Kartoffelfondant eller pommes fondant

Vi er blevet ret vilde med at lave kartoffelfondant, eller pommes fondant som det så fint og fransk også hedder. Det er nemlig virkelig nemt at lave, og så smager det helt fantastisk. Samtidig ser det også rigtig pænt og elegant ud på tallerkenen.

Vi har i denne version lavet dem med en blanding af søde kartofler og almindelig kartofler. Det ser også rigtig fint ud med farveforskellen og så smager begge versioner bare helt fantastisk på hver deres måde.

Vi spiser faktisk ikke så mange kartofler herhjemme – nok færre end en gennemsnitlig dansk familie, men vi er bare ikke rigtig fan af kogte kartofler. Det skal da lige være til at suge sovsen op til en god flæskesteg eller andesteg, men ellers ikke.

Men de her kartofler er helt fantastiske. De smager nemlig af noget, og har lidt bid og stegeskorpe, samtidig med en smørblød midte. Mums! De passer perfekt som tilbehør til et godt stykke kød, fisk eller fjerkræ. Vi kan godt lide at spise dem til Culotte eller et andet stykke oksekød.

opskrift på kartoffelfondant | dejligt tilbehør til kød | kartoffel fondant
opskrift på kartoffelfondant | dejligt tilbehør til kød | kartoffel fondant

Kartoffelfondant opskrift

Selvom fondant kartofler lyder veldig fint, og ser vældig fint ud, så er det altså ikke ret svært at lave dem. Vi giver dig her vores bud på en opskrift på kartoffelfondant, der vil imponere dine middagsgæster eller din familie når du serverer dem næste gang.

I denne version laver vi kartoffelfondant af søde kartofler og almindelig kartofler. Du kan selvfølgelig vælge enten den ene eller den anden eller begge to, hvis du som os også vil have det bedste fra begge verdener.

Fondanterne er gode når de lige kommer ud af ovnen, og de er også gode dagen efter hvor de hurtigt kan opvarmes på panden igen. Det er derfor ingen skam at lave lidt ekstra kartofler nu hvor du er i gang.

opskrift på kartoffelfondant | dejligt tilbehør til kød | kartoffel fondant
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Kartoffelfondant opskrift

Pommes Fondant lavet med almindelige og søde kartofler! 
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Samlet tid 1 time
Portioner 2 personer

Ingredienser

  • 2-3 stk store kartofler evt. bagekartofler
  • 1 stk stor sød kartoffel
  • 150 g smør
  • 1-2 dl hønsefond
  • 4 fed hvidløg hakket groft
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og peber efter smag
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til ca. 220 grader
  • Skær kartoflerne samt den søde kartoffel til i cylinder form ca. 5 cm i diameter og 4 cm høje. Det er selvfølgelig med at få så mange fondanter som man kan, der er ingen grund til at spilde en masse.
  • Kom fondanterne i koldt vand i ca. 5 minutter for at fjerne overskydende stivelse. Tag dem og og tør dem grundigt i køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Varm en pande med olien, og steg fondanterne ved middelvarme i 6 -7 minutter på den pæneste af de flade sider til de har fået en lækker gylden og sprød overflade. Krydder dem med salt og peber undervejs.
    opskrift på kartoffelfondant | dejligt tilbehør til kød | kartoffel fondant
  • Hæld olien fra panden og tilsæt smørret, hvidløg, timian samt rosmarin. Vend fondanterne og steg dem videre ved middel varme i 2-3 minutter. Tag en ske og kom smør og krydderurter over fondanterne, gentag et par gange.
  • Hæld hønsefonden på panden og kom dem i ovnen i ca. 25 – 30 minutter eller til fondanterne er møre. Tilsæt evt. mere fond undervejs. så de ikke tørrer ud. Hvis man ikke har en pande der kan tåle at komme i ovnen, så kan man komme det hele i et ildfast fad inden det skal i ovnen.
  • Når fondanterne er møre er de færdige. Server dem rygende varme og hæld evt. noget af det tilbageblivende smør og fond over.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve en anden slags kartofler til dit stykke kød, så prøve også hasselback kartofler, der også smager helt fantastisk.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares