Grillede grøntsager smager fantastisk! Grillede forårsløg er ingen undtagelse. De er nemme at lave, og det er skønt tilbehør til grillmaden hvad enten det er et stykke en culotte, en bøf eller et stykke kylling. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Grillede grøntsager
Når vi snakker grillmad, er det oftest kødet vi taler om.
Det er faktisk lidt synd at vi ikke har mere fokus på grøntsagerne, for mange grøntsager bliver nemlig rigtig lækre efter en tur på grillen.
Forårsløg er en af dem!
Grillede forårsløg er supernemt at lave, det er billigt tilbehør, og så smager det bare virkelig godt.
Du kan servere dem som tilbehør til en god entrecote, en Kalveculotte eller måske til en hel Lakseside på grill. Det er nemlig noget der passer til stort set alle typer af kød, og du kan nemt kombinere det med andre grillede grøntsager hvis du synes.
Forårsløg er en lidt overset grøntsag, det er faktisk synd, de har nemlig en skøn mild smag når de bliver tilberedt, og ikke så skarp som når man smager dem rå. Jeg ved ikke om det er det der afholder folk fra at spise dem.
Ud over at de milde løg smager godt, så indeholder de altså også masser af vitaminer og kostfibre, så hvis du er en af dem der tøver med at spise forårsløg, så er der altså god grund til at komme i gang med at bruge dem i køkkenet.
En anden sjov ting, er at man faktisk kan gendyrke forårsløg. Når du har skåret enden af med rødderne, kan du sætte dem i en potte med jord eller en lille skål med vand, og så vil der vokse nyt forårsløg op inden længe. Det er et hyggeligt lille projekt til vindueskarmen, og ungerne synes det er skægt at se hvordan sådan et løg kan vokse selvom man egentlig har spist det meste af det.
Ingrediensnoter
Forårsløg – Forårsløg kan du købe i supermarkedet eller hos grønthandleren. Du skal bruge det hele, og kun lige fjerne rødderne i bunden. Der er forskel på smagen i det hvide og det grønne på planten, men det er super godt når man griller den.
Salt – Grøntsager skal altså saltes, ellers kan det godt blive lidt kedeligt i smagen. Grillede forårsløg må gerne få et godt drys salt inden servering.
Hvordan laver man grillede forårsløg?
Det er supernemt at grille grøntsager generelt, og forårsløg er altid lækkert på grillen.
Først skal man lige have rødderne af forårsløgene og vasket dem godt.
Herefter skal de smørres ind i olie, drysses med salt og så på grillen. De skal grilles i 5-10 minutter til de er blevet lidt bløde og har fået grillstriber. Så er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Der er masser af gode grøntsager du kan grille, og det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen. Du kan for eksempel prøve at lave:
– Grillede løg
– Grillede grønne asparges
– Søde kartofler på grill
– Grillet fennikel
– Grøntsagsspyd på grill
– Grillet spidskål
Når du skal grille grøntsager er det en god ide lige at gnide dem ind i lidt olie inden du lægger dem på grillen. Husk også at give dem salt og peber for at få den bedste smag frem.
Du skal bruge hele løget, så det eneste du skal skære væk er den nederste del med rødderne. Både den grønne top og det hvide på løget skal spises, og de smager skønt.
Ja det kan du. Hvis du ikke har en grill, kan du lave løgene på panden eller måske på en grillpande hvis du har det. Fremgangsmåden er helt den samme.
Andre grillopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på stegte forårsløg på grill
Her får du vores opskrift på lækre grillede forårsløg. Det er grønt tilbehør du kan servere til grillmaden, hvad enten det er oksekød, svinekød, fisk eller måske kylling.
Det er også billigt tilbehør, og ofte er forårsløg en lidt overset grøntsag. Men det er der ingen grund til, for de smager nemlig rigtig godt. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang I skal grille hjemme hos Jer.
Grillede forårsløg
Ingredienser
- 1 bdt forårsløg
- 2 spsk olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Vask forårsløgene og skær enden med rødderne af.1 bdt forårsløg
- Gnid forårsløgene ind i olie og drys dem med salt.2 spsk olivenolie, Salt
- Grill forårsløgene over direkte varme i 5-10 minutter indtil de har fået grillstriber og er blevet lidt bløde. Alternativt kan de laves på en grillpande på komfuret.
- Server straks de varme forårsløg sammen med kød eller fisk.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. august 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her