Madformadelskere / Grill / Barbecue saucer og krydderier til grill / Barbecuesauce – Sweet ‘n spicy

Barbecuesauce – Sweet ‘n spicy

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Denne barbecuesauce sweet ‘n spicy er den bedste barbecuesauce til spareribs. Den har en dyb smag, og den perfekte kombination af sødme og lidt styrke.

barbecuesauce sweet and spicy i en gryde.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Jeg synes det er sjovt at lave BBQ-sauce helt fra bunden, man kan selv styre smagen og tilpasse den så den sidder lige i skabet. Der er en verden af krydderier og ting man kan komme i en hjemmelavet barbecuesauce, det er kun fantasien der sætter grænser.

    Opskriften er god fordi

    Kan tilpasses – Når du laver din BBQ-sauce selv, kan du tilpasse smagen præcis som du har lyst til. Her er det en både sød og stærk version du får, men du kan selvfølgelig variere styrken efter din egen smag.

    Ingrediensnoter

    Smør – Smørret bruges til at stege i og give lidt fylde og fedme. Jeg bruger her almindelig saltet smør.

    Løg – Giver en rigtig god smag, kan erstattes af løgpulver hvis du hellere vil bruge det.

    Ketchup – Jeg plejer at bruge Heinz, synes at den har en god balance imellem syre og sødme. Men du kan bruge den du bedst kan lide.

    Brun ferin – Det søde element i saucen. Jeg bruger brun farin fordi det giver en god dyb karameliseret smag, som passer godt til grillmad.

    Røgaroma – Kan sagtens udelades, men giver lige det sidste. Det er ikke så nemt at få fat i, men du kan købe det online hvis du gerne vil have det med.

    Hvordan laver man barbecuesauce?

    Jeg laver næsten altid hjemmelavet barbecuesauce! Det er ikke fordi jeg ikke kan lide dem man kan købe, men jeg synes tit de er for dyre. Så en nem hjemmelavet barbecuesauce er vejen frem!

    1. Smør smeltes i en gryde og det finthakkede løg klares.
    2. Alle ingredienserne tilsættes herefter og simrer med.
    3. Afsluttende blendes saucen med en stavblender til den er helt glat.
    4. Den hjemmelavede barbecuesauce er herefter klar til at bruge.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Sådan bruges saucen – Vi synes det er den bedste BBQ-sauce til svinekød og kylling, og elsker den især på grillede spareribs. Den kan også bruges som en grillsauce eller som erstatning for ketchup, hvis man er til en lidt stærkere dyppelse. BBQ-sauce bruges til at pensle kødet under tilberedningen, for at tilføre en bestemt smag. Den kan også bruges som marinade inden kødet skal tilberedes.

    Lækker hjemmelavet bbq sauce.

    Mere til grillmaden

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    barbecuesauce sweet and spicy i en gryde.
    5 fra 1 stemme

    Barbecuesauce sweet ´n spicy

    Hjemmelavet barbecuesauce, som passer perfekt til spareribs eller andet grillmad både svinekød, oksekød og kylling. Den har en skøn balance mellem sødt og stærkt, og vil passe til de flestes smag.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 0 minutter
    Tilb. tid 30 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Amerikansk
    Antal 1 portion
    Kalorier 1513 kcal

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • ½ løg, fint hakket
    • 2 ½ dl ketchup
    • 2 dl brun farin
    • ½ dl worcestershire sauce
    • ½ dl æbleeddike
    • 1 spsk colemans sennepspulver
    • 1 tsk hickory røgaroma, Eller efter smag, kan udelades
    • 3 tsk tabasco, Eller efter smag
    • 1 tsk chiliflager, kan udelades
    • 1 tsk salt

    Sådan gør du

    • Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Det finthakkede løg kommes i og klares i smørret ved svag varme.
      50 g smør, ½ løg
    • Når løgene er klare, tilsættes de øvrige ingredienser og det hele simrer ved svag varme i Ca. 20 minutter. Slut af med at blende saucen med en stavblender til den er helt glat.
      2 ½ dl ketchup, 2 dl brun farin, ½ dl worcestershire sauce, ½ dl æbleeddike, 1 spsk colemans sennepspulver, 1 tsk hickory røgaroma, 3 tsk tabasco, 1 tsk chiliflager, 1 tsk salt
    • Kom på et skoldet glas, og opbevar på køl til det skal bruges.

    Tips og noter

    1. Røgaroma – Røgaroma kan findes i butikker på nettet og tilfører et ekstra element af smag til barbecuesaucen. Man kan sagtens lave barbecuesauce uden, men jeg vil anbefale at man bestiller en flaske hjem da det lige giver det sidste pift!
    2. Tilsmagning – Husk at smage saucen til når du har blendet den. Det handler om at få den helt perfekte balance mellem sødt, syrligt og stærkt.
    3. Opbevaring og holdbarhed – Kom saucen på et helt rent, skoldet glas og opbevar den i køleskabet, så holder den sig fint et par uger.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1portionKalorier: 1513kcalKulhydrater: 280gProtein: 7gFedt: 44gMættet fedt: 26gKolesterol: 108mgNatrium: 3969mgKalium: 1661mgFibre: 3gSukker: 257gA-vitamin: 3125IUC-vitamin: 31mgCalcium: 303mgJern: 6mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. juli 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.