Forvarm din grill til 130 grader.Opskriften er tilpasset en Weber Smokefire træpillegrill, se tips under opskriften hvis du bruger gas- eller kulgrill1.Grillen skal være sat op til indirekte varme.
Forberedelse af ben
Man starter med at fjerne hinden der sidder bag på benene. Start fra det ene hjørne og træk så hinden lige op og bagud, den kommer forholdsvis let af. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at holde fast i hinden.
2 sider St Louis cut spareribs
Når hinden er fjernet, så er benene klar til at blive drysset med rub. Her kan du vælge at bruge din favorit eller lave din egen2. Drys benene med et jævnt lag rub på begge sider3.
Rub til spareribs
Tilberedning
Nu placeres de 2 sider ribs på grillen, og tilberedes i 2¼ time med røg og varme.
Når benene er ved at være klar til næste trin, gøres der klar med alufolie. Jeg plejer at lave dobbelt lag, så der ikke går hul undervejs.
Benene tages nu ud af grillen og drysses eventuelt med lidt ekstra rub på begge sider. Placer nu 50 g. smør i skiver i hver foliepakke, derefter ½ dl brun farin. Kom en side ben i hver pakke med kødsiden nedad. Fold folien op og hæld 1 dl æblejuice i hver pakke inden den lukkes tæt om benene.
100 g smør, 1 dl brun farin, 2 dl æblejuice
Kom foliepakkerne med benene på grillen, og tilbered dem yderligere en time eller til kernetemperaturen i kødet er ca. 95-97 grader. Så burde kødet være mørt og saftigt, med en smule bid4.
Når temperaturen i kødet er ca. 95 grader, tages benene af grillen, og pakkes ud. Nu skal de pensles med barbecuesauce, og så tilbage på grillen igen. Her skal de tilberedes ca. 15 minutter, der kan pensles flere gange hvis der ønskes en tykkere lag BBQ-sauce5.
2 dl barbecuesauce
Når benene har fået tilpas med barbecuesauce, så er de klar til servering6.
Noter
1. Grill - Her er et per tips du kan bruge alt efter hvilken grill du bruger til dine spareribs:- Hvis du laver St. Louis cut ribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur på 130 grader, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt. Hvis du bruger kulgrill, så kan du bruge røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Fyld på efter behov.- Hvis du laver dine spareribs på gasgrill, så er det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle "tanke op" med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill. Hvis du bruger gasgrill, så kan du bruge en smoker-boks (reklamelink) til at lave røg. Her fyldes også på efter behov.- Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes. Her vælges den ønskede træsort i træpiller, jeg plejer at bruge en blanding af æble og hickory.2. Rub - Du kan købe en færdigblandet rub eller lave din egen. Prøv vores opskrift på rub til spareribs her.3. Lad dem trække i køleskabet - Når jeg laver St. Louis cut ribs, så plejer jeg at smide dem på grillen med det samme. Man kan også alternativt lade dem trække med rub på køl et døgns tid inden de kommes på grillen. Her i opskriften kommer de på med det samme efter de har fået rub.4. Tjek temperaturen - Det er vigtigt at tjekke temperaturen i kødet, så de ikke får for meget. Køb et godt digitalt termometer og gå efter en temperatur på 95-97 grader.5. BBQ-sauce - Du kan købe en god færdiglavet barbecuesauce eller lave din egen. Find vores opskrift på BBQ-sauce til spareribs her.6. Servering - Server dine ribs med en bagt kartoffel og coleslaw eller grillede majs.