Populært:

Blåbær Gin Hass

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi kender vist alle den klassiske gin hass med mangosirup, men du kan også lave en lækker blåbærversion som her. I en blåbær gin hass skal du bruge blåbærsirup, og den kan du faktisk også nemt lave selv. Læs med her og få den nemme opskrift.

blåbær gin hass med lemonsodavand, gin, lime og blåbærsirup

Skovens blåbær

Her i sensommeren bugner skoven af lækre blåbær. Af dem har vi allerede lavet den skønneste blåbærsirup, som vi har spist på pandekager og is, men den er altså også helt fantastisk i drinks.

Hvis du ikke kan finde dine egne blåbær i skoven, så kan de altså også sagtens købe. Gå efter de ægte blåbær, dem der er blå hele vejen igennem. Så får du den mest smagfulde drink, og også den flotteste.

De kan være lidt svære at finde, men det kan lade sig gøre. Mange supermarkeder har dem på frost.

Nå, men først skal du lave din blåbærsirup, find vores opskrift på blåbærsirup her.

Når siruppen er klar, kan du gå i gang med at mixe dine drinks. De er skønne som en frisk og kold sommerdrink på terrassen, og så er de jo bare så smukke med den dybe røde blåbærsirup.

Du kan vælge at lade siruppen ligge på bunden ved servering, som her på vores billeder, så får du en todelt farve med meget mørk nederst og lyserød øverst, eller du kan røre drinken sammen inden servering og få en smuk rød farve over det hele.

blåbær gin hass med blåbærsirup

Ingrediensnoter

Blåbærsirup – Du kan godt være heldig at finde blåbærsirup færdigt, men det er altså virkelig nemt at lave selv. Find vores opskrift på blåbærsirup her.

Lime – Du skal bruge limesaft i drinken, og et par limebåde pynter også fint i selve drinken. Vælg økologiske lime, så du er sikker på de ikke er sprøjtede med noget.

Lemonsodavand – Du kan bruge den lemonsodavand du synes bedst om.

Gin – Selvom du måske ikke er så vild med smagen af gin, så kan du måske godt lide drinken alligevel. Den er nemlig sød og frisk, og den har ikke overdøvende gin smag.

Hvordan laver man blåbær gin hass?

Du skal starte med at lave din blåbærsirup, hvis du laver den selv. Find opskrift her.

Når du har siruppen klar, så er det bare at blande drinken. Først skal du flyde is i glasset. Så gin, limesaft og lemonsodavand, og så toppe med blåbærsirup.

Siruppen vil lægge sig på bunden af glasset, og du kan servere den todelt så gæsterne selv kan blande den, eller du kan blande den hvis du synes.

Pynt eventuelt med et par limebåde og server den straks.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blåbær gin hass med blåbærsirup i glas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man blåbærsirup?

Vi opbevarer altid blåbærsirup og andre hjemmelavede sirupper i køleskabet. Her kan de holde længe på grund af det høje sukkerindhold. Husk at bruge rene skoldende glas, der er skyllet i atamon eller vodka.

Kan jeg bruge andre sirupper?

Ja! Du kan lave denne drink med alle slags frugtsirupper. Jeg har endnu ikke prøvet en variant der ikke smager fantastisk! Prøv for eksempel med Rabarbersirup eller Hyldeblomstsirup. Du kan også bruge færdigkøbte sirupper.

Andre drinksopskrifter du måske vil synes om

to glas blåbær gin hass med hjemmelavet blåbærsirup

Opskrift på drink med blåbærsirup

Her får du en nem opskrift på en skøn og forfriskende drink med gin. Det er en blåbær gin hass, det vil sige en gin hass med blåbærsirup, hvor man traditionelt bruger mangosirup.

Det er en smuk drink med den fine blåbærsirup, og så er den nem at lave. Vi håber du får lyst til at prøve den, næste gang du trænger til en sommerdrink.

blåbær gin hass med lemonsodavand, gin, lime og blåbærsirup
5 fra 1 stemme

Blåbær Gin Hass

Opskrift på Blåbær Gin Hass
Forfriskende sommerdrink med gin og blåbær. Hvis du også elsker den klassisk cocktail Gin hass, så må du prøve denne version med blåbærsirup. Det er en fantastisk sommerdrink til en varm sommerdag på terrassen eller som velkomstdrink.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Cocktail, Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 215 kcal

Ingredienser

  • 4 cl gin
  • 2 cl limesaft, svarer til cirka 1 lime
  • 1 dl lemon sodavand
  • 2 cl blåbærsirup
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Fyld isterninger i et glas.
  • Hæld gin og limesaft i glasset, og herefter lemon sodavand.
  • Hæld til sidst blåbærsirup over.
  • Rør drinken rundt så den bliver helt rød, eller server den med den todelte farve. Pynt eventuelt med limebåde eller blåbær.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 215kcalKulhydrater: 32gProtein: 1gFedt: 1gNatrium: 14mgKalium: 52mgFibre: 1gSukker: 30gC-vitamin: 6mgCalcium: 17mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.