Oksemørbrad smager bare godt. For mange kan det godt være svært at tilberede helt perfekt rosa oksekød, og her er oksemørbrad sous vide helt oplagt. Ved at lave kød i sous vide, kan du nemlig ikke ødelægge det ved at stege det for meget. Det bliver bare perfekt hvert gang! Og det vil man jo gerne have når man køber et dyrt og lækkert stykke oksekød. Læs med her og få vores opskrift.
Perfekt rosa oksemørbrad
Mange skal her til nytår have et lækkert stykke oksekød til hovedret, og her er oksemørbrad sous vide et super godt bud på oksekød der bare altid bliver godt.
Oksemørbrad er et mørt stykke kød med en god smag, og ved at tilberede i oksemørbraden i sous vide, kan man med sikkerhed tilberede den perfekt hver gang.
Sådan bevarer man kødets mørhed, og ved at bruge få gode krydderurter kan man tilføre kødet lidt mere smag af for eksempel rosmarin, timian og hvidløg.
Denne opskrift er god hvis du skal have gæster, eller andet der kræver din opmærksomhed, og du ikke gider stå i køkkenet hele dagen for at holde øje med maden.
Når man tilbereder i sous vide, kan man nemlig ikke komme til at overtilberede kødet. Det kan aldrig blive varmere end det du sætter temperaturen til på dit sous vide apparat.
Derfor er du sikker på lækkert og perfekt tilberedt kød, selv når du har travlt og laver andre ting i mens.
Server for eksempel din oksemørbrad med Pommes Anna og en lækker Portvinsglace.
Læs hele vores sous vide guide her
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Oksemørbrad – Kan købes fersk eller frossen i de fleste større supermarkeder. Den skal afpudses og eventuelt bindes op.
Rosmarin, timian og hvidløg – Giver en god smag til kødet.
Olie og smør – Til stegning.
Salt og peber – Det er vigtigt at krydre kødet for at give en god smag.
Hvordan laver man oksemørbrad sous vide?
Det er faktisk ikke så svært at lave en perfekt oksemørbrad sous vide.
Når mørbraden er pudset af og evt. bundet op hvis det er nødvendigt, så skal olie, og krydderurter på panden og bruges til at brune mørbraden af i.
Vi kan godt lide at brune den af inden den kommer i sous vide-badet, fordi vi synes det gør noget godt for smagen.
Så skal kødet i en vakuumpose og vakuumpakkes. Så skal den tilberedes i 56 grader varmt vand i 2,5 timer. Herefter skal mørbraden på panden med olie og smør samt krydderier, og så skal den hvile inden den er klar til at blive skåret ud og serveret.
Ofte stillede spørgsmål
Vil du gerne give din oksemørbrad bruningen på grillen til sidst, så kan du sagtens det. Varm grillen godt op, og giv den kun et par minutter, så den ikke bliver overtilberedt. Sørg for at vende kødet ofte, så det bliver brunet jævnt hele vejen rundt. Kødet får en lækker smag og stegeskorpe ved at blive brunet på grillen.
Ved tilberedning ved 56 grader giver det resultat vi bedst kan lide. Kødet er perfekt medium rødt og det er stadig super lækkert og mørt. Hvis man slet ikke er til rødt kød kan man gå op på 62 grader for et rosa resultat, men der mister kødet også noget af sin mørhed.
Ja du kan sagtens gemme resterne. Vi spiser dem gerne kolde dagen efter eller fryser rester ned.
Andre sous vide opskrifter du måske vil synes om
- Oksefilet Sous Vide
- Okseculotte sous vide
- Svinemørbrad sous vide
- Kalveculotte sous vide
- Lammeculotte sous vide
Opskrift på sous vide oksemørbrad
Her er vores opskrift på en lækker sous vide oksemørbrad. Den er lige præcis som vi godt kan lide den – medium rød og meget mør og lækker med smag af gode krydderurter.
Server den nytårsaften eller når du vil forkæle familien lidt ekstra. Du kan for eksempel servere oksemørbrad med Kartoffelfondant, Bønner med bacon og en god Rødvinssauce. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Oksemørbrad sous vide
Ingredienser
- 1 kg oksemørbrad
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 kvist Frisk timian
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olie
- 2 spsk smør
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Forvarm vandbadet til 56 grader.
- Puds mørbraden af for sener og fedt. Du kan evt. binde mørbraden op, for at holde på formen. Krydder den med salt og peber.
- Varm 2 spsk. olie op på en pande kom rosmarin, timian samt hvidløg på og brun derefter mørbraden på alle sider ved høj varme. Der er delte meninger omkring det med at brune kødet af før det kommer i sous vide-badet. Jeg synes at det giver mere smag, der er andre der vil sige at det ikke gør en forskel. Det skal være helt op til dig selv hvad du er mest til. Hvis du ikke vil brune den af, så springer du bare let og elegant hen over dette trin 🙂
- Nu er mørbraden brunet af "eller ikke", og så skal den vakuumpakkes. Tør den lidt af inden med noget køkkenrulle, så der ikke kommer for meget saft med ned i posen, det kan nemlig godt drille når man skal forsegle posen. Vakuumer og forsegl posen.
- Kom mørbraden i det forvarmede vand og giv den nu 2,5 timer ved 56 grader.
- Efter 2,5 timer tages posen op og væsken hældes fra (gemmes til sauce). Varm 2 spsk. olie op i en pande og brun mørbraden af igen ved høj varme. Tilsæt 2 spsk. smør i det sidste par minutter sammen med mere rosmarin og timian samt hvidløg. Øs smørret over mørbraden, så den lige får lidt ekstra smag. Når mørbraden er brunet godt af skal den af varmen og op på en tallerken.
- Nu skal mørbraden hvile i ca. 15 minutter. Skær den derefter ud i passende skiver og server med det samme sammen med dit favorittilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
tilbehør og serveringsforslag
- Server som hovedret til en festlig aften, for eksempel til nytår. Sæt menuen sammen med en lækker forret og en dessert.
- Server med dine yndlingskartofler for eksempel kartoffelfondant (sous vide), pommes anna, sprøde pomfrites eller sprøde ovnkartofler.
- Sauce skal der til, lav en lækker bearnaise sous vide eller prøv en rødvins– eller portvinssauce til.
- Server med en grøn salat, aparges med bacon eller bønner med bacon.
- Rester af oksemørbrad kan serveres koldt eller som fyld i ramensuppe eller wraps.
Flere billeder af oksemørbrad sous vide
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. december 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her