Vi elsker at plukke blåbær i skoven her om sommeren, og det er lige nu de er klar. Vi fik plukket en lille portion, der blev til den skønneste blåbærsirup. Hjemmelavet blåbærsirup er skønt til sommerens drinks eller som topping på pandekager eller is. Læs med her og få vores nemme opskrift.
En tur i skoven
Vi elsker at plukke blåbær i skoven.
Det er de helt rigtige blåbær, der er farvede hele vejen igennem. Hvis du ikke lige er så heldig at det er sæson for blåbær, kan du også sagtens klare dig med de almindelige fra supermarkedet, farven bliver måske bare ikke helt så flot.
Vi tog en tur i skoven hele familien for at samle blåbær og svampe. Heldigvis fandt vi masser af blåbær, for det var ret tyndt med svampene.
Vi fik lige samlet som til en lille kantarelsovs til aftensmaden, og så sådan en lækker omgang blåbærsirup.
Siruppen er skøn i drinks her til de varme sommerdage. Både dem med alkohol og dem uden.
Den kan bruges i en gin hass, men hvor mangosirup skiftes ud med blåbærsirup. Den er også lækker i et glas asti, i danskvand eller lemonsodavand.
Den søde sirup er også god til desserter. Vi bruger den på pandekagerne søndag morgen, eller som en lækker sauce til is.
Kun fantasien sætter grænsen for hvordan du kan bruge den.
Ingrediensnoter
Blåbær – Det allerbedste er hvis du kan få fat i ægte blåbær, der er farvede hele vejen igennem. Hvis du er heldig, kan du selv samle dem i skoven. Hvis ikke, så kan almindelige blåbær man køber i supermarkedet sagtens bruges.
Sukker – Sukker er noget af det vigtigste i en sirup. Der skal masser af sukker i for at koge sirup. Sukkeren er også det der konserverer siruppen, og gør at den kan holde sig rigtig længe, hvis den ikke bliver spist altså.
Vanilje – Vanilje giver en skøn smag sammen med de lækre blåbær. Hvis du ikke vil have vanilje i, kan det sagtens springes over.
Hvordan laver man blåbærsirup?
Det er super nemt at lave hjemmelavet blåbærsirup.
Alle ingredienserne skal nemlig bare i en gryde og koges op.
Når det koger skruer man ned på lavt blus, og så skal det bare simre i en halv times tid. Herefter skal siruppen sies over i et skoldt glas eller flaske, og så skal den bare køle ned inden den bruges.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg opbevarer den altid i køleskabet, og her holder den nemt 1 måned eller 2. Hvis den ikke bliver spist inden altså. Det høje sukkerindhold gør, at den kan holde meget længe.
Ja du kan bruge samme fremgangsmåde til sirup med alle mulige andre bær. Prøv også solbær, hindbær eller jordbær.
Andre sirupper du måske vil synes om
Opskrift på hjemmelavet sirup med blåbær
Her får du vores opskrift på den bedste blåbærsirup. Den er nem at lave, og så smager den skønt af sol og sommer.
Vi elsker at lave sirup af de blåbær vi selv plukker i skoven, den er skøn at servere på pandekager eller is, eller i dejlige sommerdrinks til de varme dage.
Blåbærsirup
Ingredienser
- 250 g blåbær
- 150 g sukker
- 1 ½ dl vand
- 1 tsk vaniljepasta
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
- Lad siruppen simre i cirka 30 minutter ved lav varme uden låg. Rør i den jævnligt, og hold øje med at den ikke brænder på.
- Når siruppen er tyknet, er den klar, tag eventuelt en skefuld op på en kold ske for at tjekke hvordan konsistensen bliver efter afkøling. Hæld siruppen igennem en fintmasket si over i et skoldet glas.
- Server siruppen i drinks eller på desserter for eksempel på pandekager eller vaniljeis.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Husk at hold øje med siruppen til sidst!! Min brændte desværre på, så jeg ville måske ikke give den en hel halv time.
Hej Stephanie
Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at holde øje med den undervejs. Jeg har tilføjet det til opskriften.
Jeg håber du får mod på at prøve igen 🙂
Mvh Tina