En lækker, mør og saftig kalveculotte på grill er skøn sommermad, serveret med en bagt kartoffel og en god salat. Det er en lækker udskæring når du vil forkæle din familie lidt ekstra.

Mere grillinspiration
Opskriften er god fordi
Et lidt billigere valg – Kalveculotte er tit på tilbud og så er det om at slå til, for en kalveculotte er faktisk et rigtigt lækkert stykke kød, og et billigt alternativ til en okseculotte.
Grillmetoden – Vi laver det meste af vores grillede kød med reverse sear-metoden. Det betyder at vi først griller det ved lav varme indtil den ønskede kernetemperatur er nået, og så får den en tur på en meget varm grill for at blive brunet af og få stegeskorpe.
Reverse sear er især velegnet hvis du har en træpillegrill, vi bruger her Weber Smokefire EX6 (reklamelink). Du kan også sagtens lave reverse seared kød på en gasgrill, så kan du eventuelt tilføje lidt røg med en smoker box (reklamelink).
En kalveculotte kan selvfølgelig også grilles på den helt traditionelle metode, og den fremgangsmåde får du også her.
Ingrediensnoter
Kalveculotte – Der er tit fine kalveculotter at få i supermarkederne. Nogle gange endda på tilbud hvis man er heldig. Gå efter en culottesteg med en fin fedtkant på toppen, det giver god smag!
Salt og peber – Når man “bare” krydrer med salt og peber, så får man altså bare en god smag. Kødsmagen træder godt frem, og hvis du griller med røg, på for eksempel en træpillegrill, tilfører det også en masse smag. Så behøver man ikke alle mulige krydderier.
Hvordan laver man kalveculotte på grill?
Her får du en introduktion til to forskellige metoder til at tilberede din kalveculotte på grillen. Du kan vælge den der passer bedst til dig, alt efter hvilket resultat du gerne vil have, og hvor god tid du har.
- Første metode, som vi næsten altid selv bruger, er reverse sear-metoden. Her skal den klargjorte kalveculotte på grillen ved lav temperatur, og efterfølgende brunes den af ved høj varme.
- Den traditionelle metode steger man culotten på grillen ved en højere temperatur og ved indirekte varme, indtil den ønskede kernetemperatur er nået.
Fælles for begge metoder er, at culotten først skal pudses af for eventuelle sener og fedt på bagsiden, og fedtet på oversiden ridses. Herefter smøres den ind i olie og krydres med salt og peber.
Når kalveculotten er grillet færdig, så er det vigtigt at den får lov til at hvile inden den skæres ud og serveres. Lad den hvile på et skærebræt utildækket.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tilberedningsmetoder
Hvilken metode skal du vælge
Vi bruger næsten altid selv reverse sear-metoden, da man på den måde altid får en helt perfekt stegning, og mørt og lækkert kød. Den er især velegnet hvis du bruge træpillegrill, men du kan også fint bruge den på andre typer af griller.
Hvis du endnu ikke har prøvet det, så kan det bestemt anbefales at lave din næste kalveculotte reverse-sear hvis du har tiden til det. Hvis du ikke kan nå at tilberede stegen med reverse sear-metoden, så kan du bruge den traditionelle tilberedningsmetode, der går lidt hurtigere.
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Kalveculotte på grill
Ingredienser
- 1 kg kalveculotte
- 1 spsk olivenolie
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Culotten tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen, så den kan nå at komme lidt op i temperatur inden tilberedningen.1 kg kalveculotte
- Vælg hvilken tilberedningsmetode du vil bruge til at grille din kalveculotte1.
Reverse sear-metoden (velegnet til træpillegrill)
- Grillen2 forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme.
- Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
- Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.1 spsk olivenolie, Peber, Salt
- Kom culotten på grillen over indirekte varme og tilbered den til kerne temperaturen er ca. 55 grader3.
- Når kernetemperaturen er nået tages stegen af grillen, og stilles til siden utildækket. Varm grillen op til høj varme og brun derefter hurtigt culotten af på alle sider.
- Derefter tages stegen af grillen. Stil den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Traditionel tilberedning
- Grillen2 forvarmes til 180 grader, sat op til indirekte varme.
- Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
- Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.
- Kom den forberedte kalveculotte på grillen over indirekte varme og tilbered den til kernetemperaturen er ca. 56 grader3. – Hvis man synes at den mangler farve til sidst, kan den brunes kort af over direkte varme. Alternativt kan man de sidste 10 minutter af tilberedningstiden hæve temperaturen i grillen til 230 grader, på den måde brunes stegen mere af.
- Når den ønskede kernetemperatur er nået tages culotten af grillen og stilles utildækket på et skærebræk. Lad den trække i 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering og rester
Tilbehør
En bagt kartoffel og salat med grønne asparges, peberfrugt og feta vil være super lækkert på en lun sommeraften. Du kan også servere med en Bearnaise sauce eller en Rødvinssauce til. Hvis du vil lave det ekstra lækkert for eksempel til nytår eller andre festlige lejligheder, kan du gå med pommes fondant og en Portvinssauce.
Rester
Hvis du har rester tilbage, kan de spises kolde dagen efter eller du kan fryse dem ned til senere. Du kan også bruge rester af din kalveculotte til en lækker Bøf bearnaise pizza.
Ofte stillede spørgsmål
Gå efter 200-250 gram pr person når du skal servere en steg som her. 1 kg passer fint til 4 personer, og så med lidt godt tilbehør til. Er der rester tilbage kan de sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter eller fryses ned til en luksus biksemad eller andet senere.
Mere grillet kød
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: