ikke ender ud med pølser og kartoffelsalat hver gang.

Man må gerne udfordre sig selv, og give den en tand ekstra. De fleste supermarkeder er heldigvis begyndt at fange trenden, og bestiller en masse forskellige udskæringer hjem til kølediskene.

Low & slow, det er træpille grillens helt klare styrke. Og når man tilbereder kød der kræver lang tid for at blive møre, så er det virkelig nemt på en træpillegrill.

Stil temperaturen, fyld piller på, og så er det bare derudaf. Diverse stege, brisket, spareribs og her som i opskriften okse short ribs bliver bare bedre når man får smagen af røg med i spillet. Det er vel egentlig lidt som at lave mad over bål.

Short ribs er desværre ikke noget man finder i køledisken i det lokale supermarked, men noget man skal bede om hos slagteren. Det kræver lang tilberedningstid for at blive mørt, og selvom ventetiden er lang, så er resultatet det hele værd.

Jeg bruger ikke andet end salt og grov peber som krydderier når jeg laver shortribs, så er der ikke noget der overdøver den rene kødsmag, og sådan synes jeg at de bliver bedst.

Så ned til slagteren og bed om en omgang short ribs/tværreb, og så få fyret op i grillerne.

short ribs eller tværreb lavet på træpillegrill

Ingrediensnoter

Short Ribs / Tværreb – Du kan bede din lokale slagter om denne udskæring. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så har Mr. Beef (reklamelink) det på lager til bestilling online.

Salt/Peber – Jeg krydrer ikke short ribs med andet end kokkesalt og groft peber.

Æbleeddike – Æbleeddiken bruges som ingrediens i “marinaden”, der bruges til at holde kødet fugtigt under tilberedningen.

Æblejuice – Æblejuicen giver en dejlig sød æblesmag.

Salt / Sukker – Salt og sukker bruges til at balancere mopsaucen med.

Hvordan laver man short ribs på grill?

De bedste short ribs på grill tager tid at lave.

Her i min opskrift er de tilberedt på en træpillegrill. Det gør det meget nemmere at opretholde en konstant temperatur under tilberedningen, og samtidig kommer røgen af sig selv. Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver shortribs på træpillegrill.

På den forvarmede træpillegrill placeres de allerede forberedte short ribs. Låget på grillen lukkes. Når der er gået et par timer tjekkes benene første gang, og de sprayes samtidig med mopsauce. Herefter sprayes der hver time til man har ramt den ønskede kernetemperatur der bør ligge på omkring 92-93 grader.

Når kernetemperaturen helt inde ved benet er nået, tjekkes for mørhed med en kniv, den skal føles som at stikke i smør og der skal være meget lidt modstand. Derefter skal benene pakkes i slagterpapir, der kan købes online her (reklamelink). Bene kommes derefter i en køletaske eller en termokasse, hvor de skal ligge og trække i deres egens restvarme i ca. 30 minutter, inden de tages op og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Short ribs på grill på slagterpapir

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man shortribs?

Resterne kan opbevares på køl i et par dage, eller de kan fryses ned.

Kan jeg bruge andet end salt og peber som krydderi?

Ja, du kan bruge alle slags krydderier, det handler om at finde den smag man er mest til. Jeg foretrække den helt rene smag af kød.

Andre grillretter du måske vil synes om

Grillede short ribs eller tværreb på weber smokefire

Tips og tricks til short ribs på grill

 • Sørg for at finde en flamingokasse med låg eller køletaske frem. Benene bliver bare bedre af at trække/dampe i en halv times tid inden de serveres.
 • Lav mopsaucen dagen i forvejen og tilsæt krydderier, så den kan trække smag.
 • Hav tålmodighed! Det tager lang tid at lave de perfekte short ribs.

Serveringsforslag

Grillede short ribs på slagterpapir
lækre grillede short ribs eller tværreb

Opskrift på tværreb på træpillegrill

Her får du mit bud på hvordan du laver de bedste shortribs på grill. Low and slow all the way, det er sådan man for den bedste smag og de mest saftige ben.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og læg meget gerne en kommentar og fortæl os hvordan resultater blev.

short ribs på grill
5 fra 2 stemmer

Short ribs på grill

Opskrift på short ribs på grill
Her får du opskriften på de perfekte short ribs lavet på træpillegrill. Short ribs eller tværreb som det også hedder kan købes hos din slagter. Server de lækre ben med en grillet majskolbe og en bagt kartoffel eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 7 timer 45 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 8 timer 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 517 kcal

Ingredienser

 • 1,5 kg short ribs
 • 2 spsk salt, kokkesalt
 • 2 spsk peber, groft

Mopsauce:

 • 1 dl æbleeddike
 • 3 dl æblejuice
 • 2 spsk sukker
 • 2 spsk salt

Sådan gør du

 • Tænd for træpillegrillen og indstil temperaturen til 130 grader
  Her i opskriften er der brugt en Weber Smokefire EX6 træpille grill.
 • Forbered dine short ribs ved at fjerne hinden på bagsiden. Dette gøres let med en skarp kniv ved at løsne hinden i det ene hjørne og derefter trække den af.
  Short ribs eller tværreb kan tilberedes som en hel side ribs, eller som jeg har gjort skåret ud i enkelte stykker.
  Short ribs klar til krydring
 • I en skål blandes grov peber og kokkesalt sammen. Fordel blandingen på benene og stil dem til siden.
  Short ribs med salt og peber på
 • Alle ingredienserne til mopsaucen blandes i en skål og røres sammen til alt sukker og salt er opløst. Den kommes derefter på en sprayflaske.
 • Nu er det grilltid. Placer dine short ribs på øverste hylde på grillen og luk låget. Nu handler det om tålmodighed, det tager lang tid at lave de perfekte short ribs og man skal ikke åbne låget for meget undervejs.
  – Tjek første gang efter et par timer. Her sprayer du benene med mopsauce. Herefter plejer jeg at spraye dem hver time til de skal af grillen.
  Grillede short ribs eller tværreb på weber smokefire
 • Man skal går efter en kernetemperatur inde ved benet på omkring 92-93 grader. Så det er en rigtig god ide at benytte sig af de temperatursonder der følger med grillen.
  – Sonderne er også rigtig gode til at stikke i kødet og tjekke for mørhed. Når man rammer sluttemperaturen, skal der være meget lidt modstand. Det skal mest af alt føles som at stikke i smør.
 • Når kernetemperaturen er nået, og benene har fået en lækker bark, er det tid til at tage dem af og pakke dem i butcherpaper eller slagterpapir som det også kaldes. Det kan man købe online, og er rigtig godt man skal lave spareribs, short ribs og brisket.
 • Pak benene ind og kom dem i en flamingokasse, køletaske eller lignende. Her skal de ligge og trække i en halv times tid, før de er færdige og klar til servering.
 • Pak benene ud og server dem direkte på papiret de har været pakket ind i.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 517kcalKulhydrater: 10gProtein: 52gFedt: 28gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 12gKolesterol: 162mgNatrium: 570mgKalium: 1078mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 3IUC-vitamin: 1mgCalcium: 32mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

4 kommentarer til “Short ribs på grill”

 1. Tak for en rigtig god opskrift. Fulgte den slavisk i går, det var en stor succes. Læser ofte med her, og I skal have ros for grundighed 🙂

  Svar
  • Hej Jan.

   Tak for de rosende ord 🙂 Short ribs kræver lidt arbejde, men resultatet er det hele værd, og så er det jo også lidt hyggeligt at gå og passe dem på grillen 🙂

   God weekend!

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar
 2. Hej Rasmus

  Ville kaste mig ud i dette i morgen.

  Hvilken træpiller bruger du? Æble, bbq eller ?

  Mvh Morten

  Svar
  • Hej Morten.

   Jeg tror at jeg brugte Weber Academy blandingen da jeg lavede opskriften, men du kan sagtens bruge æble hvis du har dem liggende.
   Det er altid spændende at lave Short ribs, det tager tid, men hold nu op hvor det smager godt. Jeg plejer at lave en god syrlig salat til, gerne med nogle strimlede syltede agurker i, for at give lidt modspil til den kraftige røgsmag.

   Held og lykke med “projektet”

   De bedste hilsner

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.