Populært:

Grillede løg

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vil du prøve noget nyt på grillen, så det ikke altid bliver det samme hver gang, så bør du prøve at lave grillede løg. Løg på grillen bliver bløde og lækre, og de er skønt tilbehør til et stykke grillet kød. Læs med her og få den nemme opskrift.

grillede løg på grillen

Tilbehør til grillmaden

Hvad serverer man til grillmad? De fleste vil nok med det samme sige kartoffelsalat og flutes, og sådan går det da også tit. Men det behøver altså ikke være det samme hver gang, der er så meget lækkert man kan lave til en god bøf, fisk eller en lækker culottesteg på grill.

Grillede grøntsager er noget af det bedste tilbehør efter min mening, det er så fuldt af smag, og som en bonus, så er det også rigtig sundt.

Her i opskriften er det grillede løg, og det smager altså bare godt!

Løg elsker timian, og jeg har penslet dem flere gange undervejs med en blanding af olivenolie, timian, salt og peber. Det giver en rigtig dejlig smag sammen med løgenes sødme, når de bliver grillet.

Men pas på! Der er meget sukker i løg, og det betyder også at de hurtigt branker og bliver sorte på grillen, hvis man ikke holder øje med dem.

Tricket er at “brune” dem af over direkte varme og efterfølgende flytte dem over til indirekte varme og fortsætte tilberedningen. Her får løgene ikke den direkte varme og de brænder ikke så let på.

Som jeg skriver i opskriften, så kan man også også komme løgene i folie sammen med en klat smør efter de er brunet af, lukke folien, og så lade dem stå og “hygge sig” ved indirekte varme til de er møre og færdige. Det er lidt på samme måde som når vi laver spidskål på grill, eller fennikel på grill.

Når løgene er helt møre, så er de færdige og klar til servering.

De passer rigtig godt til næsten alt grillmad, man kan også efterfølgende “skille” dem ad og komme dem i en salat, eller lave en pure ud af dem.

grillede løg der pensles med marinade

Ingrediensnoter

Løg – Du kan bruge forskellige slags løg eller dem du har derhjemme. Opskriften er både god med almindelige løg og rødløg, eller du kan bruge en blanding.

Frisk timian – Timian og løg kan bare noget sammen. Hvis du ikke bryder om timian, så kan du også sagtens bruge andre friske eller tørrede krydderurter.

Hvordan laver man grillede løg?

De pillede løg brunes af over direkte varme på en forvarmet grill. Efterfølgende fortsættes tilberedningen over indirekte varme. Der pensles med jævne mellerum med en blanding af olivenolie, timian, salt samt peber.

Når løgene er møre og flot gyldne, er de færdige og klar til servering. Husk at tilberedningstiden kan variere alt aft hvor store løg man tilbereder.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grillede løg der lige er kommet på grillen

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke løg skal jeg bruge?

Du kan bruge gule løg eller rødløg hvis du synes. Prøv dig frem, begge dele smager godt.

Kan jeg bruge andre krydderurter?

Ja du kan prøve dig frem med andre krydderurter i stedet for timian. Prøv for eksempel med estragon, rosmarin eller hvad ud har i haven.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

grillede løg der er næsten færdige

Opskrift på løg på grillen

Her får du vores opskrift på grillede løg. Det er nemt tilbehør til grillmaden, og så smager det bare godt til et stykke kød, en bøf eller sågar en pølse på grillen.

Når løgene bliver grillede, bliver de søde og lækre, og hvis du endnu ikke har prøvet det, så synes vi du skal kaste dig ud i at grille løg næste gang du tænder op i grillen.

grillede løg på grillen
5 fra 2 stemmer

Grillede løg

Opskrift på grillede løg
Løg på grillen bliver søde og bløde, og er perfekt som tilbehør til grillmaden hvad enten det er kød, fisk eller en vegetarmiddag. Vi pensler løgene med olivenolie blandet med salt, peber og timian, det giver en skøn smag til de grillede løg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 97 kcal

Ingredienser

 • 8 løg
 • 4 spsk olivenolie
 • 2 tsk frisk timian
 • 1 tsk salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Grillen forvarmes til 220 grader sat op til direkte/indirekte varme.
  – Vær opmærksom på at tilberedningstiden afhænger af løgenes størrelse.
 • Star med at pille løgene og del dem i halve. Smør dem ind i en smule olie.
 • I en skål blandes resten at olivenolien sammen med finthakket frisk timian, salt samt peber efter smag.
 • Kom løgene på grillen over direkte varme og grill dem på begge sider til de har fået en gylden farve.
 • Flyt løgene til indirekte varme og pensel dem med olien med timian. Kom låg på grillen og tilbered løgene i ca. 25 minutter, eller til de er møre. De kan pensles flere gange undervejs.
  Hold øje med dem under tilberedningen, så du ikke brænder på og bliver sorte.
  – Alternativt kan løgene også pakkes i folie sammen med en klat smør og friske krydderurter.
 • Når løgene er færdige og møre tages de af grillen og serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 97kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 106mgKalium: 324mgFibre: 4gSukker: 9gA-vitamin: 28IUC-vitamin: 17mgCalcium: 53mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.