Oksefilet Sous Vide – Rosa sous vide oksefilet

En gang i mellem finder vi en flot oksefilet på tilbud, og så slår vi som regel til. Vi elsker nemlig oksekød herhjemme, og oksefilet står bestemt i toppen af listen over vores yndlings oksekødsudskæringer. Vi elsker at lave et stykke oksefilet sous vide som her i opskriften, og resten af fileten skærer vi gerne ud i bøffer og kommer i fryseren. Der er altså til ret mange måltider i sådan en oksefilet, så selvom den koster lidt at købe, så får vi altså også meget mad ud af den.

Oksefilet smager helt fantastisk tilberedt som et helt stykke som her, men også som bøffer. Vi spiser gerne oksefilet med kartoffelfondant, bønner med bacon og en god sovs. Det er en ret som hele familien er meget glade for, og som gæsterne altid bliver begejstrede over at få serveret.

Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her

Oksefilet sous vide opskrift

Her er vores bud på en opskrift på oksefilet sous vide. Temperaturen afhænger selvfølgelig af hvor rødt man gerne vil have sit kød. Vi giver den altid 54 grader, det passer os rigtig godt, og den er lige tilpas rød. Hvis man vil have den mere medium, skal man op på 56 eller 57 grader.

Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her
4 fra 6 stemmer

Oksefilet sous vide opskrift

Udskriv Pin

Ingredienser

  • 2 kg Oksefilet med fedtkant
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Rosmarin, hakket
  • 1 spsk Timian, hakket
  • 2 fed Hvidløg, hakket
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Start med at varme sous vide badet op til 54 grader.
  • Puds stegen pænt af på bagsiden. Gnid den ind i salt og peber samt rosmarin, timian og hvidløg.
  • Brun den derefter af ved direkte varme på grillen eller på en meget varm pande. Det er min erfaring at det giver en bedre smag hvis den er brunet af inden den kommer i vakuumposen.
    Opskrift på oksefilet sous vide - det er nemt at lave en perfekt oksefilet i sous vide, find temperatur og tid her
  • Kom derefter kødet i en vakuumpose, vakuumer og forsejl posen og kom den i sous vide badet ved 54 grader i 5 – 6 timer. Jeg ved at den her filet er mør, så jeg giver den ikke så længe.
  • Efter de 5 – 6 timer tages posen med stegen op og køles hurtigt ned i vandbad med rindende vand. Når stegen er kølet ned, så er det nemmere at give den anden omgang på grillen uden den bliver overtilberedt. Når stegen er kølet ned kan den også gemmes nogle dage i køleskabet eller fryses ned.
  • Forvarm en ovn til 250 grader eller grillen. Brun nu stegen af i 10 – 15 min. Tag den ud af ovnen eller af grillen og lad den trække 15 – 20 min. Inden den skæres i skiver og serveres.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Er du på udkig efter andre opskrifter på kød i sous vide, så tag et kig på culotte sous vide eller flæskesteg i sous vide.

Oksefilet sous vide tid og temperatur

For at lave en perfekt rød oksefilet sous vide, anbefaler vi at du giver den 54 grader i 5-6 timer (for medium oksefilet brug 56 grader) Med den tid vil du få et lækkert mørt stykke kød. Herefter skal kødet brunes af og trække inden det skæres i skiver og spises.

Sous vide opskrifter

Vi har efterhåndet samlet en masse dejlig sous vide opskrifter her på bloggen. Du finder dem alle ved at klikke her. Vi har både opskrifter på kød, tilbehør og endda desserter i sous vide.

Oksefilet sous vide tilbehør og serveringsforslag

Sous vide udstyr til denne opskrift

For at kunne lave en perfekt oksefilet med denne metode, skal du have dig en sous vide, enten et kar eller en stav. Vi anbefaler staven, da den giver dig flere muligheder. Vi startede selv ud med en Steba sv50 (reklamelink), som er en super god og prisvenlig sous vide stav. Nu kører vi med en Steba sv100 (reklamelink), som er en lidt større model. Vi er meget tilfredse, og kan anbefale begge modeller. Den lille er ofte nok til husbehov.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg