Saftig, mรธr som smรธr og en god smag af grill. Det er sรฅdan jeg foretrรฆkker en kalveculotte sous vide. Serveret sammen med en lรฆkker sauce, nogle sprรธde kartofler og noget grรธnt, sรฅ bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave den bedste kalveculotte i sous vide, sรฅ lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.
Den nemme lรธsning
Der er mange dage hvor det det skal vรฆre nemt, og her er sous vide stadig en rigtig god lรธsning.
For dem af Jer der ikke ved hvad hvad sous vide er, sรฅ er det tilberedning af mad i tempereret vandbad. Maden er vakuumpakket og man kan indstille temperaturen pรฅ vandet inden for 0,1 – 0,5 grader, sรฅ man kan altsรฅ ramme en hel prรฆcis temperatur.
Ved tilberedning af stege er sous vide virkelig den nemme lรธsning. Jeg vil stadig til hver en tid foretrรฆkke at smide en culotte pรฅ grillen, men som sagt, sรฅ fungerer det her altsรฅ ogsรฅ. Fordelen her er at det er meget nemt at ramme den helt rigtige kernetemperatur og altsรฅ fรฅ en meget flot tilberedt kalveculotte.
De magiske tal er 57 grader og 6,5 timer. Her synes jeg at kalveculotten er bedst, der er medium tilberedt hele vejen igennem og er stadig meget saftig. Der er stadig lidt bid tilbage i kรธdet og hvis man sรฅ bruner den af pรฅ grillen, sรฅ den stadig fรฅr lidt af den der “rare” smag, sรฅ er det helt perfekt.
Hvis man ikke har en grill ved hรฅnden, sรฅ er en varm pande med en god klat smรธr ogsรฅ godt. Her kan man lige drรธne et fed hvidlรธg og en dusk rosmarin eller timian i smรธrret, og tilfรธje lidt ekstra smag.
Kalveculotten er et magert stykke kรธd, sรฅ det er vigtigt at man ikke overtilbereder det, da det hurtigt kan blive en noget tรธr oplevelse.
Sovs skal der til! Og nรฅr der skal en kalveculotte sous vide pรฅ bordet, sรฅ vil jeg anbefale en god hjemmepisket sauce bearnaise, en whiskysauce eller mรฅske en rรธdvinssauce.
Tilbehรธret kan vรฆre sprรธde pommes fristes og en god salat, eller nogle sprรธde ovnkartofler og nogle bagte tomater. Du kan finde masser af inspiration til det perfekte tilbehรธr til en kalveculotte sous vide her pรฅ siden.
Ingrediensnoter
Kalveculotte – Gรฅ efter en stor god en pรฅ omkring et kilo, der bรธr vรฆre nok til 4 personer. Husk at pudse den for sener i bunden og ridt fedtsiden godt, dog uden at skรฆre for meget ned i kรธdet.
Frisk timian – Frisk timian giver en rigtig god smag. Du kan ogsรฅ bruge rosmarin og hvis du ikke lige kan finde friske krydderurter, sรฅ kan du sagtens bruge tรธrret.
Hvordan laver man kalveculotte sous vide
Den forberedte kalveculotte krydres med salt peber og รธnskede krydderuter inden den vakuumpakkes og kommes i det forvarmede sous vide kar.
Kalveculotten tilberedes nu i 6,5 timer inden den tages op og efterfรธlgende brunes af pรฅ en varm grill eller pande.
Lad culotten trรฆkke inden den skรฆres ud i passende skiver og serveres med dit favorit tilbehรธr.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Udskรฆring af kalveculotte er slet ikke sรฅ svรฆrt og det er faktisk pรฅ samme mรฅde som en okseculotte.
Man skรฆrer altid pรฅ tvรฆrs af fibrene, og selvom de ikke altid lige lรธber helt den samme vej, sรฅ er det tรฆt pรฅ. Skรฆr en prรธveskive og test om den er mรธr inden du skรฆrer videre.
Det er vigtigt at se pรฅ den enkelte steg, da kรธdfibrene godt kan variere lidt i retning, men du kan bruge billedet nedenfor som udgangspunkt for din udskรฆring. Start i den spidse ende, og vend stegen nรฅr kรธdfibrenes retning skifter.
Lรฆkker tilbehรธr du mรฅske vil synes om
- Whiskysauce
- Bearnaise sauce
- Sprรธde kartofler i ovn
- Sprรธde hjemmelavede pommes frites
- Kartoffeltรฅrne med bacon
Opskrift pรฅ sous vide-tilberedt kalveculotte
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en perfekt tilberedt kalveculotte sous vide.
Ved at lave den i sous vide, kan du ramme den prรฆcise kernetemperatur, og du er derfor helt sikker pรฅ at den bliver den รธnskede rosa farve hele vejen igennem.
Server den med en lรฆkker sauce og nogle gode kartofler og lidt grรธnt – meget mere behรธver man ikke.
Kalveculotte sous vide
Ingredienser
- 1 kg kalveculotte
- Frisk timian
- Salt
- Peber
Sรฅdan gรธr du
- Sous vide-karret opvarmes til 57 grader.
- Kalveculotten forberedes. Puds den pรฅ bagsiden for sener og fedt. Rids derefter fedtet pรฅ oversiden og gnid culotten ind i salt, peber samt finthakket frisk timian. Her kan ogsรฅ anvendes andre krydderier efter smag.
- Kalveculotten kommes derefter i en vakuumpose af passende stรธrrelse og vakuummeres, sรฅ posen er helt fri for luft. Forsejl derefter posen.
- Kom nu vakuumposen med kalveculotten i det forvarmede vand og tilbered den i 6 timer. – Jeg synes at den bliver bedst ved 57 grader og 6 timer. Der er stadig en smule bid tilbage i kรธdet, og den er tilberedt til en flot medium rosa.
- Nรฅr tiden er gรฅet tages posen op at vandet og stilles i et fad. Grillen varmes op til hรธj temperatur sat op til direkte varme. – Man kan ogsรฅ brune kalveculotten af pรฅ en pande med smรธr og krydderurter, men jeg synes at grillen giver den bedste smag.
- Brun nu culotten hurtigt af pรฅ alle sider pรฅ grillen. Nรฅr man er tilfreds med farven pรฅ culotten tages den af grillen, og stilles til siden.
- Nu skal den trรฆkke i 10 minutter inden den skรฆres ud i passende skiver og serveres.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her