Populært:

Blåbærsirup

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker at plukke blåbær i skoven her om sommeren, og det er lige nu de er klar. Vi fik plukket en lille portion, der blev til den skønneste blåbærsirup. Hjemmelavet blåbærsirup er skønt til sommerens drinks eller som topping på pandekager eller is. Læs med her og få vores nemme opskrift.

hjemmelavet blåbærsirup i glas til drinks eller desserter

En tur i skoven

Vi elsker at plukke blåbær i skoven.

Det er de helt rigtige blåbær, der er farvede hele vejen igennem. Hvis du ikke lige er så heldig at det er sæson for blåbær, kan du også sagtens klare dig med de almindelige fra supermarkedet, farven bliver måske bare ikke helt så flot.

Vi tog en tur i skoven hele familien for at samle blåbær og svampe. Heldigvis fandt vi masser af blåbær, for det var ret tyndt med svampene.

Vi fik lige samlet som til en lille kantarelsovs til aftensmaden, og så sådan en lækker omgang blåbærsirup.

Siruppen er skøn i drinks her til de varme sommerdage. Både dem med alkohol og dem uden.

Den kan bruges i en gin hass, men hvor mangosirup skiftes ud med blåbærsirup. Den er også lækker i et glas asti, i danskvand eller lemonsodavand.

Den søde sirup er også god til desserter. Vi bruger den på pandekagerne søndag morgen, eller som en lækker sauce til is.

Kun fantasien sætter grænsen for hvordan du kan bruge den.

glas med hjemmelavet blåbærsirup

Ingrediensnoter

Blåbær – Det allerbedste er hvis du kan få fat i ægte blåbær, der er farvede hele vejen igennem. Hvis du er heldig, kan du selv samle dem i skoven. Hvis ikke, så kan almindelige blåbær man køber i supermarkedet sagtens bruges.

Sukker – Sukker er noget af det vigtigste i en sirup. Der skal masser af sukker i for at koge sirup. Sukkeren er også det der konserverer siruppen, og gør at den kan holde sig rigtig længe, hvis den ikke bliver spist altså.

Vanilje – Vanilje giver en skøn smag sammen med de lækre blåbær. Hvis du ikke vil have vanilje i, kan det sagtens springes over.

Hvordan laver man blåbærsirup?

Det er super nemt at lave hjemmelavet blåbærsirup.

Alle ingredienserne skal nemlig bare i en gryde og koges op.

Når det koger skruer man ned på lavt blus, og så skal det bare simre i en halv times tid. Herefter skal siruppen sies over i et skoldt glas eller flaske, og så skal den bare køle ned inden den bruges.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet blåbærsirup og to drinks med blåbærsirup

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man blåbærsirup?

Jeg opbevarer den altid i køleskabet, og her holder den nemt 1 måned eller 2. Hvis den ikke bliver spist inden altså. Det høje sukkerindhold gør, at den kan holde meget længe.

Kan jeg bruge andet end blåbær?

Ja du kan bruge samme fremgangsmåde til sirup med alle mulige andre bær. Prøv også solbær, hindbær eller jordbær.

Andre sirupper du måske vil synes om

Drinks med hjemmelavet blåbærsirup

Opskrift på hjemmelavet sirup med blåbær

Her får du vores opskrift på den bedste blåbærsirup. Den er nem at lave, og så smager den skønt af sol og sommer.

Vi elsker at lave sirup af de blåbær vi selv plukker i skoven, den er skøn at servere på pandekager eller is, eller i dejlige sommerdrinks til de varme dage.

hjemmelavet blåbærsirup i glas til drinks eller desserter
5 fra 1 stemme

Blåbærsirup

Opskrift på hjemmelavet blåbærsirup
Hjemmelavet sirup til drinks eller som topping på desserter eller is. Blåbærsirup er nemt at lave, og skovene er fulde af blåbær netop nu. Brug det for eksempel i gin hass i stedet for mangosirup eller med danskvand eller asti som en forfriskende drink.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Sirup
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 743 kcal

Ingredienser

  • 250 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 1 tsk vaniljepasta

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
  • Lad siruppen simre i cirka 30 minutter ved lav varme uden låg. Rør i den jævnligt, og hold øje med at den ikke brænder på.
  • Når siruppen er tyknet, er den klar, tag eventuelt en skefuld op på en kold ske for at tjekke hvordan konsistensen bliver efter afkøling. Hæld siruppen igennem en fintmasket si over i et skoldet glas.
  • Server siruppen i drinks eller på desserter for eksempel på pandekager eller vaniljeis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 743kcalKulhydrater: 189gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 12mgKalium: 196mgFibre: 6gSukker: 178gA-vitamin: 135IUC-vitamin: 24mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Blåbærsirup”

  1. Husk at hold øje med siruppen til sidst!! Min brændte desværre på, så jeg ville måske ikke give den en hel halv time.

    Svar
    • Hej Stephanie

      Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at holde øje med den undervejs. Jeg har tilføjet det til opskriften.
      Jeg håber du får mod på at prøve igen 🙂

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.