Mør som smør, saftig og tilberedt lige efter bogen. Cote de boeuf på grill er noget nær den perfekte bøf, som man kan forkæle familie og venner med i løbet af grillsæsonen. Hvis du vil se hvordan man tilbereder en cote de boeuf på grillen, så læs med her og få den nemme opskrift.
Cote de boeuf kernetemperatur
Som med med det fleste stykker kød der skal på panden, i ovnen eller som her på grillen, så er kernetemperaturen vigtig. Det er den, der fortæller hvordan kødet er tilberedt i midten. Og der er meget forskel på hvordan folk foretrækker deres bøf stegt.
Jeg er til medium og medium rare. andre fortrækker gennemstegt, eller en helt tredje tilberedning.
Men hvordan tilbereder man så et stykke kød efter en bestemt kernetemperatur? Du skal simpelthen bruge et stegetermometer! Et stegetermometer kommer i manger forskellige udgaver, lige fra et helt analog uden nogen elektronik til de meget avancerede modeller med tilberedningsprogrammer, der fortæller dig hvornår bøffen skal vendes.
Her kan man også vælge hvilken type kød det er man tilbereder, der er altså meget hjælp at hente for en der ikke har så meget erfaring med tilberedning af kød.
Sådan et termometer er der indbygget i min Weber Smokefire (reklamelink). Der kan sidde hele 4 sonder, så man kan altså holde øje med 4 individuelle temperaturer på samme tid. Det er også koblet op på min telefon, så jeg får en alarm når kødet er ved at have nået den ønskede kernetempetur.
Hvis du skal ud og købe dig et stegetermometer, så køb et hvor sonden kan sidde i kødet under tilberedningen, så slipper man for at drøne ud og stikke i kødet hele tiden. Et godt bud kunne være et Weber iGrill mini (reklamelink), det kobler op på telefonen via Bluetooth og det fungerer faktisk rigtig godt. Når det så er sagt , så kan man også sagtens nøjes med et helt almindeligt stegetermometer.
Kernetemperaturen i en cote de boeuf på grill skal efter min smag gerne ende ud med af være omkring 56 grader. Så er den tilberedt til medium, Hvis den er for rød til dig, så giv den op til 58 grader i stedet for, så får den lidt mere end på billederne.
Mere grillinspiration
Ingrediensnoter
Cote de boeuf – Find en stor god en, gerne omkring 6 centimeter i tykkelsen. Du kan købe kvalitets kød mange steder online og få det leveret lige til døren. Her i opskriften har vi brugt en cote de boeuf fra Lidl, og den smagte ganske udmærket.
Smør – Smør kan bare noget med smag til en bøf.
Frisk rosmarin – Jeg elsker frisk rosmarin og den smag der giver til kødet, det kunne også sagtens være frisk timian i stedet for.
Hvidløg – Hvidløget er også med til at give noget smag til bøffen når man kort vender den i smørret, hvis man ikke bryder sig om smagen, så springer man det bare over.
Hvordan laver man Cote de boeuf på grill?
På en forvarmet grill tilberedes bøffen der i forvejen er krydret med salt og peber over indirekte lav varme. Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages bøffen af grillen og den stilles til at trække utildækket imens grillen varmes op til højeste varme. Samtidig varmes en pande op på grillen.
Smørret smeltes på panden og krydderurter tilsættes. Bøffen vendes i det krydrede smør inden brunes af ved kraftig direkte varme på begge sider.
Når den er brunet af tages den af grillen, og skal nu hvile inden den skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her. Her er både vejledninger reverse sear-metoden samt traditionel tilberedning.
Ofte stillede spørgsmål
Cote de boeuf er en formidabel bøf-udskæring. Det er faktisk en ribeye, men bare med et ben. Du får som regel en meget velsmagende og saftif bøf med denne udskæring.
Når bøffen er tilberedt, og den har haft tid til at hvile, skal den skæres ud og serveres. Skær benet fra, og skær bøffen i skiver på tværs af kødfibrene, så får du den møreste mundfuld.
Andre grillretter du måske vil synes om
- Nyretapper på grill
- Wagyu flap meat på grill
- Wagyu ribeye med ben på grill
- Oksecuvette på grill
- Oksefilet på grill
Er du hoppet med på airfryer-bølgen?
Prøv også vores opskrift på Cote de boeuf i airfryer
Opskrift på perfekt grillet cote de boeuf
Her får du vores opskrift på en af vores yndlingsbøffer på grillen. Cote de boeuf er noget vi elsker at lave, for det bliver bare altid rigtig godt.
Det er en dejlig sommerbøf, når man skal hygge på terrassen efter en varm dag i haven eller på stranden. Server den med lidt let tilbehør fra grillen for eksempel Grillet fennikel og en portion Smørstegte kartofler med persille.
Cote de boeuf på grill
Ingredienser
- 1 cote de boeuf, 800 – 1000 g
- Salt
- Peber
- 1 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
Tilberedning med reverse sear metoden:
- Grillen forvarmes til 125 grader sat op til indirekte varme. Denne metode er velegnet til træpillegrill, men kan også anvendes på gas- og kuglegrill. I opskriften er bøffen tilberedt på en Weber Smokefire EX6 træpille grill. – Du skal bruge et stegetermometer eller en stegesonde, så du kan holde øje med kernetemperaturen.
- Bøffen tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen.
- Bøffen krydres med salt og peber efter smag.
- Placer bøffen på grillen over indirekte varme. Tilbered nu bøffen Til kernetemperaturen er ca. 27 grader, vend derefter bøffen og tilbered den yderligere til til kernetemperaturen er 55 grader.
- Tag bøffen af grillen og stil den utildækket i mens grillen varmes op til højeste varme. Placer en pande i stål eller støbejern på grillen i mens den varmer op. Du skal være sikker på at panden kan tåle de høje temperaturer.
- Når grillen er helt varm. Kommes en god klat smør på panden sammen med frisk rosmarin og hvidløg. Lad smørret bruse op og vend derefter hurtigt bøffen i det krydrede smør på panden. Derefter brunes bøffen hurtigt af på begge sider over direkte varme på grillen, der må gerne komme flammer, og man kan med fordel lige drøne den over i smørret et par gange undervejs, så den lige tager lidt ekstra smag.
- Når bøffen er brunet af tages den af grillen, og stilles utildækket og skal nu trække 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Tilberedning med direkte/indirekte varme på gasgrill:
- Grillen varmes op til høj varme.
- Bøffen tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen.
- Bøffen krydres med salt og peber efter smag.
- Brun nu bøffen af på begge sider i et par minutter. Bøffen kan med fordel pensles med en blanding af smeltet smør og frisk hakket timian.
- Når bøffen er brunet af tages den af grillen. Stil den til siden og lad den hvile utildækket. Der skrues ned for varmen i grillen til den er ca. 170 grader sat op til indirekte varme.
- Kom nu bøffen på grillen igen og tilberede den ved indirekte varme til kerne temperaturen er 56 grader. Når kerne temperaturen er nået tages bøffen af grillen og den skal nu hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Da det er de færreste som har en pande der er stor nok til en cote de boeuf vil jeg til enhver anbefale den grillet.
Reverse sear er den eneste rigtige måde at lave så stor en bøf på (efter min mening)
Til sidst vil jeg øffe over et udtryk du bruger du siger grillsæson men du kan jo grillet hele året 🐷🍻
Hej Lars.
Jeg er helt enig med dig. På grillen med den, og for det bedste resultat, så skal den laves reverse sear!. Det gør det meget nemmere at få en ensartet tilberedning hele vejen igennem. Du må gerne “øffe” over udtrykket grillsæson 😉 Vi griller selv hele året og gerne flere gange om ugen, men for mange er grillen stadigvæk noget der kun bruges i sommerperioden. Godt at der er mange som os der griller hele året rundt, grillet kød er bare bedre!
Hav en dejlig sommer. 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere