Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Oksefilet Sous Vide

Oksefilet Sous Vide

4.46

/5

6 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.46

/5

6 timer 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker et godt stykke oksekød, og oksefilet er ingen undtagelse. Det er fyldt med god smag, og ved at lave oksefilet sous vide, er man sikker på en perfekt tilberedning hver eneste gang. Læs med her og få vores opskrift.

Vores yndlingskød

En gang i mellem finder vi en flot oksefilet på tilbud, og så slår vi som regel til. Vi elsker nemlig oksekød herhjemme, og oksefilet står bestemt i toppen af listen over vores yndlings oksekødsudskæringer.

Vi elsker at lave et stykke oksefilet sous vide som her i opskriften, og resten af fileten skærer vi gerne ud i bøffer og kommer i fryseren. Der er altså til ret mange måltider i sådan en oksefilet, så selvom den koster lidt at købe, så får vi altså også meget mad ud af den.

Oksefilet smager helt fantastisk tilberedt som et helt stykke som her, men også som bøffer. Vi spiser gerne oksefilet med kartoffelfondant, bønner med bacon og en god sovs. Det er en ret som hele familien er meget glade for, og som gæsterne altid bliver begejstrede over at få serveret.

Steg af oksefilet lavet i sous vide med skriver af rosa kød

Hvordan laver man oksefilet sous vide?

Det er et imponerende stykke kød når det er tilberedt til perfektion og skiverne af det perfekte kød kommer på bordet, men det er faktisk ikke svært hvis man laver kødet i sous vide.

Til opskriften skal du bruge:

  • En god oksefilet
  • Rosmarin, Timian og hvidløg, det giver god smag.
  • Salt og peber

Først skal stegen pudses af, og så skal den krydres godt inden den brunes af på en varm grill eller pande. Ved at brune den af før den kommer i sous vide, får man lidt ekstra af den gode stegesmag med.

Derefter skal den vakuumpakkes og i karret med forvarmet vand. Stegen skal tilberede i 5-6 timer og efterfølgende køles ned inden den igen får en tur på grillen eller i ovnen for at få den lækre stegeskorpe og smag.

Herefter skal den hvile og så kan den skæres i skiver og serveres.

Tilbehør og serveringsforslag

Tid og temperatur

For at lave en perfekt rød oksefilet sous vide, anbefaler vi at du giver den 54 grader i 5-6 timer (for medium oksefilet brug 56 grader) Med den tid vil du få et lækkert mørt stykke kød. Herefter skal kødet brunes af og trække inden det skæres i skiver og spises.

Sous vide oksefilet med stegegaffel og skiver af kød

Den bedste opskrift på Oksefilet sous vide

Her er vores bud på en opskrift på oksefilet sous vide. Temperaturen afhænger selvfølgelig af hvor rødt man gerne vil have sit kød. Vi giver den altid 54 grader, det passer os rigtig godt, og den er lige tilpas rød. Hvis man vil have den mere medium, skal man op på 56 eller 57 grader.

Rosastegt oksefilet sous vide med skriver af oksefilet foran
4.46 fra 11 stemmer

Oksefilet sous vide

Nem opskrift på perfekt tilberedt steg af oksefilet i sous vide.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 timer 30 minutter
Hviletid 20 minutter
Samlet tid 6 timer 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 550 kcal

Ingredienser

  • 2 kg oksefilet, med fedtkant
  • 1 spsk rosmarin, hakket
  • 1 spsk timian, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Start med at varme sous vide badet op til 54 grader.
  • Puds stegen pænt af på bagsiden. Gnid den ind i salt og peber samt rosmarin, timian og hvidløg.
  • Brun den derefter af ved direkte varme på grillen eller på en meget varm pande. Det er min erfaring at det giver en bedre smag hvis den er brunet af inden den kommer i vakuumposen.
    Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her
  • Kom derefter kødet i en vakuumpose, vakuumer og forsejl posen og kom den i sous vide badet ved 54 grader i 5 – 6 timer. Jeg ved at den her filet er mør, så jeg giver den ikke så længe.
  • Efter de 5 – 6 timer tages posen med stegen op og køles hurtigt ned i vandbad med rindende vand. Når stegen er kølet ned, så er det nemmere at give den anden omgang på grillen uden den bliver overtilberedt. Når stegen er kølet ned kan den også gemmes nogle dage i køleskabet eller fryses ned.
  • Forvarm en ovn til 250 grader eller grillen. Brun nu stegen af i 10 – 15 min. Tag den ud af ovnen eller af grillen og lad den trække 15 – 20 min. Inden den skæres i skiver og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 550kcalKulhydrater: 1gProtein: 36gFedt: 44gMættet fedt: 18gKolesterol: 140mgNatrium: 98mgKalium: 612mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 33IUC-vitamin: 1mgCalcium: 18mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Er du på udkig efter andre opskrifter på kød i sous vide, så tag et kig på culotte sous vide eller flæskesteg i sous vide.

Flere Sous vide opskrifter

Vi har efterhåndet samlet en masse dejlig sous vide opskrifter her på bloggen. Du finder dem alle ved at klikke her. Vi har både opskrifter på kød, tilbehør og endda desserter i sous vide.

Sous vide udstyr til denne opskrift

For at kunne lave en perfekt oksefilet med denne metode, skal du have dig en sous vide, enten et kar eller en stav. Vi anbefaler staven, da den giver dig flere muligheder. Vi startede selv ud med en Steba sv50 (reklamelink), som er en super god og prisvenlig sous vide stav. Nu kører vi med en Steba sv100 (reklamelink), som er en lidt større model. Vi er meget tilfredse, og kan anbefale begge modeller. Den lille er ofte nok til husbehov.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Oksefilet Sous Vide”

    • Hej Rasmus.

      Hvis du vakuumpakker stegene hver for sig i deres en pose, så burde sous vide tiden være den sammen.
      Jeg ville sørge for at der var god vandcirkulation omkring poserne når de er i karret, så man er sikker på at de får temperatur hele vejen rundt.
      Det kan selvfølgelig godt være lidt svært med pladsen, men jeg håber du kommer i mål med projektet.

      De bedste hilsner og glædelig jul.

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.