Hjemmelavet sirup til drinks eller som topping på desserter eller is. Blåbærsirup er nemt at lave, og skovene er fulde af blåbær netop nu. Brug det for eksempel i gin hass i stedet for mangosirup eller med danskvand eller asti som en forfriskende drink.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
250gblåbær
150gsukker
1 ½dlvand
1tskvaniljepasta
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
250 g blåbær, 150 g sukker, 1 ½ dl vand, 1 tsk vaniljepasta
Lad siruppen simre i cirka 30 minutter ved lav varme uden låg. Rør i den jævnligt, og hold øje med at den ikke brænder på.
Når siruppen er tyknet, er den klar, tag eventuelt en skefuld op på en kold ske for at tjekke hvordan konsistensen bliver efter afkøling. Hæld siruppen igennem en fintmasket si over i et skoldet glas.
Noter
Ingrediensnoter
Blåbær - Det allerbedste er hvis du kan få fat i ægte blåbær, der er farvede hele vejen igennem. Hvis du er heldig, kan du selv samle dem i skoven, det gjorde vi til denne opskrift. Hvis ikke, så kan almindelige blåbær man køber i supermarkedet sagtens bruges.Sukker - Sukker er noget af det vigtigste i en sirup. Der skal masser af sukker i for at koge sirup. Sukkeren er også det der konserverer siruppen, og gør at den kan holde sig rigtig længe, hvis den ikke bliver spist altså.Vanilje - Vanilje giver en skøn smag sammen med de lækre blåbær. Hvis du ikke vil have vanilje i, kan det sagtens springes over.
Servering
Server siruppen i drinks eller på desserter for eksempel på pandekager eller vaniljeis.
Opbevaring
Jeg opbevarer den altid i køleskabet, og her holder den nemt 1 måned eller 2. Hvis den ikke bliver spist inden altså. Det høje sukkerindhold gør, at den kan holde meget længe.