TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Oksemørbrad sous vide

Mange skal her til nytår have et lækkert stykke oksekød til hovedret, og her er oksemørbrad sous vide et super godt bud på oksekød der bare altid bliver godt.

Oksemørbrad er et mørt stykke kød med en god smag, og ved at tilberede i oksemørbraden i sous vide, kan man med sikkerhed tilberede den perfekt hver gang. Sådan bevarer man kødets mørhed, og ved at bruge få gode krydderurter kan man tilføre kødet lidt mere smag af for eksempel rosmarin, timian og hvidløg.

Denne opskrift er god hvis du skal have gæster eller andet der kræver din opmørksomhed, og du ikke gider stå i køkkenet hele dagen for at holde øje med maden. Når man tilbereder i sous vide, kan man nemlig ikke komme til at overtilberede kødet. Det kan aldrig blive varmere end det du sætter temperaturen til på dit sous vide apparat. Derfor er du sikker på lækkert og perfekt tilberedt kød, selv når du har travlt og laver andre ting i mens.

Oksemørbrad sous vide - Opskrift på sous vide oksemørbrad - Lækkert oksekød til hovedret

Oksemørbrad sous vide opskrift

Her er vores opskrift på en lækker sous vide oksemørbrad. Den er lige præcis som vi godt kan lide den – medium rød og meget mør og lækker med smag af gode krydderurter.

Oksemørbrad sous vide - Opskrift på sous vide oksemørbrad - Lækkert oksekød til hovedret
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Oksemørbrad sous vide opskrift

Perfekt rosa oksemørbrad hver gang!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 – 1 1/2 kg oksemørbrad afpudset og evt. bundet op
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 spsk Frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm vandbadet til 56 grader.
  • Puds mørbraden af for sener og fedt. Du kan evt. binde mørbraden op, for at holde på formen. Krydder den med salt og peber.
  • Varm 2 spsk. olie op på en pande kom rosmarin, timian samt hvidløg på og brun derefter mørbraden på alle sider ved høj varme.
    Der er delte meninger omkring det med at brune kødet af før det kommer i sous vide-badet. Jeg synes at det giver mere smag, der er andre der vil sige at det ikke gør en forskel. Det skal være helt op til dig selv hvad du er mest til. Hvis du ikke vil brune den af, så springer du bare let og elegant hen over dette trin 🙂
  • Nu er mørbraden brunet af "eller ikke", og så skal den vakuumpakkes. Tør den lidt af inden med noget køkkenrulle, så der ikke kommer for meget saft med ned i posen, det kan nemlig godt drille når man skal forsegle posen. Vakuumer og forsegl posen.
  • Kom mørbraden i det forvarmede vand og giv den nu 2,5 timer ved 56 grader.
  • Efter 2,5 timer tages posen op og væsken hældes fra (gemmes til sauce). Varm 2 spsk. olie op i en pande og brun mørbraden af igen ved høj varme. Tilsæt 2 spsk. smør i det sidste par minutter sammen med mere rosmarin og timian samt hvidløg. Øs smørret over mørbraden, så den lige får lidt ekstra smag. Når mørbraden er brunet godt af skal den af varmen og op på en tallerken.
  • Nu skal mørbraden hvile i ca. 15 minutter. Skær den derefter ud i passende skiver og server med det samme sammen med dit favorittilbehør.
  • Velbekomme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Oksefilet sous vide

Oksemørbrad sous vide tid og temperatur

Ved tilberedning ved 56 grader giver det resultat vi bedst kan lide. Kødet er perfekt medium rødt og det er stadig super lækkert og mørt. Hvis man slet ikke er til rødt kød kan man gå op på 62 grader for et rosa resultat, men der mister kødet også noget af sin mørhed.

Oksemørbrad tilbehør og serveringsforslag

  • Server som hovedret til en festlig aften, for eksempel til nytår. Sæt menuen sammen med en lækker forret og en dessert.
  • Server med dine yndlingskartofler for eksempel kartoffelfondant (sous vide), pommes anna, sprøde pomfrites eller sprøde ovnkartofler.
  • Sauce skal der til, lav en lækker bearnaise sous vide eller prøv en rødvins- eller portvinssauce til.
  • Server med en grøn salat, aparges med bacon eller bønner med bacon
  • Rester af oksemørbrad kan serveres kold eller som fyld i ramensuppe eller wraps

Oksemørbrad sous vide og grill

Vil du gerne give din oksemørbrad bruningen på grillen til sidst, så kan du sagtens det. Varm grillen godt op, og giv det kun et par minutter, så den ikke bliver overtilberedt. Sørg for at vende kødet ofte, så det bliver brunet jævnt hele vejen rundt. Kødet for en lækker smag og stegeskorpe ved at brune det på grillen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Skyrkage - Nem opskrift på skyr kage med bastogne bund og blåbær - Nem og lækker dessert

Skyrkage

Opskrift »
shares