Hjemmelavet barbecuesauce, som passer perfekt til spareribs eller andet grillmad både svinekød, oksekød og kylling. Den har en skøn balance mellem sødt og stærkt, og vil passe til de flestes smag.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
50gsmør
½løg, fint hakket
2 ½dlketchup
2dlbrun farin
½dlworcestershire sauce
½dlæbleeddike
1spskcolemans sennepspulver
1tskhickory røgaroma, Eller efter smag, kan udelades
3tsktabasco, Eller efter smag
1tskchiliflager, kan udelades
1tsksalt
Sådan gør du
Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Det finthakkede løg kommes i og klares i smørret ved svag varme.
50 g smør, ½ løg
Når løgene er klare, tilsættes de øvrige ingredienser og det hele simrer ved svag varme i Ca. 20 minutter. Slut af med at blende saucen med en stavblender til den er helt glat.
2 ½ dl ketchup, 2 dl brun farin, ½ dl worcestershire sauce, ½ dl æbleeddike, 1 spsk colemans sennepspulver, 1 tsk hickory røgaroma, 3 tsk tabasco, 1 tsk chiliflager, 1 tsk salt
Kom på et skoldet glas, og opbevar på køl til det skal bruges.
Noter
1. Røgaroma - Røgaroma kan findes i butikker på nettet og tilfører et ekstra element af smag til barbecuesaucen. Man kan sagtens lave barbecuesauce uden, men jeg vil anbefale at man bestiller en flaske hjem da det lige giver det sidste pift!2. Tilsmagning - Husk at smage saucen til når du har blendet den. Det handler om at få den helt perfekte balance mellem sødt, syrligt og stærkt.3. Opbevaring og holdbarhed - Kom saucen på et helt rent, skoldet glas og opbevar den i køleskabet, så holder den sig fint et par uger.