Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Nakkefilet på grill

Nakkefilet på grill

5

/5

3 timer 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker, mør og saftig nakkefilet på grill, med den helt rigtige grillsmag! Serveret sammen med grillede majskolber, kartofler på grill og en lækker cremet favoritsauce, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste grillede nakkefilet, så læs med her og få vores opskrift.

nakkefilet på grill med barbecuemarinade skåret i skiver på skærebræt

Sol, sommer og en lækker grillet nakkefilet

Når jeg tænker nakkefilet og grill, så falder mine tanker straks på pulled pork. Og selvom den indledende forbehandling langt hen ad vejen minder om den man bruger til pulled pork, så bliver resultatet noget helt andet her i denne opskrift.

Her får man en smørmør, og meget saftig nakkefilet, den har en virkelig lækker smag fra krydderierne og den let søde barbecuesauce. Når vi smider en nakkefilet på grillen, så er det normalt den her barbecuestyle version vi vælger. Børnene er vilde med det og hvis man laver noget godt tilbehør til, så er det et helt perfekt sommermåltid.

Hvad spiser man til grillet nakkefilet? Det kan være alt fra grillede majskolber, nogle kartofler, her kunne det være bagekartofler, eller kartofler tilberedt på grillen. Og selvfølgelig skal der også være en sauce til. Favoritsovs passer rigtig godt til grillet kød, så den ville jeg nok gå med, hvis man er til en lidt lettere sauce, så er en Romesco sauce et rigtig godt bud.

Når man nu skal ud og se efter en nakkefilet, så find en god stor en, de rester der bliver tilbage, kan sagtens bruges til en god biksemad dagen derpå. Vi plejer at skære resterne op i tern og fryse dem ned, så er det nemt at tage op til en god gang biks med det hele.

Og hvad så hvis man ikke bryder sig om gris? Så kan man lave samme opskrift med kalkunbryst i stedet for, her skal man bare holde godt øje med kernetemperaturen, så kalkunbrystet ikke bliver tørt.

udskåret nakkefilet på grill på træskærebræt

Ingrediensnoter

Nakkefilet – Jeg plejer at købe et par stykker når jeg finder nogle godt tilbud. Gå efter en nakkefilet på mellem 2 og 2,5 kg.

Olivenolie – Olivenolien bruger jeg som en “binder” for den barbecuerub nakkefileten skal drysses med. Så bliver den hængende og den bidrager selvfølgelig også som fedtstof der “steger” overfladen af nakkefileten på grillen.

Barbecuekrydderi til svinekød – En god barbecuerub er et must til nakkefileten, og det bedste resultat får man hvis man blander det selv. Du kan selvfølgelig også købe en færdig dry rub. Hvis man vælger at bruge en færdig udgave, så bestil den på nettet, der får man de bedste.

I mit barbecuekrydderi til svinekød, er basen salt og brun farin, resten af krydderierne kan man variere efter smag, men jeg synes faktisk at jeg har ramt en rigtig fin balance i den blanding jeg bruger her.

Nem barbecuesauce med ketchup – Nem og hurtig barbecuesauce lavet på god ketchup. Ketchup er normalt basen for barbecuesauce, og sammen med brun farin, og ganske få andre ingredienser, kan man hurtigt lave en nem BBQ sauce, der kan bruges til meget andet end lige en nakkefilet.

Men her til nakkefilet på grill, er det altså barbecuesovsen der lige giver den det sidste pift! Den tilfører en masse sødme, og giver den der lækre glaserede overflade.

Hvordan laver man nakkefilet på grill?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan man laver den bedste nakkefilet på grillen.

Det kræver lidt forberedelse, og den skal have lang tid på grillen, så det er nok i weekenden man skal lave det, og ikke på en travl hverdag.

Den forberedte nakkefilet der er blevet ridset og smurt godt ind i rub kommes på den forvarmede grill. Temperaturen justeres og låget lukkes. Stegen drejes 180 grader nogle gang i løbet af tilberedningen, så den får jævn varme hele vejen rundt.

Man går efter en kernetemperatur på 80 grader. Når kernetemperaturen nærmer sig 60-65 grader, smører man nakkefileten ind i barbecuesauce, denne process gentages løbende til kernetemperaturen er 80 grader.

Når man når op på 80 grader i kernetemperatur, er nakkefileten færdig, og den tages nu af grillen. Lad den trække utildækket i cirka 20 minutter før den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hel nakkefilet på grill med barbecue sauce

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kernetemperatur skal nakkefilet på grill have?

Gå efter en kernetemperatur på 80 grader når du laver en nakkefilet på grillen. Så er stegen færdigstegt, men den er stadig saftig og lækker.

Kan resterne fryses?

Ja du kan sagtens fryser resterne ned. Du kan eventuelt skære kødet i skiver eller tern og fryse det ned, så er det klar til en god omgang biksemad.

Kan jeg bruge en færdigkøbt barbecuesauce?

Ja det kan du sagtens. Vi elsker at lave vores egen barbecuesauce, det er så nemt og man kan give den den smag man vil. Men hvis du har en færdigkøbt bbqsauce du foretrækker, så kan den sagtens bruges.

Hvad skal jeg servere som tilbehør til nakkefilet på grill?

En god grillet majskolbe, nogle kartofler på grill og en favoritsauce er vores yndlingstilbehør til sådan en barbecue nakkefilet. Men du kan servere lige hvad du har lyst til, kun fantasien sætter grænsen.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

barbecuemarineret nakkefilet på grill med bbq krydderi

Tips og tricks til nakkefilet på grill

  • Klargør nakkefileten en dag eller 2 i forvejen med olivenolie og et godt lag rub. Pak den godt ind og lad den trække i køleskabet, så smagen fra krydderierne kan trænge ind i kødet.
  • Sørg for at holde en god konstant varme i grillen. Når kernetemperaturen kommer op omkring 70 grader kan det godt går lidt langsomt med at komme op til 80 grader, med det skal nok komme med lidt tålmodighed.
  • Du kan lave nakkefilet på grill, på gasgrill, kulgrill og træpillegrill. Træpillegrillen giver en ekstra god røgsmag.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift? Så prøv også Nakkekoteletter på grill

nakkefilet på grill med barbecue skåret i skiver
hel grillet nakkefilet skåret i skiver

Opskrift på grillet nakkefilet med barbecue

Her får du vores opskrift barbecue nakkefilet på grill. Mør, saftig og med en virkelig lækker smag. Den passer perfekt som sommermenu sammen med noget lækkert tilbehør.

Overrask familie og gæster med et virkelig lækkert stykke grillet kød, serveret sammen med dit eget favorit tilbehør. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

nakkefilet på grill med barbecuemarinade skåret i skiver på skærebræt
5 fra 3 stemmer

Nakkefilet på grill

Opskrift på nakkefilet på grill
Lækker og saftig grillet barbecuenakkefilet med masser af smag. Det er dejlig sommermad på grillen, og det kan serveres med dit favorittilbehør. Server for eksempel med grillede majskolber, bagte kartofler, coleslaw og en god sauce.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 3 timer 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer
Kalorier 636 kcal

Ingredienser

  • 2,5 kg nakkefilet
  • 1 spsk olivenolie

Barbecuekrydderi

  • ¾ dl brun farin
  • ¼ dl fint salt
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk sennepspulver, colemans
  • ¼ dl paprika
  • ½ spsk røget paprika
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk sort peber, stødt
  • ¼ tsk cayennepeber

Barbecuesauce

  • 1 dl heinz ketchup
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 3 spsk brun farin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk røget paprika

Sådan gør du

Grillen forvarmes til 250 grader sat op til indirekte varme. Når stegen kommes på grillen skrues temperaturen ned til 190 grader.

  • I en gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen sammen, og varmes op ved lav varme til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden når den er færdig.
    barbecuesauce i gryde
  • Nakkefileten forberedes. Puds groft af for fedt og hinder.
    hel nakkefilet før den skæres og marineres
  • I en lille skål blandes alle ingredienserne til barbecuekrydderiet sammen.
  • Rids nakkefileten i i et diagonalt mønster med en skarp kniv. Du skal skære ca. 1 centimeter ned når du ridser den. Gnid den derefter ind i olivenolie efterfulgt af barbecuekrydderiet du lige har lavet.
    Dette trin kan foretages dagen i forvejen, så smagen fra krydderierne kan trænge ind i kødet.
    nakkefilet der er ridset og har fået krydderi
  • Placer nu nakkefileten midt imellem varmekilderne på den forvarmede grill og skru temperaturen fra 250 ned til 190 grader. Nakkefileten skal nu grilles ved 190 grader ved indirekte varme i 2,5 – 3 timer, eller til kernetemperaturen er 80 grader.
    nakkefilet på grill med barbecue
  • Husk at dreje stegen 180 grader et par gang i løbet af tilberedningstiden. Så den får jævn varme hele vejen rundt.
    grillet hel nakkefilet på grillrist
  • Når der er ca. 1 time tilbage af tilberedningstiden, eller kernetemperaturen nærmer sig 65 grader smøres nakkefileten med barbecuesaucen. Gentag denne process et par gange, så der bliver bygget et godt lag glace op på stegen.
    nakkefilet på grill med barbecue marinade
  • Når kernetemperaturen på 80 grader er nået, tages nakkefileten af grillen og den skal nu trække i ca. 20 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 636kcalKulhydrater: 21gProtein: 94gFedt: 18gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 263mgNatrium: 2047mgKalium: 1761mgFibre: 2gSukker: 17gA-vitamin: 2283IUC-vitamin: 1mgCalcium: 53mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.