Hjem » Aftensmad » Spareribs med salt og peber

Spareribs med salt og peber

Det helt rigtige bid og smagen af røg, salt og peber. Spareribs med salt og peber, eller Santa Maria style-spareribs som man også kalder det smager helt fantastisk, og er en helt anderledes måde at lave spareribs på. Hvis du vil se hvordan man laver de bedste spareribs på grill, så læs med her.

spareribs med salt og peber på skærebræt

Sol, Sommer og spareribs på grillen

Jeg griller mange spareribs i løbet af året, og til trods for at de helt traditionelle ribs med bbq-sauce smager fantastisk, så er laver jeg også tit dem her. Salt, grov peber og så bare smagen af røg. Mere skal der ikke til at lave nogle helt fantastiske spareribs.

De er ikke så “snaskede” som 3-2-1 spareribs, men smagen kan man ikke sætte en finger på. Tit gælder det at “less is more”, også når man laver mad. Spareribs med salt og peber er blevet en favorit hjemme hos os, og når der er ribs på menuen, så er der altid nogle sider kamben der kun er med salt og peber.

Som tilbehør til spareribs ville jeg anbefale at gå helt klassisk til værks. En god bagt kartoffel på grill selvfølgelig. En majskolbe med masser af smør, meget mere skal der ikke til for at lave den perfekte spareribs menu.

Jeg har i denne opskrift lavet dem på en Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink), men de kan sagtens laves på en kuglegrill eller en gasgrill. Det handler om lav varme, røg under tilberedningen og så skal man huske at spraye, eller pensle dem med en blanding af æblejuice og æbleeddike i løbet at tilberedningen. Det er med til at holde dem saftige og tilfører også en god smag.

2 sider spareribs på grill

Ingrediensnoter

Spareribs – Vælg nogle kamben med masser af kød på, der er så mange steder online der sælger kvalitets spareribs, så det er bare at vælge en og få bestilt. Du kan for eksempel købe dine spareribs her (reklamelink).

Salt og peber – Brugt groft kokkesalt og grov peber. Santa Maria har groftmalet peber, det plejer jeg at bruge. Hvis man synes at det er for meget salt og peber, så tilpasser man bare mængden til ens egen smag.

Hvordan laver man spareribs med salt og peber?

Her kommer den en kort gennemgang af hvordan man laver de bedste Santa Maria style spareribs. Hvis du laver dem på kugle grill, eller gasgrill, så skal din grill være sat op til indirekte varme, og du skal brug en røgboks samt smuld eller flis. Hvis du bruger en træpillegrill (reklamelink), så kommer røgen helt at sig selv.

Husk at du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Kambene forberedes først, hinden på bagsiden fjernes og benene gnides med salt og peber. Benene kommes på den forvarmede grill og tilberedes nu med røg og varme, til benene er blevet møre. Husk at spraye/pensle dem undervejs med æblejuice og æbleeddike.

Server Santa Maria style spareribs med en bagt kartoffel med masser af hvidløgssmør, en kogt majskolbe og en kold pilsner.

santa maria style spareribs med salt og peber

Spareribs med citronpeber

Som en lille variation på opskriften med salt og peber, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve spareribs med citronpeber. Det går i alt sin enkelthed ud på at lave spareribs med salt og peber samt revet skal af citron.

Det giver et dejligt friskt pift til smagen der spiller godt op imod det røgede. Så hvis du er frisk på at prøve, så kræver de tikke mere end et par økologiske citroner, så er man kørende. Den revne skal fordeles ud over dine spareribs sammen med salt og peber i starten, og det er det!

2 sider spareribs med citronpeber

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man røg på grillen?

Du kan bruge røg “røgchunks” altså stykker af træ der ligges på de glødende kul. Man kan også bruge en røgboks (reklamelink) og flis, eller smuld. Det kan købes i de fleste byggemarkeder med en grillafdeling.

Hvad spiser man til spareribs?

Jeg synes at en god bagt kartoffel passer godt til. En majskolbe er også lækkert. Men man kan også servere spareribs med flutes, lidt syltet agurker, nogle skiver rå løg og en god dipping sauce til.

Hvor mange sider skal man beregne pr person?

Alt efter mængden af kød de spareribs du bruger, er det lidt forskelligt hvor meget man kan spise. De helt “almindelige” ben vil man typisk kunne spise 1-2 sider af med lidt godt tilbehør til. Vi beregner som regel 1,5 sider pr mand, så plejer det at passe meget godt, og der er gerne lidt rester til frokost dagen efter.

Andre grillretter du måske vil synes om

2 sider spareribs med salt og peber og udskårede ben

Opskrift på de bedste spareribs Santa Maria-style

Her får du vores opskrift på spareribs med salt og peber. Der er masser af knald på smagen. Server dem sammen med dit favorit tilbehør til spareribs og masser af kold øl! Velbekomme.

spareribs med salt og peber på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Spareribs med salt og peber

Opskrift på de lækreste spareribs med salt og peber. Hvis du vil lave dem med citronpeber, kan du tilsætte revet citronskal, det smager også skønt. Spis dine spareribs med en bagt kartoffel og en majskolbe eller dit yndlingstilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 3 t
Samlet tid 3 t 10 min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 sider

Ingredienser

  • 4 sider kamben, Hinden på bagsiden fjernes før brug
  • 5 spsk kokkesalt
  • 5 spsk peber, grov peber
  • 3 dl æblejuice
  • 3 dl æbleeddike

Spareribs med citronpeber:

  • 2 citroner, økologiske

Sådan gør du

Grillen forberedes:

  • Sat op til indirekte varme med en temperatur på 120 – 125 grader. Der skal røg på under hele tilberedningen, så røgchunks forberedes eller der anvendes smuld i en røgboks.
    – Benene i opskriften er tilberedt på en Weber Smokefire træpillegrill.
  • Hinden på bagsiden af kambene løsnes i det ene hjørne og trækkes af.
  • Salt og groft peber blandes og fordeles derefter på begge sider af benene.
    – Tilsæt også revet citronskal hvis man vil have dem som spareribs med citronpeber.
  • Nu er benene klar til at komme på den forberedte grill.
  • Grill/røg nu benene ved 120-125 grader i ca. 3 timer. Hver halve time sprayes benene med en blanding af æblejuice og æbleeddike. Jeg bruger en forstøverflaske til at spraye blandingen på.
  • Når benene har ligget på grillen i 3 timer er de klar til servering. Afslutningsvis kan de grilles lidt over direkte varme til sidst hvis man synes at de mangler farve.
  • Server dem med en bagt kartoffel, masser af hvidløgssmør og en kogt majskolbe.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Grill, Grillede kamben, Grillmad, Kamben på grill, Salt and Pepper Spare Ribs, Santa Maria style ribs, Spareribs på grill
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.