Populært:

Kalveculotte på grill

4.67

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.67

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker, mør, saftig og perfekt tilberedt, det er sådan en kalveculotte på grill skal være. Serveret med en bagt kartoffel, en lækker grøn salat og en sauce Bearnaise, så bliver det ikke bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den perfekte kalveculotte på grill, så læs med her og få vores opskrift.

kalveculotte på grill udskåret på skærebræt

sommergrillerier og hygge

Sommer, sol, grill og selvfølgelig hygge med venner og familie. Det er opskriften på en dejlig sommer for mig. Og i løbet af sommeren ryger der meget forskelligt på grillen, alt lige fra fisk, over grøntsager til gris og ko.

Kalveculotte er tit på tilbud og så er det om at slå til, for en kalveculotte er faktisk et rigtigt lækkert stykke kød, og et billigt alternativ til en okseculotte.

Vi laver det meste af vores grillede kød med reverse sear-metoden. Det betyder at vi først griller det ved lav varme indtil den ønskede kernetemperatur er nået, og så får den en tur på en meget varm grill for at blive brunet af og få stegeskorpe.

Reverse sear er især velegnet hvis du har en træpillegrill, vi bruger her Weber Smokefire EX6 (reklamelink). Du kan også sagtens lave reverse seared kød på en gasgrill, så kan du eventuelt tilføje lidt røg med en smoker box (reklamelink).

En kalveculotte kan selvfølgelig også grilles på den helt traditionelle metode, den opskrift får du også her på siden. Begge opskrifter findes længere nede på siden.

skiver af rosa kalveculotte på grill

Ingrediensnoter

Kalveculotte – Der er tit fine kalveculotter at få i supermarkederne. Nogle gange endda på tilbud hvis man er heldig. Gå efter en med en fin fedtkant på toppen, det giver god smag!

Salt og peber – Når man “bare” krydrer med salt og peber, så får man altså bare en god smag. Kødsmagen træder godt frem, og hvis du griller med røg, på for eksempel en træpillegrill, tilfører det også en masse smag. Så behøver man ikke alle mulige krydderier.

Hvordan laver man kalveculotte på grill?

Her vil du blive præcenteret for to forskellige metoder til at tilberede din kalveculotte på grill. Du kan vælge den der passer bedst til dig.

Første metode, som vi altid selv bruger, er reverse sear-metoden. Her skal den klargjorte kalveculotte på grillen ved lav temperatur, og efterfølgende brunes den af ved høj varme.

Den traditionelle metode steger man culotten på grillen ved en højere temperatur og ved indirekte varme, indtil den ønskede kernetemperatur er nået.

Fælles for begge metoder er, at culotten først skal pudses af for eventuelle sener og fedt på bagsiden, og fedtet på oversiden ridses. Herefter smøres den ind i olie og krydres med salt og peber.

Når kalveculotten er grillet færdig, så er det vigtigt at den får lov til at hvile inden den skæres ud og serveres. Lad den hvile på et skærebræt utildækket.

Find opskrifter på begge metoder længere nede på siden her.

kalveculotte på grill, rosa stegt og skåret i skiver på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange gram kalveculotte skal jeg beregne pr person?

Gå efter 200-250 gram pr person når du skal servere en steg som her. 1 kg passer fint til 4 personer, og så med lidt godt tilbehør til. Er der rester tilbage kan de sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter eller fryses ned til en luksus biksemad eller andet senere.

Hvad skal jeg servere som tilbehør til kalveculotte?

En bagt kartoffel og en Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta vil være super lækkert på en lun sommeraften. For eksempel med en Bearnaise sauce eller en Rødvinssauce til. Hvis du vil lave det ekstra lækkert, kan du også gå med pommes fondant og en Portvinssauce.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

skærebræt med kalveculotte på grill skåret i skiver

Opskrift på grillet rosastegt kalveculotte

Vi elsker en god kalveculotte. Det går man bare aldrig galt i byen med. Vi griller altid vores culotte, også når det er fra kalv. Det giver simpelthen bare den bedste smag til kødet.

Her får du to metoder til at lave en perfekt grillet kalveculotte. Vi bruger næsten altid selv reverse sear-metoden, da man på den måde altid får en helt perfekt stegning, og mørt og lækkert kød. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så kan det bestemt anbefales næste gang du skal have en culotte på grillen.

kalveculotte på grill udskåret på skærebræt
4.67 fra 3 stemmer

Kalveculotte på grill

Opskrift på kalveculotte på grill
Det er lækkert med en perfekt grillet kalveculotte hele året rundt. Om sommeren på terrassen med en bagt kartoffel og en grøn salat eller på andre tider af året med kartoffelfondant og en lækker rødvinssauce. Kun fantasien sætter grænsen for hvilket tilbehør du kan servere til din culottesteg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 391 kcal

Ingredienser

 • 1 kg kalveculotte
 • 1 spsk olivenolie
 • Salt, efter smag
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Culotten tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen, så den kan nå at komme lidt op i temperatur inden tilberedningen.

Reverse sear-metoden (velegnet til træpille grill):

 • Grillen forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme.
  – Her i opskriften er kalveculotten tilberedt på en Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink)
 • Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
 • Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.
 • Kom culotten på grillen over indirekte varme og tilbered den til kerne temperaturen er ca. 55 grader.
  – Her er det en god ide at bruge et stegetermometer, så man kan følge med i kernetemperaturen under tilberedningen.
 • Når kernetemperaturen er nået tages stegen af grillen, og stilles til siden utildækket, varm grillen op til høj varme og brun derefter hurtigt culotten af på alle sider.
 • Derefter tages stegen af grillen. Stil den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.

Traditionel tilberedning på gas- og kulgrill:

 • Grillen forvarmes til 180 grader, sat op til indirekte varme.
 • Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
 • Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.
 • Kom den forberedte kalveculotte på grillen over indirekte varme og tilbered den til kernetemperaturen er ca. 56 grader.
  – Hvis man synes at den mangler farve til sidst, kan den brunes kort af over direkte varme. Alternativt kan man de sidste 10 minutter af tilberedningstiden hæve temperaturen i grillen til 230 grader, på den måde brunes stegen mere af.
 • Når den ønskede kernetemperatur er nået tages culotten af grillen og stilles utildækket på et skærebræk. Lad den trække i 15 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 391kcalProtein: 48gFedt: 20gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gKolesterol: 205mgNatrium: 205mgKalium: 788mgCalcium: 38mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.