Opskrift på de lækreste spareribs med salt og peber. Hvis du vil lave dem med citronpeber, kan du tilsætte revet citronskal, det smager også skønt. Spis dine spareribs med en bagt kartoffel og en majskolbe eller dit yndlingstilbehør.
Sæt grillen op til indirekte varme med en temperatur på 120 - 125 grader. Der skal røg på under hele tilberedningen, så røgchunks forberedes eller der anvendes smuld i en røgboks hvis du ikke bruger træpillegrill.
Hinden på bagsiden af kambene løsnes i det ene hjørne og trækkes af.
4 sider kamben
Salt og groft peber blandes og fordeles derefter på begge sider af benene.
5 spsk kokkesalt, 5 spsk peber
Nu er benene klar til at komme på den forberedte grill.
Grill/røg nu benene ved 120-125 grader i ca. 3 timer. Hver halve time sprayes benene med en blanding af æblejuice og æbleeddike. Jeg bruger en forstøverflaske til at spraye blandingen på.
3 dl æblejuice, 3 dl æbleeddike
Når benene har ligget på grillen i 3 timer er de klar til servering. Afslutningsvis kan de grilles lidt over direkte varme til sidst hvis man synes at de mangler farve.
Noter
1. Grill - Jeg har i denne opskrift lavet spareribsene på en Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink), men de kan sagtens laves på en kuglegrill eller en gasgrill. Det handler om lav varme og røg under tilberedningen.2. Tilsæt citron - Tilsæt revet citronskal fra to økologiske citroner hvis du vil have dem som spareribs med citronpeber, det smager skønt.3. Servering - Server dine ribs med en bagt kartoffel, masser af hvidløgssmør og en kogt majskolbe eller dit favorittilbehør.