Oksefilet Sous Vide – Rosa sous vide oksefilet

En gang i mellem finder vi en flot oksefilet på tilbud, og så slår vi som regel til. Vi elsker nemlig oksekød herhjemme, og oksefilet står bestemt i toppen af listen over vores yndlings oksekødsudskæringer. Vi elsker at lave et stykke oksefilet sous vide som her i opskriften, og resten af fileten skærer vi gerne ud i bøffer og kommer i fryseren. Der er altså til ret mange måltider i sådan en oksefilet, så selvom den koster lidt at købe, så får vi altså også meget mad ud af den.

Oksefilet smager helt fantastisk tilberedt som et helt stykke som her, men også som bøffer. Vi spiser gerne oksefilet med kartoffelfondant, noget grønt og en god sovs. Det er en ret som hele familien er meget glade for.

Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her

Oksefilet sous vide opskrift

Her er vores bud på en opskrift på oksefilet sous vide. Temperaturen afhænger selvfølgelig af hvor rødt man gerne vil have sit kød. Vi giver den altid 54 grader, det passer os rigtig godt, og den er lige tilpas rød. Hvis man vil have den mere medium, skal man op på 56 eller 57 grader.

Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Oksefilet sous vide opskrift

Ingredienser

  • 2 kg Oksefilet med fedtkant
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Rosmarin hakket
  • 1 spsk Timian hakket
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Start med at varme sous vide badet op til 54 grader.
  • Puds stegen pænt af på bagsiden. Gnid den ind i salt og peber samt rosmarin, timian og hvidløg.
  • Brun den derefter af ved direkte varme på grillen eller på en meget varm pande. Det er min erfaring at det giver en bedre smag hvis den er brunet af inden den kommer i vakuumposen.
    Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her
  • Kom derefter kødet i en vakuumpose, vakuumer og forsejl posen og kom den i sous vide badet ved 54 grader i 5 – 6 timer. Jeg ved at den her filet er mør, så jeg giver den ikke så længe.
  • Efter de 5 – 6 timer tages posen med stegen op og køles hurtigt ned i vandbad med rindende vand. Når stegen er kølet ned, så er det nemmere at give den anden omgang på grillen uden den bliver overtilberedt. Når stegen er kølet ned kan den også gemmes nogle dage i køleskabet eller fryses ned.
  • Forvarm en ovn til 250 grader eller grillen. Brun nu stegen af i 10 – 15 min. Tag den ud af ovnen eller af grillen og lad den trække 15 – 20 min. Inden den skæres i skiver og serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Er du på udkig efter andre opskrifter på kød i sous vide, så tag et kig på culotte sous vide eller flæskesteg i sous vide.

Sous vide opskrifter

Vi har efterhåndet samlet en masse dejlig sous vide opskrifter her på bloggen. Du finder dem alle ved at klikke her. Vi har både opskrifter på kød, tilbehør og endda desserter i sous vide.

Oksefilet sous vide udstyr

For at kunne lave oksefilet med denne metode, skal du have dig en sous vide, enten et kar eller en stav. Vi anbefaler staven, da den giver dig flere muligheder. Vi startede selv ud med en Steba sv50 (reklamelink), som er en super god og prisvenlig sous vide stav. Nu kører vi med en Steba sv100 (reklamelink), som er en lidt større model. Vi er meget tilfredse, og kan anbefale begge modeller. Den lille er ofte nok til husbehov.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares