Populært:

Kalveculotte sous vide

5

/5

7 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

7 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftig, mør som smør og en god smag af grill. Det er sådan jeg foretrækker en kalveculotte sous vide. Serveret sammen med en lækker sauce, nogle sprøde kartofler og noget grønt, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave den bedste kalveculotte i sous vide, så læs med her og få vores opskrift.

kalveculotte sous vide skåret i skiver på skærebræt

Den nemme løsning

Der er mange dage hvor det det skal være nemt, og her er sous vide stadig en rigtig god løsning.

For dem af Jer der ikke ved hvad hvad sous vide er, så er det tilberedning af mad i tempereret vandbad. Maden er vakuumpakket og man kan indstille temperaturen på vandet inden for 0,1 – 0,5 grader, så man kan altså ramme en hel præcis temperatur.

Ved tilberedning af stege er sous vide virkelig den nemme løsning. Jeg vil stadig til hver en tid foretrække at smide en culotte på grillen, men som sagt, så fungerer det her altså også. Fordelen her er at det er meget nemt at ramme den helt rigtige kernetemperatur og altså få en meget flot tilberedt kalveculotte.

De magiske tal er 57 grader og 6,5 timer. Her synes jeg at kalveculotten er bedst, der er medium tilberedt hele vejen igennem og er stadig meget saftig. Der er stadig lidt bid tilbage i kødet og hvis man så bruner den af på grillen, så den stadig får lidt af den der “rare” smag, så er det helt perfekt.

Hvis man ikke har en grill ved hånden, så er en varm pande med en god klat smør også godt. Her kan man lige drøne et fed hvidløg og en dusk rosmarin eller timian i smørret, og tilføje lidt ekstra smag.

Kalveculotten er et magert stykke kød, så det er vigtigt at man ikke overtilbereder det, da det hurtigt kan blive en noget tør oplevelse.

Sovs skal der til! Og når der skal en kalveculotte sous vide på bordet, så vil jeg anbefale en god hjemmepisket sauce bearnaise, en whiskysauce eller måske en rødvinssauce.

Tilbehøret kan være sprøde pommes fristes og en god salat, eller nogle sprøde ovnkartofler og nogle bagte tomater. Du kan finde masser af inspiration til det perfekte tilbehør til en kalveculotte sous vide her på siden.

kalveculotte sous vide skåret ud på skærebræt

Ingrediensnoter

Kalveculotte – Gå efter en stor god en på omkring et kilo, der bør være nok til 4 personer. Husk at pudse den for sener i bunden og ridt fedtsiden godt, dog uden at skære for meget ned i kødet.

Frisk timian – Frisk timian giver en rigtig god smag. Du kan også bruge rosmarin og hvis du ikke lige kan finde friske krydderurter, så kan du sagtens bruge tørret.

Hvordan laver man kalveculotte sous vide

Den forberedte kalveculotte krydres med salt peber og ønskede krydderuter inden den vakuumpakkes og kommes i det forvarmede sous vide kar.

Kalveculotten tilberedes nu i 6,5 timer inden den tages op og efterfølgende brunes af på en varm grill eller pande.

Lad culotten trække inden den skæres ud i passende skiver og serveres med dit favorit tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sous vide kalveculotte i skiver på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skærer man en kalveculotte ud?

Udskæring af kalveculotte er slet ikke så svært og det er faktisk på samme måde som en okseculotte.

Man skærer altid på tværs af fibrene, og selvom de ikke altid lige løber helt den samme vej, så er det tæt på. Skær en prøveskive og test om den er mør inden du skærer videre.

Det er vigtigt at se på den enkelte steg, da kødfibrene godt kan variere lidt i retning, men du kan bruge billedet nedenfor som udgangspunkt for din udskæring. Start i den spidse ende, og vend stegen når kødfibrenes retning skifter.
udskæring af kalveculotte

Lækker tilbehør du måske vil synes om

kalveculotte sous vide skåret i skiver på skærebræt

Opskrift på sous vide-tilberedt kalveculotte

Her får du vores opskrift på en perfekt tilberedt kalveculotte sous vide.

Ved at lave den i sous vide, kan du ramme den præcise kernetemperatur, og du er derfor helt sikker på at den bliver den ønskede rosa farve hele vejen igennem.

Server den med en lækker sauce og nogle gode kartofler og lidt grønt – meget mere behøver man ikke.

kalveculotte sous vide skåret i skiver på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Kalveculotte sous vide

Opskrift på kalveculotte sous vide
En perfekt tilberedt kalveculotte lavet i sous vide er ikke spor svært. Med sous vide er du nemlig sikker på at ramme den rigtige kernetemperatur hver eneste gang. Server med en god sauce, kartofler og grønt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 timer 10 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 7 timer 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 360 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kalveculotte
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Sous vide-karret opvarmes til 57 grader.
  • Kalveculotten forberedes. Puds den på bagsiden for sener og fedt. Rids derefter fedtet på oversiden og gnid culotten ind i salt, peber samt finthakket frisk timian.
    Her kan også anvendes andre krydderier efter smag.
  • Kalveculotten kommes derefter i en vakuumpose af passende størrelse og vakuummeres, så posen er helt fri for luft. Forsejl derefter posen.
  • Kom nu vakuumposen med kalveculotten i det forvarmede vand og tilbered den i 6 timer.
    – Jeg synes at den bliver bedst ved 57 grader og 6 timer. Der er stadig en smule bid tilbage i kødet, og den er tilberedt til en flot medium rosa.
  • Når tiden er gået tages posen op at vandet og stilles i et fad. Grillen varmes op til høj temperatur sat op til direkte varme.
    – Man kan også brune kalveculotten af på en pande med smør og krydderurter, men jeg synes at grillen giver den bedste smag.
  • Brun nu culotten hurtigt af på alle sider på grillen. Når man er tilfreds med farven på culotten tages den af grillen, og stilles til siden.
    kalveculotte brunes af på grillen
  • Nu skal den trække i 10 minutter inden den skæres ud i passende skiver og serveres.
    udskæring af kalveculotte

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 360kcalProtein: 48gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 205mgNatrium: 786mgKalium: 788mgCalcium: 38mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.