Madformadelskere / Grill / St. Louis cut spareribs på grill

St. Louis cut spareribs på grill


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

St. Louis cut spareribs på grill, lavet på Weber Smokefire. Smørmøre, men stadig med en smule bid, fantastisk smag af røg, og en lækker sweet ‘n spicy barbecue sauce. Der er lidt arbejde i det, men det er det hele værd når det er spise tid! Hvis du vil lave de perfeke St. Louis cut spareribs på grill, så læs med her og få vores opskrift.

St. louis cut spareribs lavet på grill i weber smokefire

Hvad er St. Louis cut spareribs?

St. Louis cut udskæringen sidder nede mod maven af grisen, i modsætning til babyback der sidder oppe i mod rygraden. St. louis cut ribs er en mere kødfuld udskæring, der tit bliver brugt til BBQ-konkurrencer.

Prismæssigt ligger St. Louis cut i den dyre ende. Er St. Louis cut så pengene værd? Tja.. Man kan ikke komme uden om at de smager godt, mængden af kød på benene er større. Så skal man lige give den en tand ekstra når der kommer gæster, så er St. Louis cut ribs et rigtig godt bud på hvordan du kan imponere dem med dine grill evner.

St louis cut ribs efter 4 timer på grill

Hvor køber man St. Louis cut ribs?

Når du skal købe St. Louis cut spareribs, så kan du købe dem hos STEAK-OUT. De bliver leveret til døren i fin en kølekasse med is, og er ved at tø op når man modtager dem. Det er derfor også vigtigt at man ikke fryser dem ned igen, når de kommer med fragtmanden.

De spareribs man modtager er pænt trimmet til, så det eneste man umiddelbart skal gøre, er at fjerne hinden bagpå benene. Så er de klar til grillen.

Køb: St. Louis cut spareribs fra STEAK-OUT

Spareribs klar til at komme på grillen

Hvordan laver man St. Louis cut spareribs på grill?

Det perfekte bid. Rub, røgsmag, barbecuesauce, det skal alt sammen gå op i en højere enhed. Kødet skal være mørt og saftigt, men ikke så mørt at det hele falder fra benene når man tager det op. Men stadig så mørt at man let kan trække det fra benene når man tager en bid.

Det er en smagssag hvordan man laver St. Louis cut spareribs. Man kan sagtens tilberede dem med 3-2-1 metoden, og det bliver faktisk et rigtig godt resultat. Jeg er efter et par forsøg kommet frem til den her fremgangsmåde, og den virker for mig.

2 timer og 15 minutter på grillen med rub og røg, ca. 1 time i folie sammen med æblejuice, smør og brun farin, og til sidst 15 minutter på grillen hvor der smøres barbecuesauce på. Du skal bruge følgende:

  • St. Louis cut spareribs, 2 sider samt tilbehør burde række til 4 personer.
  • Rub til spareribs, jeg blander min egen rub til spareribs.
  • Smør
  • Brun farin
  • Æblejuice
  • Barbecuesauce, den laver jeg også selv. Du kan finde opskriften her.
St louis cut ribs på weber smokefire

Grillen/smokeren forvarmes til 130 grader. Hvis der grilles med kul eller gas, skal der bruges røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Jeg bruger en blanding af, æble og hickory træpiller, det giver en fin smag.

Hinden på bagsiden af benene løsnes i det ene hjørne og trækkes af og benene drysses efterfølgende på begge sider med den ønskede rub. Benene placeres nu i grillen /smokeren og røges/grilles i ca. 2 timer. Når der er gået ca. 2 timer pakkes benene i folie, jeg plejer at bruge dobbelt lag. Der tilføjes smør, brun farin, samt æblejuice i foliepakken sammen med benene. Pak dem godt ind i alufolie, og placer dem igen på grillen.

Jeg går efter en temperatur i kødet på Ca. 95-97 grader, så det vil være en god ide at alliere sig med et godt stegetermometer. Det tog omkring en time i folie sidste gang, men tiden kan godt variere en smule. Hvis den ene side ben bliver klar før den anden, tages den bare af før.

St louis cut spareribs på grillen næsten klar til at spise

Når man har nået en temperatur på 95-97 grader i kødet, pakkes benene ud. Nu skal de pensles med et lag barbecuesauce, og så skal de på grillen i ca. 15 minutter. Man kan sagtens pensle med barbecuesauce af flere omgange.

Når der er gået ca. 15 minutter og benene har fået et tilpas lag barbecuesauce, er de færdige og klar til servering. De burde være møre og saftige, med en smule bid.

Lækre møre og saftige spareribs

St. Louis cut spareribs på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på hvordan du selv kan lave de helt perfekte St. Louis cut ribs på grill. Hvis gæsterne skal forkæles med spareribs af højeste kvalitet, så kast jer over St. Louis cut, I vil ikke fortryde det.

St. louis cut spareribs lavet på grill i weber smokefire
5 fra 5 stemmer

St. Louis cut spareribs på grill opskrift

Lækre møre og kødfulde grillede og røgede spareribs
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer 45 minutter
Samlet tid 4 timer
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 2 sider

Ingredienser

Sådan gør du

  • Forvarm din grill til 130 grader.
    Opskriften er tilpasset en Weber Smokefire træpillegrill, men her er et par tips du kan bruge hvis du bruger gas eller kul.
    Grillen skal være sat op til indirekte varme.
    – Hvis du laver St. Louis cut ribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur på 130 grader, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt.
    – Hvis du laver spareribs på gasgrill, så er det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle "tanke op" med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill.
    – Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes. Her vælges den ønskede træsort i træpiller, jeg plejer at bruge en blanding af æble og hickory.
  • Forberedelse af ben:
    Man starter med at fjerne hinden der sidder bag på benene. Start fra det ene hjørne og træk så hinden lige op og bagud, den kommer forholdsvis let af. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at holde fast i hinden.
  • Når hinden er fjernet, så er benene klar til at blive drysset med rub. Her kan du vælge at bruge din favorit, lave din egen eller prøve vores opskrift på en god rub til spareribs. Drys benene med et jævnt lag rub på begge sider.
    – Når jeg laver St. Louis cut ribs, så plejer jeg at smide dem på grillen med det samme. Man kan også alternativt lade dem trække med rub på køl et døgns tid inden de kommes på grillen. Her i opskriften kommer de på med det samme efter de har fået rub.
  • Nu placeres de 2 sider ribs på grillen, og tilberedes i 2¼ time med røg og varme.
    Hvis du bruger kulgrill, så kan du bruge røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Fyld på efter behov.
    Hvis du bruger gasgrill, så kan du ligeledes bruge en smoker-boks (reklamelink) til at lave røg. Her fyldes også på efter behov.
  • Når benene er ved at være klar til næste trin, gøres der klar med alufolie. Jeg plejer at lave dobbelt lag, så der ikke går hul undervejs.
  • Benene tages nu ud af grillen og drysses eventuelt med lidt ekstra rub på begge sider. Placer nu 50 g. smør i skiver i hver foliepakke, derefter ½ dl brun farin. Kom en side ben i hver pakke med kødsiden nedad. Fold folien op og hæld 1 dl æblejuice i hver pakke inden den lukkes tæt om benene.
  • Kom foliepakkerne med benene tilbage på grillen, og tilbered dem yderligere en time eller til kernetemperaturen i kødet er ca. 95-97 grader. Så burde kødet være mørt og saftigt, med en smule bid.
    Det er vigtigt at tjekke temperaturen i kødet, så de ikke får for meget. Køb et godt digitalt termometer.
  • Når temperaturen i kødet er ca. 95 grader, tages benene af grillen og pakkes ud. Nu skal de pensles med barbecuesauce, og så tilbage på grillen igen. Her skal de tilberedes ca. 15 minutter, der kan pensles flere gange hvis der ønskes en tykkere lag BBQ-sauce.
  • Når benene har fået tilpas med barbecuesauce, så er de klar til servering. 2 sider ben med tilbehør var rigeligt til 4 voksne.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tilbehør til de lækre ribs

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.